Barça

A les seves mans

Messi no enganyava quan va afirmar a l’estiu que el gran objectiu era la reconquesta de la Champions

Amb 10 gols és el màxim golejador de la competició

Leo Messi és un home de paraula. No enganya. A l’estiu ja va advertir que el gran objectiu de l’equip era la reconquesta de la Champions i està centrant tots els seus esforços a complir la paraula donada. Només dos partits, una última eliminatòria, separen el Barça de la cita final al Wanda Metropolitano de Madrid, una ciutat on està acostumat a brillar amb llum pròpia. Massa temps ha tardat el Barça a col·locar-se de nou entre els quatre millors equips d’Europa, sobretot tenint en compte que a les seves files hi té el millor futbolista del món i a hores d’ara, i no és sobrer dir-ho, possiblement el millor jugador de la història del futbol.

Per definir Leo Messi s’han acabat els adjectius, no així les seves exhibicions. Contra el Manchester United en va protagonitzar una altra en el que va semblar un clar missatge per a la resta d’equips que encara estan vius en la competició. El Barça, i en especial Messi, s’han cansat de tenir fracassos europeus i van a totes per guanyar el títol que més il·lusió fa als jugadors i també a l’afició. Més enllà dels dos gols –fantàstic el primer–, el més important va ser comprovar com la implicació i la motivació del 10 blaugrana és absoluta. Es va veure un Messi amb unes ganes espectaculars com va quedar demostrat en els dos gols que va marcar. En el primer va superar Young en la lluita per la pilota i en el segon tampoc va dubtar a jugar-se la cama per endur-se la pilota, acabar xutant a porteria amb la cama dreta i superar un erràtic De Gea. Després tindria l’oportunitat de fer més gols en la segona meitat, sobretot en una rematada de xilena, però el més important de tot plegat és que es va veure un Messi implicat amb el grup, treballant com el que més. Les seves estadístiques així ho reflecteixen.

Sabia que es necessitaria la seva màxima implicació i no va fallar. Messi va monopolitzar la pilota i es va convertit en el futbolista més decisiu de l’equip, en l’home que va liderar l’atac blaugrana contra els red devils. Segons les dades de Carles Domènech, de la Transmissió del Torquemada, Messi va intervenir en 89 ocasions quan la seva mitjana en la Champions és de 54 vegades. Una dada que exemplifica a la perfecció que el partit contra el United no era un més i que calia la màxima implicació del millor jugador del món. Messi també va recuperar cinc pilotes, les mateixes que va perdre, i va rematar a porteria en set ocasions, quatre d’aquestes entre els tres pals.

Amb els seus dos gols Messi s’ha convertit en el màxim golejador de la Champions aquesta temporada. Ja ha fet 10 gols en la competició i sembla impossible que el puguin atrapar en el que queda de competició. Robert Lewandowski, ja eliminat, és el primer perseguidor, amb vuit dianes. Messi ha marcat contra el PSV (4), el Tottenham (2), a la fase de grups, l’Olympique de Lió (2), a la tornada de vuitens, i el Manchester United (2), a la tornada dels quarts de final. El seu rècord particular en la màxima competició europea són els 14 gols que va marcar en la temporada 2011-2012. Messi també està a un gol de superar els gols que va marcar la temporada passada. Ja n’ha fet 45, els mateixos que la temporada passada, quan encara falten per disputar, com a mínim, nou partits, que serien deu si els de Valverde es classifiquen per a la final de la Champions del primer de juny. Leo Messi també està a només un trio de gols d’arribar als 600 amb el Barça, una xifra estratosfèrica i que serà difícil d’igualar per qualsevol futbolista.

Són uns números que situen el jugador argentí com el gran favorit per endur-se la Pilota d’Or de la propera temporada tenint en compte que el seu màxim oponent, Cristiano Ronaldo, ha quedat eliminat de la màxima competició continental. La resta d’oponents estan, en xifres, molt allunyats de l’argentí. Messi està molt a prop d’aconseguir un triplet, un botí que li permetria assolir tots els títols individuals de l’any, també el Fifa World Player. Difícilment hi ha algun futbolista que pugui fer-li ombra en el que queda de temporada. Messi també està en una magnífica posició per guanyar la Bota d’Or, ja que amb 33 gols, en té 6 més que Kilian Mbappé, amb permís de Neymar, la gran estrella del PSG.

A Messi se li donen bé els equips anglesos perquè ja ha cantat 24 gols contra equips d’aquella lliga. En les semifinals contra el Liverpool podria afegir una víctima més a la llista: Arsenal (9), Manchester City (6), Manchester United (4), Chelsea (3) i Tottenham (2).

LA XIFRA

10
gols
ha marcat Messi en aquesta edició de la lliga de campions, on és el màxim golejador.

ESTADÍSTICA

24
gols
ha fet contra equips anglesos. Arsenal (9), City (6), United (4), Chelsea (3) i Tottenham (2).
Leo sempre apareix en els dies assenyalats. No només en moments puntuals, sinó també en global. Quan juga així, és imparable
Ernesto Valverde

EL REI

Messi és el gran favorit per poder guanyar la Pilota d’Or després de l’adeu de Ronaldo
Messi té un talent excepcional. Si li dones espais et mata. Ell i Ronaldo han estat els millors dels últims anys
Ole Gunnar Solksjaer
Jugar amb Messi és jugar amb el millor del món. És capaç de fer una passada a 40 metres i obrir el joc. Ha estat decisiu
Clément Lenglet
Leo és el millor i ho demostra de manera contínua. És un gran, és únic i marca les diferències, un grandíssim jugador
Guillermo Amor
El Leo té tots els registres i tot el positiu que es pugui tenir en el món del futbol perquè és el millor jugador del món
Sergio Busquets

Ressò mundial de la seva exhibició

La nova exhibició del Barça i de Leo Messi van tenir un gran ressò en la premsa mundial. Tots els mitjans van destacar l’actuació del geni argentí. “Un United maldestre cau en mans d’un Messi total. La masterclass de l’argentí impressiona el United en una nit horrorosa al Camp Nou per als anglesos”, diu The Sun. El Mirror, per la seva banda, també destaca l’errada de De Gea. “Un Messi màgic i una dubtosa actuació de De Gea s’asseguren que Solskjaer no torni a repetir un miracle al Camp Nou. El United, liquidat de la Champions.” El Daily Express titula: “Doneu-li a Messi. El United es troba amb Messi imparable un cop més i el Barça es fica en semis.” El diari L’Equipe també se centra en el 10 blaugrana. “Messi no va fer cap regal. Ja amb 1-0 al marcador després de l’anada, el Barça va dominar a plaer el United amb un ràpid doblet d’un brillant Messi.” La resta de mitjans del món anaven en la mateixa línia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)