Barça

Dimarts de passió

El Barça rep el Manchester United, en la tornada dels quarts de final de la Champions League, amb un 0-1 de l’anada

Messi, Suárez, Piqué, Sergio Busquets, Rakitic i Sergi Roberto no van jugar dissabte, a Osca

El United va sorprendre el París Saint-Germain en els vuitens, remuntant un 0-2 en el partit de tornada

Tots els astres semblen girar a favor del FC Barcelona perquè tanqui, aquesta nit, al Camp Nou, l’eliminació del Manchester United i certifiqui, després de quatre anys, la seva presència en la semifinal de la Champions League. L’estadi blaugrana, inexpugnable en els últims 30 partits europeus, tornarà a ser escenari d’un duel de primera magnitud entre dos gegants del futbol mundial. Els culers esperen que sigui el penúltim com a locals d’aquesta Champions tan “bonica i desitjada”, i res fa pensar que el seu equip no es trobi a noranta minuts de classificar-se entre els quatre millors del continent. L’oportunitat no pot ser millor perquè el cinc vegades campió d’Europa s’apropi, una vegada més, al títol més preuat. Al davant hi haurà un rival amb més nom que present, que mai no ha guanyat com a visitant el Barça i que haurà de remuntar un 0-1. El moment de forma de l’equip d’Ernesto Valverde, el resultat de l’anada i, fins i tot, l’estadística, conviden, de forma inevitable, a l’optimisme.

Però compte, perquè també hi ha motius per a no confiar-se. El primer de tots: que el United juga aquests quarts de final després d’aixecar, inesperadament, un 0-2 al París Saint-Germain en l’eliminatòria de vuitens. Tothom, a Can Barça, hauria signat el 0-1 de fa una setmana a Old Trafford, però el mateix deien a París, el 6 de març passat. En tot cas, Valverde i els seus jugadors estan advertits. De fet, estan doblement advertits, si la memòria no els falla i tenen present el mal tràngol que van passar a Roma fa un any, precisament en la tornada dels quarts de final de l’última Champions. La ferida d’aquell 3-0 a l’estadi olímpic de la capital d’Itàlia deixarà de supurar només si aquesta nit són capaços de fer el pas que no van fer aleshores. I perquè això passi, cal que actuïn exactament en la direcció contrària a la d’aquell dia. El Barça no ha d’especular ni un segon, ha de dur la iniciativa, ha de ser protagonista, ha de sortir a guanyar. Aquesta és la recepta.

Roma, Juventus i Atlético de Madrid. Tres eliminacions seguides en els quarts de final de la Champions League són motiu més que suficient per valorar el que pot haver aconseguit avui, a quarts de dotze de la nit, el FC Barcelona. De fet, l’última vegada que l’equip blaugrana va tastar la semifinal del màxim trofeu continental va ser el 2015, amb Luis Enrique a la banqueta, i va tancar la temporada guanyant el triplet. La gesta es podria repetir enguany, però tot passa per un final feliç aquesta nit.

Onze de gala

Ernesto Valverde podrà comptar amb tota la plantilla, excepte els dos lesionats, Rafinha i Vermaelen. Els seus futbolistes principals, a més, arribaran al partit ben descansats després de les rotacions que el tècnic es va permetre a Osca, gràcies a la bona situació en la lliga. Messi, Rakitic, Sergi Roberto, Sergio Busquets i els sancionats Gerard Piqué i Luis Suárez es van quedar a Barcelona, mentre que Lenglet va ser suplent i Jordi Alba, Coutinho i Arthur Melo van jugar només uns minuts en l’intranscendent empat a zero a El Alcoraz. És d’esperar, doncs, que el Barça surti avui amb l’onze de gala. L’únic dubte pot estar en la davantera, on Ousmane Dembelé, que va jugar 70 minuts dissabte passat, podria rellevar Phillippe Coutinho.

El Manchester United, per la seva banda, ha arribat al Camp Nou lluny dels dies feliços que va provocar el canvi de Mourinho per Solskjaer a la seva banqueta. A banda de la dificultat que suposa remuntar el 0-1 de fa una setmana, els diables vermells van evidenciar símptomes de feblesa en el partit de dissabte en la Premier League, contra el West Ham, que van guanyar amb un polèmic doblet de Pogba des del punt de penal. Obligats a jugar a l’atac i amb la baixa del defensa Shaw, és d’esperar que es plantin amb un 4-3-3. Al davant, Lingard acompanyaria Rashford i Lukaku, ja que la titularitat d’Alexis Sánchez, que ha entrat en la convocatòria després de recuperar-se d’una lesió, sembla poc probable. Al mig del camp, el més normal és que apareguin McTominay, Fred i Pogba. I en la defensa, Young i Dalot seran els laterals, i Lindelof i Smalling, els centrals.

INEXPUGNABLE

En competició europea, el Barça acumula 30 partits invicte al Camp Nou

PASSAR DE QUARTS

La ferida de Roma deixarà de supurar si el Barça es fica a la semifinal

EL 2015

L’últim cop que els blaugrana van jugar la semifinal de la Champions, hi va haver triplet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)