Barça

El primer pas de Todibo

Bon debut. L’actuació contra l’Osca del jove central francès, que no disputava un partit de competició oficial des de fa més de cinc mesos, convida a pensar que el Barça l’ha encertat

Jean-Clair Todibo no podia amagar el somriure ahir al matí, a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, durant la sessió de recuperació posterior al partit contra l’Osca. El 13 d’abril del 2019 quedarà sempre en la memòria del jove futbolista francès, de 19 anys, com la data del seu debut, en partit oficial, amb la samarreta del FC Barcelona. El 6 de març ja va jugar vestit de blaugrana la supercopa de Catalunya, contra el Girona, però no disputava un partit de competició oficial des de fa més de cinc mesos: exactament, des del 3 de novembre del 2018, quan va visitar l’Stade de la Meinau d’Estrasburg amb el Tolosa. “Això és diferent, és la lliga, i la intensitat és molt diferent. Ha passat temps; he jugat un parell d’amistosos amb la selecció sub-20 de França, però físicament encara no estic al cent per cent”, reconeixia dissabte, a la sala de premsa d’El Alcoraz, una estona després del 0-0 contra el cuer.

Tot i la inactivitat, el central nascut a la Guaiana francesa va protagonitzar una notable actuació contra l’Osca durant els 90 minuts. Situat a la dreta del trio de centrals, no va perdre mai la posició, i es va mostrar segur en els duels directes, poderós en el joc aeri i expeditiu quan va haver d’anar al xoc. La seva presència, gairebé tentacular, va intimidar la davantera de l’equip aragonès i el seu tarannà tranquil, impropi d’un futbolista de menys de 20 anys, convida a pensar que el Barça la va encertar apostant per ell en l’últim mercat d’hivern. “Vaig recuperant sensacions a poc a poc”, va explicar. “El partit no era fàcil, ens ha costat entrar-hi; la gespa estava seca i costava jugar. Tot i així, hem intentat fer el nostre joc. Hauríem pogut guanyar, i ha estat una llàstima, per exemple, que no acabés en gol l’oportunitat que ha tingut Dembélé en el primer temps”, va comentar també.

El futur immediat de Todibo no li permet anar més enllà d’aquest paper secundari, si més no fins que acabi la temporada. En aquest sentit, tot fa pensar que quan el Barça asseguri el títol de lliga, tindrà més minuts de joc. A mitjà i a llarg termini, la seva participació dependrà de la llista de fitxatges de la temporada que ve. Bàsicament, de l’arribada de Matthijs de Ligt. Tenint en compte que Jason Murillo i Thomas Vermaelen no continuaran, Todibo es mantindrà a la plantilla o marxarà cedit a un altre club en funció de si l’holandès es converteix o no en jugador blaugrana.

DE MICA EN MICA

No es troba al cent per cent, però assegura que està “recuperant sensacions”

SECUNDARI

Quan el Barça asseguri el títol de lliga, ben segur que tindrà més minuts de joc

EL CURS QUE VE

L’arribada o no de De Ligt determinarà el seu futur al Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)