Barça

Gerard Piqué acusa Enric Millo de “mentir i manipular”

Compromès i contundent. El central blaugrana torna a opinar sobre el judici del procés, aquest cop amb l’objectiu de defensar Jordi Cuixart i deixar en evidència l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya

Gerard Piqué, com ha fet sempre, continua opinant i dient la seva en clau de país i a l’hora de defensar el dret a decidir i la democràcia. La setmana passada, coincidint amb els dos clàssics al Bernabéu, ja es va mostrat molt crític amb el que està passant en el judici als presos polítics. “El judici és injust. L’he pogut veure des del primer dia, he viscut el que va passar a Catalunya i aquesta gent no és culpable. No és just que se’ls jutgi per un delicte de rebel·lió. No mereixen anar vint anys a la presó, ni de bon tros”, va assegurar el central blaugrana, que ahir, aquesta vegada a les xarxes socials, va optar per acusar directament Enric Millo, l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, de “mentir i manipular”. Millo havia publicat una piulada a Twitter amb un vídeo de pocs segons en què es veia Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, davant la conselleria d’Economia de la Generalitat el 20 de setembre del 2017 dirigint-se als concentrats, amb unes paraules –“marxaran d’aquí quan nosaltres vulguem”– tretes de context, i Piqué li va adjuntar el vídeo sencer, dirigint-se a ell d’aquesta manera: “Pel nostre coneixement, Enric Millo, tu sí que menteixes i manipules els vídeos.”

Aquesta nova manifestació pública de Piqué per denunciar el que considera una clara manipulació en contra dels presos polítics va generar una allau de reaccions, la majoria de suport. Inclosa la d’Òmnium Cultural, que li va dedicar unes paraules d’agraïment: “Gràcies, Gerard, per la teva solidaritat amb Jordi Cuixart. La família d’Òmnium t’estem molt agraïts pel compromís amb els drets i les llibertats.” També del mateix Jordi Cuixart, amb aquesta frase: “Com va dir Zola, com més durament s’oprimeix la veritat, més força agafa.” Des del referèndum de l’1 d’octubre, on va votar –també ho va fer Sergi Roberto– i va condemnar entre llàgrimes la violència policial i les escenes viscudes arreu de Catalunya, i ja abans també, com per exemple amb la seva participació a la Via Catalana, Piqué ha deixat clar, amb paraules i fets, el seu compromís amb el poble català, alhora que ha criticat durament l’actitud del govern estatal.

La rèplica de Millo

La reacció d’Enric Millo a l’acusació de Gerard Piqué no es va fer esperar i també a través de Twitter va respondre al central blaugrana així: “No difamis el meu nom home, Gerard Piqué. Jo no t’he insultat mai, respecto la teva manera de pensar. Tu demostres ara intransigència amb qui pensa diferent de tu, i voluntat de generar odi contra mi. Dir la veritat és el millor camí per defensar la veritat.” No satisfet amb això, Millo va fer una segona piulada i va insistir en el fet que el fragment del vídeo que havia publicat “és cert”.

ELS PROTAGONISTES

Pel nostre coneixement, Enric Millo, tu sí que menteixes i manipules els vídeos
Gerard Piqué
No difamis el meu nom home, Gerard Piqué. Jo no t’he insultat mai, respecto la teva manera de pensar
Enric Millo

San José: “El judici és un disbarat”

X.S.

El jugador de l’Athletic Mikel San José també parla clar i, com Piqué, va criticar el judici contra els presos polítics, en declaracions al programa Què t’hi jugues! de la cadena Ser: “Em sembla un autèntic disbarat. És un judici polític on es jutgen unes idees, i dia rere dia s’estan desmuntant versions. Tots vam veure que hi va haver càrregues policials.” San José, que no es considera “un futbolista atípic, sinó normal, amb dret a opinar”, també lamenta que es critiqui sovint Piqué perquè parla de política: “Ho fan perquè no estan del seu costat, crec que és una manera de censura que utilitza una part d’aquest país.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)