Barça

“Espero que Messi també es quedi fins al 2024”

Jordi Alba signa la seva renovació amb el FC Barcelona fins al 2024 en el millor moment de la seva carrera esportiva

Centrat en la Champions, el lateral diu que el que va passar a Roma els ha de servir d’experiència

Jordi Alba va signar ahir la seva renovació amb el Barça. El lateral de l’Hospitalet de Llobregat va viure un dels dies més feliços de la seva carrera esportiva. Després de l’entrenament matinal, envoltat de la seva parella, la seva filla, la seva família i els seus agents, va signar un nou contracte amb el Barça fins al 30 de juny del 2024. Amb una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros, Jordi Alba, a deu dies de complir els 30 anys, podrà vestir la samarreta blaugrana fins als 35 anys després d’un acord en el qual es va implicar el mateix president Josep Maria Bartomeu. No n’hi havia per a menys, perquè Alba és actualment un dels millors del món en la seva posició. “És un pas important per al club, per la seva qualitat com a jugador, el millor lateral esquerre del món. És un jugador de casa, l’any 2000 va posar la primera pedra de la Ciutat Esportiva. Sabem que ho dona tot per aquests colors i aquesta samarreta”, va dir Jordi Mestre, vicepresident esportiu del Barça, quan va presentar l’acord entre les dues parts.

El jugador, centrat en el partit de tornada dels vuitens de final de la lliga de campions contra el Lió de demà, no va amagar la seva satisfacció. “És un moment molt emotiu, poder estar cinc anys més a casa meva representa una gran felicitat per a mi, seran 20 anys al club. Estic en el millor moment de la meva carrera, em trobo molt bé físicament i mentalment. Vull continuar guanyant títols a casa meva. La meva il·lusió sempre ha estat el Barça. Quan estava al València, vaig dir als meus agents que si venia el Barça no escoltessin res més. Ara podré continuar cinc anys més. Conec la casa des dels vuit anys i sé el que és jugar fora. Les dues parts volíem continuar units i així ha estat més fàcil”, va dir el defensa blaugrana, que va apuntar algunes de les raons que poden explicar el gran moment de forma pel qual està passant. “Em cuido molt més ara que abans, tinc una família que m’ha ajudat en els moments dolents i tinc la confiança del club, dels tècnics i dels companys. Estic en un nivell molt alt.” Un dels companys amb qui millor s’entén sobre el terreny de joc és Leo Messi. Els dos formen una societat letal per a les defenses rivals i Alba s’ha convertit en el millor assistent del crac de Rosario. El català té clar que Messi hauria de continuar també molts anys en el club. “Espero que es quedi també fins al 2024 perquè gaudirem tots. He crescut molt al seu costat, et fa molt millor jugador.” No va ser amb l’únic company pel qual es va desfer en elogis. També ho va fer amb dos dels seus companys de línia, Gerard Piqué i Clement Lenglet. “Piqué està en un gran moment de forma. Lenglet sabia que era un gran jugador, però m’ha sorprès perquè sembla que faci que juga aquí molts més anys .”

La Champions

Amb set punts d’avantatge a la lliga sobre l’Atlético de Madrid i dotze sobre el Real Madrid, classificats per a la final de copa contra el València i amb la tornada dels vuitens de final de la lliga de campions a tocar, Alba va assegurar que l’objectiu de la plantilla, sempre amb la màxima prudència, és guanyar un nou triplet. El català, però, no veu més enllà del partit contra el Lió. “Guanyar títols no és fàcil, però som un equip que lluitarem per tots els títols aquesta temporada com ho fem sempre. El partit de dimecres serà difícil, però no podem fer res més que guanyar”, deia el jugador, que recordava el que va passar la setmana passada amb el Real Madrid i el París Saint Germain i també la mala experiència del curs passat a Roma. “L’Ajax va passar ronda merescudament. Nosaltres hem de jugar amb la màxima intensitat i concentració. Ja sabem el que va passar el dia de la Roma i segur que ens servirà d’experiència. Allà arribàvem amb un resultat molt positiu i sent favorits i ja sabem com va acabar.”

I per acabar, aprofitant que parlava de l’Ajax, Alba ho va fer també del Real Madrid, sense voler posar el dit a la nafra de l’equip blanc. “Segur que bé no ho estan passant, però la lliga no està decidida. Nosaltres no ens hem de preocupar per altres equips”, va concloure el futbolista del Barça.

LA CHAMPIONS

“Dimecres no podem fer res més que guanyar. Volem lluitar per tots els títols”

MESSI

“He crescut molt al seu costat, et fa millor jugador. Jo, amb 30 anys, estic com mai”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)