Barça

Victòria de campionat

El Barça torna a guanyar al Santiago Bernabéu, com ho havia fet dimecres en la copa, i deixa el Real Madrid a dotze punts, quedant l’Atlético com a únic rival per al títol

Rakitic fa l’únic gol del partit i destaca la gran actuació de Piqué i Lenglet, que amarguen la vida als atacants blancs, traient totes les pilotes tant per dalt com per baix

El Barça, com dimecres passat a la copa, va tornar a fer un partit poc brillant al Santiago Bernabéu, va tornar a patir de valent, però va tornar a guanyar en un camp en el que s’ha acostumat a sumar de tres en tres en l’última dècada. Ho va fer gràcies a un gol de Rakitic i a una excel·lent actuació de la seva parella de centrals. Piqué i Lenglet ho van treure tot, per alt i per baix, quan el Real Madrid més va apretar. La victòria és de campionat perquè els blaugrana a falta de dotze jornades avantatgen ja en dotze punts als blancs i comencen a mirar a l’Atlético com a únic rival en la lluita pel títol de lliga, un Atlético que avui ha dormit a deu punts del Barça abans de visitar Anoeta i que també ha de visitar el Camp Nou. Que la victòria era mitja lliga va quedar clar al final del partit, quan els jugadors del Barça la van celebrar més que la de dimecres passat, que va servir per a classificar-se per a la final de copa. Ho van fer cantant, ballant i cridant davant els aficionats catalans que estaven ubicats en la part alta del gol nord del Bernabéu.

La victòria del passat dimecres havia deixat un regust agredolç en l’afició blaugrana i també inclús en el propi Ernesto Valverde. El Barça havia estat molt contundent a les àrees, però no havia jugat bé, sent superat pel Real Madrid en moltes fases del partit. Per mirar de canviar el guió, Valverde va fer un canvi en l’onze. Tornava Arthur després de tres setmanes de lesió. El brasiler havia de donar més pausa, més control i més sortida de pilota. Ho feia per Semedo, tornant Sergi Roberto al lateral dret. El portuguès havia patit molt amb Vinicius i ahir Sergi Roberto el va controlar molt millor.

Pel que fa al Real Madrid, els blancs havien marxat tocats dimecres, però convençuts que havien superat al Barça. Per això, Solari només va introduir també un canvi. Bale va entrar per Lucas Vázquez. El gal·lès va passar desapercerbut pel partit i va marxar esbroncat per la seva afició quan va ser substituït per Asensio.

Va tenir més control el Barça amb Arthur, tot i que van estar incòmodes els blaugrana durant tot el partit per la pressió alta del Real Madrid. Van tocar més i van buscar també en la primera part la sortida per la banda de Dembélé, que havia d’estirar l’equip amb la seva velocitat. Va semblar adormit el francès en els primers minuts i també una mica imprecís. Tot i que el joc del Barça no era bo, van arribar els blaugrana un parell de vegades en la primera part amb perill a la porteria de Courtois. Ho va fer Messi, però la seva rematada va sortir desviada. També ho va fer Rakitic després d’una bona combinació amb Sergi Roberto i aprofitant-se de la poca tensió defensiva de Sergio Ramos. El croat ho va aprofitar per superar el porter belga del Real Madrid picant la pilota per sobre seu quan sortia a tapar lña rematada, aconseguint l’únic gol del partit,

Es va avançar el Barça i el Real Madrid es va llançar en busca de l’empat, però sense trobar la porteria de Ter Stegen. Vinicius serà un gran jugador, però encara pren malament les últimes decisions i ha d’afinar molt en la rematada. Benzema, que havia apropat al Real Madri den la lliga amb els seus gols, ha baixat el seu rendiment. El Real Madrid troba a faltar una barbaritat els gols del Cristiano Ronaldo. Ho van intentar, però remataven fora els de Solari o sempre es trobaven amb les cames o els cos dels centrals Piqué i Lenglet. La primera part va acabar amb una clara agressió d’un altre central, Sergio Ramos, a Messi, que ni Undiano ni Mateu van voler veure.

El retorn dels vestidors va significar que el camp s’inclinés més cap a la porteria de Ter Stegen. El Real Madrid buscava un gol a la desesperada des de l’inici. El Barça es va dedicar a defensar-se i a sortir al contraatac, semblant-se molt a l’Atlético de Madrid. Defensava bé i junt l’equip de Valverde, però creava poc perill perquè Luis Suárez, que va lluitar totes les pilotes i es va barallar amb tothom, i Messi estaven massa aïllats. Suárez va tenir una oportunitat per sentenciar, però va arribar ofegat a l’àrea del Real Madrid. Dembélé també va tenir una oportunitat després d’una bona passada de Messi, però el seu xut va sortir massa creuat.

Solari ho va intentar donant entrada a Asensio primer i després a Isco, que va posar el Bernabéu dempeus, però res van poder fer els blancs davant la sòlida defensa blaugrana, que va comptar amb el suport d’Arturo Vidal en l’última fase del partit. El xilè va entrar per Arthur i es va situar en la banda dreta, on va tallar les jugades que intentaven fer Vinicius i Reguilón. Li va quedar força inclús per sumar-se a l’atac buscant el gol en una de les últimes jugades del partit. Quan entrava a l’àrea esperant la centrada, va rebre una nova agressió, com no de Sergio Ramos.

El Barça va resistir tota l’empenta del Real Madrid i va aconseguir un triomf que significa més de mitja lliga. Ho van celebrar molt tots els jugadors i especialment Piqué. Conscient del gran partit que havia fet, el central va sortir a la gespa del Santiago Bernabéu quan ja feia estona que havia acabat el partit. Ho va fer telèfon en mà i va gravar algun vídeo. Els aficionats del Barça que encara celebraven la victòria a la graderia el van acomiadar cridant: “President, president”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)