Barça

Murillo i Boateng, cap a la intranscendència total

Reforços? El defensa colombià només ha participat en l’eliminatòria de copa del Rei contra el Llevant i el davanter no ha tornat a tenir minuts des del partit contra el Valladolid en la lliga

Jeison Murillo i Kevin-Prince Boateng van pel camí de la intranscendència més absoluta. Ni tan sols es pot dir que cada cop juguen menys perquè la realitat es que es passen molt més temps a la graderia que no pas a la banqueta. Van arribar en el mercat d’hivern fruit d’una situació conjuntural del moment i es nota. Ernesto Valverde tenia lesionats Vermaelen i Umtiti i va reclamar tant sí com no l’arribada d’un central de garanties que conegués la lliga i que pogués tenir un rendiment immediat. I el club va acordar amb el València la cessió de Murillo. I amb la sortida de Munir al Sevilla, el tècnic va reclamar el fitxatge d’un davanter que pogués donar descans a Luis Suárez i va acabar venint Boateng, quan gairebé tothom el veia més proper a la retirada que no pas a jugar en un dels grans d’Europa.

Valverde ja va advertir abans de jugar contra el Sevilla en la lliga que tots dos sabien perfectament abans de venir quin rol tindrien en l’equip. El que potser ningú s’esperava es que es decidís portar dos futbolistes de fora per no comptar amb ells absolutament per a res. No tenen la més mínima incidència. Murillo va ser titular en els dos partits de la copa del Rei contra el Llevant, però des d’aleshores, està desaparegut. No trepitja la gespa des del 17 de gener. Les recuperacions graduals de Vermaelen i d’Umtiti l’han enviat de la banqueta a la graderia. Des que va arribar ha estat a la banqueta en els partits de lliga contra l’Eibar, el Leganés, el València, l’Athletic, el Sevilla i el Rayo Vallecano i també en la copa del Rei contra el Real Madrid al Camp Nou i en la Champions en l’anada dels vuitens contra l’Olympique de Lió. Sí que va jugar la final de la Supercopa de Catalunya contra el Girona a Sabadell.

El cas de Boateng també es sorprenent. Quan va arribar ja va afirmar que no venia per ser titular però segurament sí que s’esperava jugar una mica més. I més encara després de ser titular a Sevilla en la copa just un dia després de ser presentat. Va venir per descarregar de minuts Luis Suárez abans del tram decisiu, però l’uruguaià va continuar jugant i ho juga gairebé tot. Boateng, a diferència de Murillo, sí que ha debutat en la lliga. Va jugar 60 minuts contra el Valladolid al Camp Nou, però des d’aquell partit es va estar cinc jornades consecutives fora de la convocatòria. Va tornar a la banqueta en el darrer partit, contra el Betis. En la copa també va estar a la banqueta contra el Sevilla al Camp Nou i contra el Madrid, mentre que en la Champions no ha entrat en cap convocatòria. Com Murillo, també va disputar la final de la Supercopa de Catalunya.

VALVERDE

Va assegurar que tots dos tenien molt clar el seu rol abans de fitxar pel Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)