Barça

L’Argentina recupera la fe en el seu messies

El retorn de Messi amb la selecció ‘albiceleste’, que aquesta nit s’enfronta amb Veneçuela (21 h), copsa l’atenció en una Argentina en plena fase de reconstrucció

Dotze dels trenta jugadors convocats per Scaloni mai han compartit terreny de joc amb l’astre blaugrana

L’ésser humà, en massa ocasions, no valora com es mereix allò que té fins que ho perd, i és llavors quan arriben les lamentacions. A l’Argentina, per exemple, una bona part de l’opinió pública va passar en poques hores de criticar l’aportació de Leo Messi a la seva selecció a dur-se les mans al cap en comprovar que el 10 albiceleste renunciava a seguir anant a les convocatòries, encara que fos per un temps. No els convencia del tot el rendiment de Messi, però al mateix temps no es podien imaginar un futur immediat sense el millor jugador de tots els temps. Com el gos de l’hortolà, que ni rosega l’os ni el deixa rosegar. “És una alegria que hagi tornat amb nosaltres, poder entrenar-lo és tot un privilegi que no tenen tots els tècnics. Ara falta que l’equip l’acompanyi perquè Messi pugui brillar i donar la seva millor versió”, va afirmar ahir Lionel Scaloni, el seleccionador de l’Argentina, que tot i admetre que Messi està cansat, va calmar els ànims afegint que el blaugrana està preparat per jugar. “Messi és el millor, i per tant ha d’estar sempre amb l’Argentina. Aquí mai se l’ha respectat del tot, sempre se l’ha comparat amb el del Barça i se l’ha qüestionat. Leo Messi, per la seva part, mai ha aixecat la veu, s’hi ha deixat sempre la pell, per la selecció, i s’ha mostrat capcot quan les coses no han sortit bé. Que ara torni és la millor notícia possible per a tots. Esperem que se’l comenci a respectar més”, va opinar per a aquest diari Adrián Santagada, periodista argentí de Magazine Granate. “Està content, i nosaltres també. Per a nosaltres és important que hi sigui, ja que és el millor jugador del món”, va afirmar fa uns dies el neroazzurro Lautaro Martínez. “Se li veu que tenia ganes de tornar a jugar amb l’Argentina, per guanyar coses importants amb la selecció. Ara ho hem de fer el millor possible per ell i per tots”, va dir, per la seva banda, Nicolás Tagliafico.

I és que per molt que a l’Argentina s’hagin capficat a fer taula rasa i construir una selecció nova, ningú dubta que aquesta transició seria dramàtica sense Leo Messi, que l’agost passat va deixar glaçada l’Argentina en anunciar que, temporalment, no tornaria a jugar vestit d’albiceleste. Les crítiques es van convertir en lamentacions, que van anar en augment cada vegada que Scaloni anunciava una convocatòria sense l’astre blaugrana, que tot i no haver pogut brillar amb l’Argentina tant com ho ha fet al Camp Nou, sí que va liderar l’equip fins a un subcampionat del món i a dos subcampionats d’Amèrica. Catorze anys després del seu debut, en els quals ha disputat 128 partits i ha marcat 65 gols, Messi ja torna a ser-hi. Sembla que l’Argentina ha recuperat la fe en el seu messies. Veurem per quant temps.

Amistós per construir

La principal demostració que l’Argentina passa un procés de transició és que dotze dels trenta jugadors que han viatjat a Madrid per jugar aquesta nit contra Veneçuela mai han compartit terreny de joc amb Leo Messi. Són Andrada, Musso, Foyth, Kannemann, Lisandro Martínez, Montiel, Saravia, Zaracho, Blanco, De Paul, el Pity Martínez i Matías Suárez. Ben segur que alguns d’ells, al costat d’algunes vaques sagrades que aquesta vegada s’han quedat a casa, formaran l’equip que l’estiu vinent lluitarà per recuperar la glòria en la copa Amèrica. Qui de ben segur que hi serà és Leo Messi, que després d’uns mesos de reflexió aquesta nit tornarà a vestir-se d’albiceleste, i a dur el braçal de capità. Davant seu hi haurà Veneçuela, la ventafocs de Sud-amèrica, que després d’una tristíssima fase de classificació per al mundial de Rússia, en què va acabar última, ara mira de reconstruir-se, amb jugadors com ara Faríñez, Herrera, Córdova i Josef Martínez.

NOU MESOS DESPRÉS

Messi no juga cap partit amb l’Argentina des de la desfeta contra França a Rússia

NO AIXEQUEN EL CAP

El rival serà una Veneçuela que també està en plena fase de transició
Se li veu que tenia ganes de tornar, per guanyar coses importants amb la selecció
Nicolás Tagliafico
jugador dE L’argentína
Se’l veu content. És important que hi sigui, ja que és el millor jugador del món
Lautaro Martínez
jugador dE L’argentina
És una alegria que Messi hagi tornat i poder entrenar-lo. Ara falta que l’equip l’acompanyi perquè pugui brillar
Lionel Scaloni
seleccionador dE L’argentina
Que torni Messi és la millor notícia possible. Esperem que se’l comenci a respectar més
Adrián Santagada
periodista argentí

Vídeo de l’AFA pel retorn Messi

Per tal de promocionar el partit del retorn de Leo Messi amb la selecció de l’Argentina d’aquesta nit contra Veneçuela, l’AFA va compartir ahir un vídeo força emotiu sota el lema 10 argentins en un, en el qual es compara l’astre blaugrana amb deu personalitats de la història de l’Argentina com són el papa Francesc, Juan Manuel Fangio (pilot de la fórmula 1), Manu Ginóbili (jugador de l’NBA), Astor Piazzolla (compositor i músic), Carlos Gardel (cantant i actor), René Favaloro (cirurgià cardiovascular), Gabriela Sabatini (tennista), Jorge Luis Borges (escriptor), Horacio Pagani (creador del cotxe Pagani Zonda) i Benito Quinquela Martín (pintor).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)