Barça

Jovic, al capdavant en el càsting del 9

Objectiu prioritari. El jove davanter cedit pel Benfica a l’Eintracht, que aquest curs ha marcat ja 22 dianes, és l’escollit per la direcció esportiva del Barça per ser el substitut de Suárez

Tot i els moments de joia que està deixant Luis Suárez aquesta temporada –i els que han de venir–, és un secret de domini públic que el Barça necessita trobar un substitut a l’uruguaià, que amb 32 anys i molèsties cròniques al genoll es va apropant cada vegada més al seu declivi. És per això que la direcció esportiva blaugrana fa mesos que rastreja el mercat a la recerca d’un 9 prou jove perquè pugui tenir recorregut al Camp Nou i, al mateix temps, tan madur com sigui possible per evitar que la seva adaptació no acabi amb maldecaps. La idea, de fet, és que el nou fitxatge convisqui una o dues temporades amb Luis Suárez i, arribat el moment, agafi el testimoni del depredador uruguaià. La recerca, doncs, és complicada, i més si es té en compte que en el futbol actual cada vegada hi ha menys davanters d’àrea purs. Els existents, a més, o són econòmicament inabastables, com serien els casos de Mbappé o de Harry Kane, o ja s’acosten al final de la seva carrera en l’elit, com podria ser el cas de Lewandowski. És per això que la llista amb la qual treballa el Barça és força curta i està liderada per dos noms, el de Maxi Gómez, del Celta i, per damunt de tots, el de Luka Jovic, de l’Eintracht de Frankfurt, que aquest curs ha fet eclosió definitivament. El primer, de fet, només serà una opció real si falla el segon, que ha deixat per a la galeria motius més que suficients perquè el Barça vagi per ell amb tot.

Operació oberta

Nascut fa 21 anys a la República de Srpska, a cavall entre Bòsnia i Sèrbia, Luka Jovic va començar a l’Estrella Roja, des d’on va ser captat pel Benfica. A Portugal, però, no va tenir sort, cosa que va provocar que fa dos estius marxés cedit a l’Eintracht, que durant dues temporades tindria una opció de compra. I és aquí precisament on rau el secret de l’operació en clau blaugrana, ja que ja fa setmanes que el Real Madrid es va moure en direcció al Benfica, club amb el qual els blancs mantenen una estreta relació. Després d’un primer curs a Alemanya força bo, en què va fer nou gols, l’eclosió definitiva de Jovic s’ha produït aquest curs, en què el davanter ha marcat ja 22 dianes, i ha estat la principal explicació de l’espectacular campanya de l’Eintracht de Frankfurt, que en la lliga és a només un punt de les posicions que donen accés a la Champions i que la setmana passada va eliminar l’Inter en els vuitens de l’Europa League. Aquell duel, de fet, va ser vist in situ per Pep Segura, Éric Abidal i Ramon Planes, que, a banda de quedar meravellats amb Jovic –que va fer el gol del triomf–, es van reunir amb el seu representant per fer-li saber que el jugador és un objectiu prioritari.

Amb el beneplàcit de Luka Jovic, el pas següent va ser acostar posicions amb l’Eintracht de Frankfurt, que una vegada ja ha assumit que no té res a fer per mirar d’aconseguir el davanter, ha decidit treure algun benefici de l’operació. La idea, és clar, és senzilla. El club alemany vol arribar a un acord amb el club comprador i, tot seguit, aplicar l’opció preferencial que té amb el Benfica per vendre’l després amb una plusvàlua. Tot i que cada dia que passa el valor de Jovic augmenta, el Barça creu que l’operació es podria tancar per uns 60 milions d’euros, cosa que faria que l’Eintracht el comprés al Benfica per 50. Luka Jovic, doncs, té molts números de ser el futur davanter centre del Barça. El càsting té guanyador.

A POC A POC

La idea és que el jugador escollit convisqui un o dos cursos amb Luis Suárez

JA HO SAP

Segura, Abidal i Planes es van reunir dijous amb el representant de Jovic

A TRES BANDES

El Barça vol acordar el fitxatge amb l’Eintracht, que té una opció preferencial

Griezmann ja no és un fitxatge prioritari

Com ja li va passar al seu dia a Neymar, ara és Griezmann el que es penedeix d’haver deixat passar el tren del Barça. És per això que l’entorn del francès, que en quatre dies ha vist com s’acabaven els somnis de la Champions i el de la lliga, s’ha posat en contacte amb el club per comunicar que el jugador havia canviat d’opinió, i que estaria encantat de jugar al Camp Nou. A més, la clàusula actual de Griezmann és de 120 milions, una xifra fixa que facilitaria l’operació. En el Barça, però, les prioritats han canviat, i més si es té en compte que el jugador de l’Atlético, que té una fitxa altíssima, ha complert ja 28 anys, fet que faria complicat poder amortitzar el seu fitxatge. Sembla, doncs, que el futur de Griezmann no passa pel Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)