Barça

Deute amb fons d’inversió dels EUA

140 milions d’euros. Segons publica ‘El País’, el Barça va demanar a l’estiu dos crèdits de dos fons d’inversió nord-americans, un de 90 milions i l’altre de 50, i no els haurà de retornar fins d’aquí a cinc anys, amb un interès d’un 1,8 per cent

El Barça va demanar aquest estiu passat dos crèdits per valor de 140 milions d’euros de dos fons d’inversió dels Estats Units, segons publica El País. Una via, la d’acudir a financeres nord-americanes, fins ara inèdita per a un club europeu, i en què segons la mateixa informació, el Barça no va haver de presentar cap garantia. De fet, el club blaugrana no els haurà de retornar fins d’aquí a cinc anys i ho podrà fer amb un interès d’un 1,8%. Un dels crèdits és de 90 milions d’euros i l’ha atorgat Pricoa Capital Group, i l’altre, de 50 milions d’euros, l’ha facilitat Barings. El crèdit de 90 milions estava previst que arribés fins al 130 milions d’euros, però la quantitat es va haver de reduir després que en l’última assemblea de socis compromissaris, celebrada a l’octubre, es tombés el desig de la junta directiva de modificar un article dels estatuts del club, que limita al 10% del pressupost del club l’import dels títols de deute. El País també hi afegeix que el club blaugrana ha negat que aquests 140 milions d’euros vagin destinats a finançar l’Espai Barça.

El que queda clar és que el mercat dels Estats Units, on el Barça va fer per primer cop una gira conjunta de l’equip masculí i femení aquest estiu, i té oberta una oficina –a Nova York–, continua guanyant pes en diversos àmbits del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)