Barça

Bartomeu: “El judici per l’1-O és un judici injust”

Posició clara. El president del Barça lamenta de nou que el conflicte s’hagi allunyat del marc polític

“Estem vivint l’inici d’un judici a líders polítics i líders d’entitats cíviques molt importants del nostre país. Si Manolo [Vázquez Montalbán] fos entre nosaltres, estaria amb les orelles a la ràdio i els ulls a la televisió al mateix temps, molt pendent d’aquest conflicte. Parlem d’un conflicte dins d’un marc processal que no és en cap cas el que ha desitjat mai el Barça. Entenem que aquesta no és la via. Aquest és un conflicte que hauria de ser tractat dins el marc polític. Parlem, per tant, d’un judici injust”. Són paraules del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, dins l’acte celebrat ahir a l’Auditori 1899 del Camp Nou, en el qual el club va fer entrega a Emanuela Audisio del guardó del XIII Premi Vázquez Montalbán de Periodisme.

Coincidint amb el primer dia del judici a Madrid per l’organització del referèndum de l’1-O i la posterior declaració de la República el 27-O, Josep Maria Bartomeu va voler aprofitar la seva compareixença pública per donar un missatge institucional de suport a l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila; l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, actual diputat de Junts per Catalunya, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart. “El compromís del club, com sempre, és defensar la llibertat i la democràcia, i en els temps actuals això cal dir-ho i repetir-ho les vegades que calgui”, va remarcar.

IDEALS FERMS

“El compromís del club sempre ha estat defensar la llibertat i la democràcia”

Emanuela Audisio, rep el premi Vázquez Montalbán

Josep Maria Bartomeu; la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, i el vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, van lliurar ahir el guardó del XIII Premi Internacional de Periodisme Esportiu Vázquez Montalbán a la periodista italiana Emanuela Audisio. Audisio, que va desenvolupar la seva carrera al diari La Repubblica, s’erigeix en la primera dona que guanya aquest premi, creat el 2004 en memòria i homenatge al mestre Montalbán. Succeeix Michael Robinson, premiat el 2017.

El debat d’exportar LaLiga, viu

El màxim mandatari del FC Barcelona també ha concedit en les últimes hores una entrevista a la cadena britànica BBC, en la qual assegura que s’haurien de jugar tres partits de LaLiga fora d’Espanya cada any. “Hem parlat amb LaLiga i li hem dit que, si es vol promocionar més, hauríem de jugar tres partits a fora: un a Amèrica, un altre a l’Orient Mitjà i un altre a l’Àsia”. “Hem d’anar-hi i estar més a prop dels aficionats. Fem les gires estiuenques al juliol i agost per això. Anar a Miami [pel famós partit contra el Girona] hauria estat ser respectuós amb els nostres aficionats als Estats Units”, afirma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)