Barça

Gest d’estabilitat

Ernesto Valverde renova fins al juny del 2020, amb un altre any opcional

L’ampliació de contracte arriba en un moment oportú, en clau de confiança, just abans d’afrontar els vuitens de la Champions i la tornada de copa al Bernabéu

96

partits

amb el Barça

Punt final al misteri. Punt i seguit al vincle Barça-Valverde. Enigma resolt. La pregunta més repetida des de fa setmanes, fins i tot mesos, a la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper té per fi una resposta ferma i definitiva. Ernesto Valverde i el FC Barcelona amplien la seva relació contractual. Valverde continuarà. El tècnic de Viandar de la Vera va signar ahir la renovació fins a la temporada 2019/20, afegint-hi un altre any opcional. En el cas de complir aquest segon any opcional –suposaria ja la seva quarta temporada al Barça–, Valverde acabaria el contracte coincidint amb el final del mandat del president Josep Maria Bartomeu, el 2021.

En els últims dies, els missatges positius i públics del mateix Bartomeu en referència a aquesta qüestió evidenciaven un acostament entre totes les parts, però per contra els missatges de Valverde en roda de premsa, sempre des de la tranquil·litat i la naturalitat, però també des de la cautela i el prisma del dubte, no feien pensar tampoc en una resolució tan imminent. Era difícil imaginar que l’acord es produís abans fins i tot que l’anhelada renovació de Jordi Alba i abans d’afrontar la tornada de les semifinals de la copa del Rei contra el Real Madrid i d’afrontar també l’eliminatòria dels vuitens de final contra l’Olympique de Lió.

Amb aquest moviment Bartomeu ha volgut donar per acabades totes les especulacions i proporcionar estabilitat a l’equip en un moment decisiu de la temporada. Un suport incondicional a la figura del tècnic des de la cúpula directiva i la direcció esportiva que dista de la situació que es va viure arran de la crisi de Roma de la temporada anterior. Sense cap mena de dubte, el naufragi a l’Olímpic de Roma és la gran taca negra de l’etapa Valverde fins ara. Potser l’única.

Els títols i la gestió del vestidor parlen bé de la trajectòria de Valverde al capdavant de la banqueta blaugrana. El balanç és bo. Doblet de lliga i copa en el seu primer any, i supercopa d’Espanya, de moment, en aquesta segona temporada. Tres títols en un any i mig. I un Barça, de nou, candidat a guanyar-ho tot aquest 2019. L’equip és líder en la lliga, afronta amb optimisme la tornada de semifinals de la copa al Bernabéu després de l’1-1 de l’anada al Camp Nou i afronta també amb il·lusió els vuitens de la Champions contra el Lió. Objectiu: triplet. Amb la Champions com a sana obsessió. Messi la vol.

La seva bona relació amb la plantilla ha estat del tot determinant per tal que el club hagi apostat per la seva continuïtat. Més enllà dels títols, Valverde s’ha consagrat com un bon gestor de grup. S’ha sabut guanyar des del primer dia el respecte de les patums del vestidor.

La seva renovació, a més, arriba just pocs partits abans d’arribar a una xifra especial. Contra el Real Madrid, en la copa, Valverde assolirà els 100 partits com a entrenador del Barça. Abans, marcats en el calendari, els compromisos contra el Valladolid, el Lió i el Sevilla. Els seus números són immillorables. En 96 partits oficials amb el Barça, ha sumat 65 victòries –43 de les quals en la lliga–, 22 empats i només 9 derrotes. Durant tot aquest temps l’equip ha marcat 233 gols i n’ha rebut 78.

VALORACIONS

Amb la renovació d’Ernesto Valverde garantim la continuïtat d’un entrenador i d’una persona que representa de manera excel·lent els valors del club
Josep Maria Bartomeu
Valverde és un entrenador que ens aporta molt en tots els sentits
Jordi Mestre
Compartim la visió que tenim del futbol, compartim un projecte guanyador per al Barça
Josep Maria Bartomeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)