Barça

El Liverpool pot esperar

El Barça afronta els tres pròxims partits, contra la Real, l’Alavés i el Llevant, amb l’objectiu de liquidar el títol de lliga ja aquesta pròxima setmana, abans de centrar-se al cent per cent en les semifinals de la Champions

Valverde fugirà de la revolució del dia de l’Osca i contra la Real optarà per un onze bastant més recognoscible

Guanyar la lliga a casa, celebrant el títol amb tots els honors davant de la teva afició, o fer-ho lluny del Camp Nou, a fora, on només s’ha perdut un partit de lliga en tota la temporada [Butarque]? Guanyar la lliga amb la pilota en joc o guanyar la lliga des del sofà i saltar a la gespa ja sent campions de forma matemàtica? Guanyar-la entre setmana o guanyar-la en cap de setmana? Guanyar-la ja o allargar una mica més l’agonia de l’Atlético i el Real Madrid?

Els culers fa dies que han començat a desfullar la margarida. Tots els escenaris possibles estan damunt la taula. La poma està madura. Falta veure quan caurà finalment de l’arbre. Dins tot l’entramat de possibilitats, Ernesto Valverde ja ha fet la seva elecció. No li importa el com. La seva fixació sempre ha estat el quan. I aquest quan està lligat a una ciència exacta. Les famoses matemàtiques de Valverde. Quan ho digui la calculadora, vaja. Però Valverde té clara una altra cosa: la lliga, com més aviat millor. Fuig de l’estètica i de l’embolcall. Prefereix la celeritat. La conjura del vestidor també està clara: ser campions abans del partit contra el Liverpool.

El títol està del tot sentenciat des de la victòria per 2-0 contra l’Atlético de Madrid, si és que no ho estava ja abans, però encara falta fer-li l’última llaçada. L’equip vol lligar-la ja una vegada per totes per poder pensar exclusivament en el Liverpool de Jürgen Klopp. El dia 1 de maig els reds visiten el Camp Nou i el dia 7 el Barça va a Anfield. Abans de tot això, el Barça vol haver tancat ja la lliga.

Els números estan fets. Si el Barça guanya els tres pròxims partits, es complirà l’objectiu desitjat abans de disputar-se l’anada de les semifinals de la Champions amb independència del que hagi fet l’Atlético en els seus tres partits. Si cap dels dos fallés, el Barça seria campió contra el Llevant, el dissabte dia 27 al Camp Nou, quatre dies abans del primer assalt contra Salah, Mané, Firmino i companyia. Amb l’afegit que suposaria el fet de ser campió contra el club presidit per Quico Catalán, després de tot l’enrenou amb el cas Chumi en la copa i la denúncia del club granota contra el Barça. Però el Barça també podria ser campió fins i tot abans. Depèn dels seus resultats i de l’autoestima d’un Atlético que ha de jugar avui al camp de l’Eibar sense Griezmann, sancionat, i que dimecres i dissabte ha de rebre el València i el Valladolid. Si falla en algun d’aquests partits, el Barça seria campió abans de jugar el seu matx contra el Llevant. Per a aquell partit s’esperen rotacions de Valverde, sigui quin sigui l’escenari. També hi haurà moviment de cara a la visita a Vitòria el dia de Sant Jordi. Mana la Champions.

Menor moviment de fitxes s’espera a la pissarra de Valverde per al compromís d’aquesta nit al Camp Nou contra la Real Sociedad (20.45 h). Després de la treva del partit contra l’Osca a El Alcoraz, amb Boateng i Murillo en l’onze, i els debuts en partit de lliga d’homes com Riqui Puig i Wagué, el Barça recuperarà avui el seu statu quo. S’espera un onze bastant semblant al del dia del United. Potser amb algun canvi respecte al teòric onze de gala, però en cap cas la revolució vista al camp de l’Osca en l’anterior partit de lliga.

La Real, per la seva banda, arriba al matx amb algunes baixes en defensa i a la zona de mitjos, però recupera en atac el seu home de referència. No hi seran Theo Hernández, Januzaj ni Zurutuza, però sí Willian José, que torna després de complir sanció. A ell i als gols i al talent de Mikel Oyarzabal s’aferra Imanol Alguacil per intentar treure alguna cosa positiva del Camp Nou, on la Real no guanya des de fa 28 anys. Els de Sant Sebastià no guanyen a l’estadi des de la temporada 1990/91 (1-3). Aquell dia van marcar Dalian Atkinson i John Aldridge (2) per la Real i Julio Salinas pel Barça. Molt ha plogut des d’aleshores. Encara quedaven sis anys, per exemple, per al naixement de la gran estrella actual de la Real, Mikel Oyarzabal, que precisament demà farà tot just 22 anys.

L’equip basc arriba al Camp Nou abonat a l’1-1 en els últims partits i amb la temporada feta, lluny d’Europa i també lluny del descens. Una negativa ratxa de només una victòria en els darrers vuit partits l’ha allunyat d’objectius més ambiciosos.

VALVERDE, AMB TOT

Messi, Suárez, Piqué i companyia, absents a Osca, tornen a la llista

BAIXES EN LA REAL

Els bascos arriben al partit sense Theo, Januzaj ni Zurutuza, però torna Willian José

LA DADA

La Real Sociedad no guanya al Camp Nou des del curs 1990/91, fa 28 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)