Barça

Primeres sancions pels incidents a Lió

Actuacions. Segons Catalunya Ràdio, el club retira entrades de forma preventiva per al Sevilla-Barça a la Penya Blaugrana del Born i la de Sant Vicenç dels Horts. D’altra banda el club s’exposa a una multa i el tancament parcial del camp per les bengales enceses

El Barça, que ahir ja va anunciar que emprendria diverses sancions per identificar i sancionar els protagonistes dels incidents que van passar dimarts en el partit al camp de l’Olympique de Lió, continua treballant en el tema, i segons ha anunciat el programa Tot Costa de Catalunya Ràdio, ha sancionat de forma preventiva sense entrades la Penya Blaugrana El Born i la Penya de Sant Vicenç dels Horts. El club ja ha retirat, com a mínim, 5 entrades a aquestes penyes per al Sevilla-Barça. A més, de cara al partit de copa al Santiago Bernabéu, també ha denegat la petició d’entrada i també del viatge contractat a alguns socis que n’havien demanat.

D’altra banda, la UEFA també ha comunicat al Barça que ha obert un expedient disciplinari per les bengales que alguns aficionats radicals van encendre a Lió. El club, que presentarà al·legacions -en el comunicat emès ahir ja va denunciar que havia estat la Prefectura de Policia de Lió i el club francès qui havia venut entrades unilateralment a alguns aficionats que no en disposaven-, afirma que és el procediment habitual. Tot i això, el club s’exposa a una sanció econòmica i a una advertència de tancament parcial del Camp Nou, o al tancament parcial d’una part de la graderia

Resposta de la Penya Blaugrana del Born, que condemna els incidents de Lió

Davant d’aquests fets i d’aquesta informació, la Penya Blaugrana del Born s’ha posat en contacte amb l’Esportiu per donar la seva versió dels fets. En primer lloc, el seu president vol deixar clar que “la Penya Blaugrana El Born és contrària i condemna els incidents que van succeir a Lió i respecta totalment els valors del club i de l’esport i rebutjarà sempre qualsevol acte de violència”. També assegura que no té cap comunicació ni explicació sobre els motius de la retirada de les entrades que ha demanat per Sevilla, només una trucada en què se’ls hi va dir, sense més explicacions –quatre per penyistes i una per un soci– i deixa clar que tant aquestes entrades, com les que va sol·licitar per Lió, un total de nou, van passar per un procés de verificació i validació del propi club, com s’ha fet en anteriors desplaçaments. La Penya Blaugrana El Born incideix també en què “mai ha passat cap tipus de problema en altres desplaçaments i no té cap relació amb la vintena d’aficionats radicals que van accedir al camp amb entrades facilitades per la policia de Lió i el conjunt francès”. El president de la penya, al que la notícia li ha agafat ja a Sevilla, “un viatge que tenia ja programat des de l’octubre”, afirma que el club està actuant amb la Penya “de forma preventiva, de la mateixa manera com està fent la justícia amb Sandro Rosell”. També vol aclarir que “si a Lió alguna persona, pel seu compte, va actuar malament, és responsabilitat de la persona, no de la Penya, que ha seguit el procés de petició d’entrades, tal com demana el club”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)