Barça

La defensa de Rosell demana la seva “llibertat immediata”

Comença el judici. Pau Molins, l’advocat de l’expresident del Barça, denuncia la vulneració de drets fonamentals del seu representat, mentre que la fiscalia recorda que hi ha indicis sobre la participació de l’acusat en una xarxa creada per blanquejar capital a gran escala

Ahir va començar el judici contra Sandro Rosell i cinc persones del seu entorn. Sobre la taula, una acusació de blanqueig de capital per la qual la fiscalia demana dures penes de presó. Rosell s’enfronta a una petició d’11 anys; Marta Pineda, la seva dona, a set; Joan Besolí, advocat de la seva confiança, a deu; Shahe Ohanneissian, amic de Rosell, a set, i Andrés Ramos i Josep Colomer, dos presumptes testaferros, a vuit i sis, respectivament. El judici va començar amb el torn de la defensa, que, per boca de Pau Molins, representant de Rosell, va demanar que deixessin en llibertat sota fiança l’expresident blaugrana, que està en presó preventiva des del mes de maig del 2017. Per garantir que no s’escapolirà de la justícia, Molins va proposar aportar com a fiança tot el patrimoni embargat a Rosell, que ascendeix a més de 30 milions d’euros. En la fase de qüestions prèvies, Molins va denunciar una vulneració de drets fonamentals, com el dret a la llibertat, el dret a la defensa i el dret a un jutge imparcial. L’advocat, a més, va considerar que l’Audiencia Nacional no té competències per jutjar Rosell pels fets que se li imputen, perquè no se’l pot acusar de corrupció entre particulars quan aquest fet no existeix ni al Brasil ni a Andorra, els països on suposadament s’hauria comès el delicte. A més, l’advocat de Rosell va insinuar que s’està perseguint el seu representat pel seu passat com a president del FC Barcelona.

La fiscalia, contundent

Posteriorment, va ser el torn de la fiscalia, que va respondre amb contundència als arguments de la defensa. Per al fiscal Javier Polo, el judici no té res a veure amb el passat de l’acusat a la presidència del Barça, sinó amb la seva presumpta participació en una xarxa creada per al blanqueig de diners. A més, Polo tampoc considera vàlid l’argument que nega les competències de l’Audiencia Nacional, ja que el blanqueig de capital és un delicte que té, per naturalesa, “un caràcter clandestí que consisteix a emmascarar l’origen il·lícit d’uns béns per fer veure que són legals”.

Cal recordar que la fiscalia centra la seva mirada en dues operacions. La primera s’hauria produït el 2006, quan es va signar un contracte entre la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) i la societat International Sports Events (ISE). Poc abans, Rosell va tancar un acord d’intermediació amb ISE, amb el qual va guanyar 3,3 milions. Segons els investigadors, aquests diners provenien de tots els guanys que Rosell i Ricardo Teixeira, expresident de la CBF, haurien acumulat des del 1989. La segona operació correspon al contracte de patrocini signat entre la selecció brasilera i Nike el 2008. Ailanto, empresa de Rosell, va fer d’intermediària en una operació xifrada en 26 milions, dels quals l’acusat se n’hauria quedat 12.

Josep Vives critica la presó preventiva

Josep Vives, portaveu de la junta directiva del FC Barcelona, es va referir ahir al judici de Sandro Rosell i va criticar durament la presó preventiva a què ha estat sotmès l’exdirigent blaugrana, qua ha estat entre reixes gairebé dos anys en espera que s’iniciés el judici. “És inqualificable, impropi d’un estat de dret. Ho contemplem amb llàstima i inquietud. Ho seguirem amb molta atenció”, va afirmar Josep Vives, que encara va anar una mica més enllà. “No parlem de la persona, sinó de la presó preventiva, afecti qui afecti. És una situació que en un estat de dret no se sosté”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)