Barça

El Barça supera el tràmit

L’avantatge sobre l’Atlético i el partit de dimarts contra el Manchester United fan que Valverde jugui a Osca amb només un titular, Ter Stegen

Els locals no s’ho creuen i no ataquen; el Barça ho fa poc. Malcom, amb un xut al pal, té la millor oportunitat

Riqui, Murillo, Todibo i Wagué s’estrenen en la lliga amb el Barça

Dinou partits consecutius sense perdre en la lliga han permès al Barça arribar a la jornada 32 amb un coixí de punts més que decisiu per sumar un nou títol. Amb els deures fets i pensant en la Champions, Ernesto Valverde es va permetre la llicència de jugar contra l’Osca sense els cracs, que es van quedar a Barcelona descansant i pensant en el Manchester United. Evidentment, tanta absència es va notar, sobretot pel que fa a la producció ofensiva. Ter Stegen no va tenir gaire feina perquè el cuer no va creure en les seves possibilitats. En atac, van ser poques les oportunitats blaugrana, amb un Boateng lluny del que es necessita per jugar en el Barça i un Dembélé agafant ritme per tornar a ser important en aquest final de temporada una vegada recuperat de la seva lesió. Poca producció ofensiva dels dos equips va acabar sent sinònim d’empat sense gols. Un punt que deixa els blaugrana més a prop del títol i allarga a vint la ratxa de partits sense perdre en el campionat.

Amb onze punts d’avantatge sobre l’Atlético de Madrid, Valverde no va arriscar gens a Osca. No calia. Els quarts de final de la lliga de campions van quedar molt favorables després de la victòria per la mínima a Old Trafford, però dimarts espera un altre partit dur contra el Manchester United per certificar la classificació per a les semifinals de la màxima competició continental. El tècnic blaugrana va donar molta importància al partit contra l’Atlético de Madrid del cap de setmana passat. Una victòria li permetria donar descans a Osca a la majoria de titulars. Els gols de Luis Suárez i Messi van deixar la lliga a falta de celebració i Valverde només va alinear a Osca un dels futbolistes que havien jugat dimecres a Old Trafford, el porter Ter Stegen. El partit va servir perquè debutessin amb el Barça en la lliga Murillo, Todibo i els jugadors del filial, Riqui Puig i Wagué. Per donar descans a tots els titulars, l’entrenador blaugrana va haver de canviar de dibuix i jugar amb tres centrals, Todibo, Murillo i Umtiti, i dos carrilers, Boateng i Malcom. El partit també va suposar el retorn de Dembélé, ja recuperat de la lesió.

Tot i alinear un onze pràcticament sense titulars, Ter Stegen no va passar ensurts en la primera part. L’Osca, últim classificat, va respirar quan va veure la convocatòria de Valverde, però tot i estar obligat a guanyar per continuar creient en una salvació complicada, es va dedicar a esperar. Els centrals blaugrana s’imposaven als seus davanters i Arturo Vidal es mostrava imperial en la recuperació, jugant com a migcentre. No hi havia pilota que no recuperés el xilè ni intent d’atac local que no morís als seus peus. Interessant va ser l’aportació de Wagué. L’africà, fitxat després del mundial per al filial com a aposta de futur per al lateral dret, va pujar molt bé per la banda amb criteri, arribant més que Malcom. I també va ser destacat el debut a primera de Riqui Puig, una de les grans esperances del planter blaugrana. Menut com és, no va dubtar a anar al xoc i seva va ser la passada més perillosa de la primera part. És atrevit i no dubtar a arriscar. No li van acabar de sortir bé totes les passades verticals, però en una, en el minut 15, va deixar tot sol Dembélé. Santamaría va guanyar l’acció al francès enviant la pilota a córner. Del servei de cantonada, va aparèixer un bon cop de cap de Murillo que Santamaría va tornar a enviar a córner. Va ser Riqui Puig el protagonista de la millor acció del partit en la primera part perquè Dembélé no va estar encertat en els últims metres. Va buscar també en un parell d’accions superar la defensa local, però no es va entendre amb Prince Boateng. L’aportació del relleu de Luis Suárez va ser minsa. Lluita, cops i poca cosa més.

L’actuació de Dembélé va millorar en els primers minuts de la segona part. Jugant més centrat del que ho acostuma a fer, les seves acceleracions van fer mal a la defensa de l’Osca diverses vegades. Va rematar un parell de vegades amb perill, una després de combinar amb Wagué, i també va ser protagonista de l’acció més perillosa del partit, un xut de Malcom que es va estavellar al pal dret de la porteria de Santamaría quan Boateng la demanava dins l’àrea. Els dos jugadors més creatius del Barça, però, van abandonar el camp en el minut 66. Dembélé ja en tenia prou. Ja havia agafat ritme amb vista a dimarts. Perquè contra el Manchester United, el francès segur que tindrà minuts. Riqui Puig, que havia estat més encertat que Carles Aleñá durant el partit, també va deixar el seu lloc a Coutinho.

Sense cap dels dos sobre el terreny de joc poca història va tenir el partit. El punt permet al Barça saber que amb tres victòries en els sis partits que queden serà campió independentment del que faci l’Atlético de Madrid. De poc li serveix a un Osca que continua com a cuer i que cada vegada veu més llunyana la seva salvació i comença a veure com la seva experiència entre els grans només durarà una temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)