Barça

“Guanyar costa, i quan s’apropa el final, més”

Valverde. El tècnic del Barça adverteix dels perills del partit contra el Rayo, no descarta el Madrid per a la lliga i admet que avui pot fer canvis

El Rayo Vallecano visita avui el Camp Nou. A priori, un partit de tràmit, en espera del duel clau de dimecres en la Champions contra l’Olympique de Lió. Però precisament per això, perquè tots els focus se centren en la competició europea, Ernesto Valverde va voler recordar la importància del duel contra l’equip madrileny. I també la seva perillositat. “Guanyar costa molt i quan s’apropa el final de temporada encara més perquè queda menys i els equips han de complir els seus objectius. El Rayo està en una situació difícil però els equips de sota en aquest tram donen sorpreses. Menystenir el Rayo és el primer pas per no guanyar”, va remarcar.

L’equip està en una situació còmoda en la lliga però qualsevol ensopegada pot escurçar la distància amb els perseguidors i el tècnic, caut, encara no descarta a ningú. “No descarto el Madrid per respecte i per matemàtiques. Queden 36 punts per jugar-se”, va assenyalar. La crisi blanca se la mira amb “respecte” i li serveix com a advertència del que pot passar. “Sabem que en una setmana a un equip li poden canviar les coses. Equips com el Madrid o el PSG que tenien un avantatge ara estan fora. Això ens diu que hem d’estar atents.”

És bo el que els ha passat a aquests dos equips i a altres per donar valor al que està fent el Barça aquesta temporada, en què es manté viu en les tres competicions i en dues està molt ben situat per revalidar-les. “La gent ha d’il·lusionar-se amb nosaltres, amb el joc, els resultats, però hem de ser prudents. En la Champions han passat quatre equips que van quedar segons i un dels primers, el Porto, per un penal. Que no ens passi a nosaltres.”

Valverde va confirmar que podria fer algun canvi en l’onze pensant en dimarts, però tampoc una revolució. “El que és clar és que no suspendrem el partit de demà perquè juguem dimecres. La lliga i la federació no ens ho deixaran fer”, va dir, amb ironia. Qui segur que jugarà és Umtiti –Lenglet és baixa–, després que cada dia vegi que millora. No el preocupa tampoc que Messi torni a la selecció perquè ja sabia que ho faria, i va elogiar la temporada de Piqué.

LES FRASES

Sabem que en una setmana a un equip li poden canviar les coses, com al Madrid. Això ens diu que hem d’estar atents
La gent ha d’il·lusionar-se amb nosaltres, amb el joc, els nostres resultats fins ara, però hem de ser prudents

Una dona dirigint el primer equip?

Valverde també va parlar sobre el Dia de la Dona. Pel tècnic del Barça, s’estan fent passos molt importants en el món del futbol femení i va posar com a exemples els plens absoluts a San Mamés i al Wanda o al Miniestadi en la Champions: “Això es imparable.” Valverde, fins i tot, va pronosticar que potser en el futur una dona podria esdevenir entrenadora del primer equip del FC Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)