Barça

El protagonista

Riqui Puig

Talent i valentia en un futbolista escollit

Una de les millors notícies en l’onze revolucionari d’Ernesto Valverde contra l’Osca va ser veure que hi apareixia Riqui Puig. El jove migcampista blaugrana és un futbolista diferent, d’aquells tocats per una vareta i del qual tothom espera coses en qualsevol partit. Debutava en la lliga i no ho feia en el millor dels escenaris, ni en el més còmode. Per començar, Valverde va jugar amb un sistema no gaire habitual, un 3-5-2, en què ell no s’ha format, i també va jugar envoltat de futbolistes amb pocs minuts a les cames i que tampoc havien jugat plegats en cap altra ocasió. Riqui Puig va jugar per dins al costat d’Arturo Vidal al mig del camp i amb Carles Aleñá a l’altra banda. A més, ho feia contra un equip, l’Osca, a qui li anava la vida i que necessitava de totes totes els tres punts per intentar mantenir esperances de salvar la categoria. Així que la intensitat es donava per descomptada.

El dubte que hi podia haver és si Riqui Puig podria aguantar el ritme d’un partit de primera divisió i les escomeses del rival. Perquè sobre el nivell, no hi ha cap mena de dubte. Tothom sap que és un futbolista amb un talent descomunal, amb un do innat per jugar a futbol i amb les condicions perfectes per brillar en un equip com el Barça. Potser encara li falta físic però de talent i ganes va més que sobrat. Va perdre algunes pilotes i va fallar alguna passada senzilla, però va deixar empremta en la millor acció del partit. En el minut 16 es va treure una assistència fantàstica al més pur estil Iniesta que va deixar tot sol Dembélé, que va errar en l’un contra un amb el porter de l’Osca. Va ser una passada d’aquelles que trenquen línies, que són decisives, a l’altura només d’un futbolista escollit. També va demostrar valentia en alguna bona conducció o anant al xoc amb el rival per disputar una pilota. En el minut 67 del partit, Valverde el va retirar del camp, quan començaven a fallar les forces. Al final del partit, Riqui Puig es va mostrar molt satisfet pel debut en la lliga i també amb el resultat tenint en compte els nombrosos canvis en l’equip. I també va descartar una possible cessió, perquè el seu gran objectiu és triomfar de blaugrana. “Vull continuar en aquest club. És el club de la meva vida, dels meus pares, de la meva família. Si em fan escollir jo seguiré aquí”, va assenyalar. L’afició segur que també ho vol així perquè Riqui Puig és un jugador que il·lusiona.

Els altres debutants també estan a l’altura

El jove jugador de Matadepera no va ser l’únic debutant contra l’Osca. També ho van fer Jean-Clair Todibo i Moussa Wagué, que van disputar els primers minuts oficials amb el primer equip. Tots dos van disputar tot el partit i van deixar una bona imatge. Wagué, que va disputar l’últim mundial, va deixar una bona impressió en fase ofensiva amb algunes bones centrades. En defensa va patir una mica més i va acabar veient una targeta groga. Pel que fa al defensa francès, que va acabar fos en la supercopa de Catalunya, va demostrar les seves qualitats. Difícil de superar en l’un contra un, va estar correcte en l’anticipació i va saber mantenir la concentració i mentalitat per aguantar tot el duel malgrat haver vist una targeta groga.

56
intervencions
2
passades de mèrit bones
4
pilotes recuperades
5
pilotes perdudes
0
faltes comeses
1
pilota refusada
0
rematades
1
passada de mèrit malament Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)