Barça

Rosell vincula el procés judicial el seu pas per la presidència del Barça

Dona explicacions. L’exdirigent blaugrana es declara innocent i torna a reclamar la sortida de la presó en llibertat sota fiança, una petició que avui tindrà una resposta

Després que dilluns la defensa i l’acusació diguessin la seva en el judici contra Rosell i cinc persones del seu entorn, ahir va ser el torn dels acusats. Va ser el primer cop en gairebé dos anys que es va poder escoltar Rosell, que es va negar a contestar les preguntes de la fiscalia per considerar que el seu escrit acusatori estava ple de falsedats i d’errors. Mitjançant les preguntes del seu advocat, l’exdirigent blaugrana va recordar que ell ja es dedicava al màrqueting esportiu abans d’ocupar la presidència del Barça, un salt que, segons ell, va desencadenar els seus problemes amb la justícia. “Abans d’entrar a la presidència del Barça mai havia tingut una investigació. Des que hi vaig entrar he tingut més de 50 inspeccions d’Hisenda, fins i tot la meva família”, va etzibar.

Sandro Rosell va explicar amb detall com va aconseguir que la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) vengués els drets de 24 partits amistosos de la selecció a l’empresa ISE, una operació que, en un primer moment, li va reportar uns guanys de 3,3 milions d’euros en serveis d’intermediació, una xifra que després va augmentar fins als 5,8 perquè l’acord es va trencar. “No vaig prometre pagar cap comissió a Teixeira pel contracte entre ISE i la CBF. No va haver-hi comissions, ni legals, ni il·legals”, va afegir Rosell, que també va explicar els intercanvis de diners que hi va haver entre els seus comptes i els de Teixeira, i pels quals se l’acusa de blanqueig. “Hi havia una promoció immobiliària a Ordino i jo no tenia tresoreria. No li ho vaig demanar, però Teixeira em va dir que em deixava els 5 milions. Després, però, el banc es va fer enrere i vaig invertir-ho en altres projectes.” Ja per acabar, Rosell va tornar a demanar la sortida en seva llibertat sota fiança, una decisió que la presidenta del tribunal, Concepción Espeje, prendrà avui. “Sempre que la justícia m’ha reclamat hi he estat. Soc innocent. Poso tot el meu patrimoni com a garantia per a la llibertat.”

Després de la declaració de Rosell, va ser el torn de la resta d’acusats, entre els quals s’inclou Marta Pineda, la seva dona, que tot i admetre que tenia una part de l’empresa BSM, propietat de Rosell, va negar que sabés res dels negocis del seu marit. “En tenia un 10%, sí, però desconeixia tot allò relacionat amb l’empresa. Ens vam casar a Barcelona i vivíem a Barcelona, i quan ell anava al Brasil jo m’encarregava de les filles”, va afegir Pineda, que també va admetre que hauria desitjat que Rosell no hagués presidit el Barça. “La meva sogra i jo no ho volíem. Li feia molta il·lusió, i per això li vam donar suport.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)