Barça

Nedar i guardar la roba

Filar prim. Amb el duel contra el Lió a tocar, Ernesto Valverde ha de calibrar molt bé quins jugadors han de descansar aquesta tarda i quins necessiten ritme després d’una setmana sense activitat competitiva

“Em penedeixo molt d’haver jugat contra el Leganés només tres dies abans de la final contra la Roma. Teníem molt punts d’avantatge en la lliga.” Així es va sincerar Luis Suárez el setembre passat, en una entrevista al Tu diràs de RAC1, una confessió que ara torna al primer pla, ja que demà el Barça rep el Rayo Vallecano, amb un bon coixí de punts en la lliga respecte a l’Atlético i a quatre dies d’una autèntica final en la Champions, ja que els blaugrana s’ho jugaran tot contra l’Olympique de Lió. Per una banda, no cal oblidar que el Barça arriba al duel contra el Rayo després de dos intensíssims enfrontaments contra el Real Madrid, en els quals van jugar els mateixos que jugaran dimecres. Per una altra, però, també és veritat que tots els titulars habituals van descansar en el duel de la supercopa de Catalunya contra el Girona, cosa que faria que, en el cas de no jugar contra el Rayo, arribessin al duel de la Champions després de deu dies n’inactivitat competitiva. Valverde, doncs, haurà de nedar i guardar la roba, calibrant molt bé quins jugadors necessiten descans i quins requereixen ritme, i tot minimitzant al màxim el risc de punxar contra el Rayo o d’haver de recórrer als galons si les coses es posen grises.

L’única cosa clara és que demà descansarà Lenglet, que al Bernabéu va veure la cinquena targeta groga, tot i que sembla força evident que el francès no serà l’únic, ja que jugadors força carregats com Piqué, Jordi Alba, Busquets i Rakitic també podrien entrar en la roda. Els grans dubtes, és clar, són Messi, que en l’últim clàssic va notar unes molèsties a l’engonal, i Luis Suárez, que com bé va admetre en l’entrevista esmentada, no posarà cap impediment per perdre’s un partit a poques hores d’una final.

Pocs descansos en el passat

“Un va sent conscient i l’entrenador veu aquests petits detalls que aquest any ens ajudaran a regular la plantilla”, hi va afegir Luis Suárez. I és que el cert és que la temporada passada Valverde no va regular gaire l’equip en els duels previs a les eliminatòries de la Champions, al·legant sempre, i sense faltar-li raó, que la lliga també era molt important. En la prèvia del Chelsea-Barça dels vuitens, en què els blaugrana van visitar l’Eibar (0-2), el Txingurri va posar damunt de la gespa l’onze de gala, mentre que en el duel anterior a la tornada, a Màlaga (0-2), només va descansar Leo Messi, i perquè va ser baixa d’última hora per la seva tercera paternitat.

La situació va canviar notablement en la prèvia del Barça-Roma, i això que el partit va ser ni més ni menys que al Pizjuán. En aquella ocasió, Valverde va deixar a la banqueta Messi i Luis Suárez, que ja feia uns partits que mostraven símptomes de cansament. El Sevilla, però, es va avançar 2-0, cosa que va obligar el tècnic blaugrana a donar entrada als dos cracs, una mesura d’emergència que va donar resultat, ja que Messi va fer dos gols per salvar un punt, tot i que mai se sabrà si aquell esforç va passar després factura. Dies després, el Barça va golejar la Roma per 4-1, però el cert és que la imatge de l’equip no va ser la millor. I va arribar el recordat partit contra el Leganés, un duel en què Valverde sí que va fer rotacions, ja que va deixar fora de l’onze Jordi Alba, Umtiti, Iniesta i Sergio Busquets. En poc més de mitja hora, Messi va posar un 2-0 en el marcador amb dues dianes, un avantatge còmode que no es va traduir en cap descans, ja que tant l’argentí com Luis Suárez van completar tot el duel, com Sergi Roberto, Piqué, Rakitic i Coutinho. Tres dies després, el Barça va ser escombrat per la Roma en una de les derrotes més dolores dels últims anys, un avís per a navegants que ara no pot passar desapercebut. I és que ja diuen que dels errors se n’ha d’aprendre.

PER NASSOS

L’única baixa segura és Lenglet, que contra el Madrid va veure la cinquena groga

SENSE RESULTAT

En la prèvia dels duels contra la Roma sí que hi va haver descansos, i no van servir

A VUITENS, AMB TOT

El curs passat Valverde no va fer rotacions abans dels dos partits contra el Chelsea
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)