Barça

Futbol d’alta costura

La derrota de l’Atlético a San Mamés per 2-0 deixa via lliure al Barça en la cursa cap al títol

Si l’equip de Valverde guanya en la visita a Sevilla, deixarà els de Simeone a deu punts

El Barça, però, no ho tindrà fàcil avui al Villamarín; el Betis és un dels equips més seductors d’Europa i l’últim capaç de superar els blaugrana en la lliga

Futbol refinat avui al Benito Villamarín. El virtuosisme innat de Messi contra l’elegància de Canales i Lo Celso i l’art genuí de Joaquín. El líder de la lliga i clar aspirant al títol contra un dels equips que millor futbol pràctica a la primera divisió. Gust per la pilota. Pura seducció.

El Barça visita Sevilla amb la clara intenció de sumar tres punts que l’acostin una mica més cap al seu objectiu. Una victòria contra el Betis, en el partit que tancarà la jornada (20.45 h), permetria a l’equip barcelonista afrontar els propers quinze dies d’aturada per seleccions amb absoluta tranquil·litat, i més després de la derrota d’ahir de l’Atlético de Madrid a San Mamés (2-0) que deixa el Barça en disposició d’ampliar encara més les diferències amb el seu immediat perseguidor. Mala setmana per als de Simeone. Desastre a Torí contra la Juve i desfeta contra l’Athletic en la lliga.

Fa onze anys que el conjunt blaugrana no perd al Villamarín en partit de lliga –l’última derrota va ser el 2008 per 3-2– i en l’anterior visita va marxar de Sevilla amb un 0-5. El Barça de Valverde va endossar una maneta al Betis de Setién la temporada passada en un partit per emmarcar, amb gol de Rakitic i dos doblets de Messi i Suárez. Aquell dia la superioritat del Barça va ser manifesta. Com també ho va ser la del Betis en l’última visita al Camp Nou al novembre. Victòria dels andalusos per 3-4 en un partit boig en què el Barça sempre va anar a remolc. El Betis és l’últim equip que ha estat capaç de doblegar el Barça en la lliga.

Més enllà del precedent recent d’ara fa uns mesos, el Barça sap que avui tindrà al davant un rival futbolísticament alegre. Setién ha sabut vestir el Betis amb teles d’alta qualitat. És un equip proactiu, amb una idea de joc atrevida. Tot confeccionat a mà, amb exclusivitat. Elegància a la pissarra. Ni tan sols les últimes patacades a nivell de resultats posen en entredit el sistema. Quique Setién és d’aquells que mor amb les seves idees. Quedar fora de la final de copa, la seva final, i dir adeu també a les seves pretensions en l’Europa League a mans del Rennes han estat dos cops durs per l’afició bètica en l’últim mes. Al Betis només li queda la lliga. Entrar en llocs que donen dret a jugar a Europa la pròxima temporada és el clar objectiu. L’altre, quedar davant del Sevilla a final de temporada. Ara mateix, els separen un sol punt en la seva particular guerra.

Per aquest partit, setién té les baixes confirmades de Júnior Firpo, Francis i Barragán. Problemes en els laterals. Tello i Joaquín seran amb tota probabilitat els carrilers. Tots dos amb un perfil de clara vocació ofensiva i baix rigor defensiu, una circumstància que pot explotar el Barça. Valverde no podrà comptar avui amb un extrem pur com Dembélé, però qui sap si l’entrada de Malcom podria ser una alternativa interessant per atacar el Betis per banda en detriment de Coutinho. Sí que jugarà Guardado. El mexicà, amb molèsties durant la setmana, estarà damunt del terreny de joc. En clau Barça, i la possible entrada de Malcom al marge, Ernesto Valverde podria introduir més novetats respecte al partit de dimecres contra el Lió. Podria ser el cas de Semedo en el lateral dret.

El Barça, després de la dosi d’energia que ha suposat la classificació per als quarts de final de la Champions, es pren el partit d’avui amb absoluta seriositat. Serà també un bon assaig de cara al 25 de maig. La visita d’aquesta nit al Benito Villmarín li servirà a l’equip per prendre mides de cara a la final de la copa del Rei contra el València, que es jugarà precisament en aquest escenari.

Un dels atractius del partit serà un cop més el retrobament de Marc Bartra amb el Barça. Menys emotiu es preveu el retrobament de Pau López amb Messi i Suárez.

PRECEDENTS

El Barça fa onze anys que no perd al Villamarín però el 3-4 del Camp Nou és un avís

LA CLAU

Les baixes del Betis als laterals conviden el Barça a obrir el camp i incidir per banda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)