Barça

Identitat contra genètica

UEFA Women’s Champions League. El Barça vol regnar a través del seu joc de posició en un continent marcat per la fortalesa física d’equips com ara el Bayern de Munic (18 h, Vamos)

El principal repte del Barça per aconseguir el tron europeu serà imposar el seu joc de posició en un context de preponderància física. Els equips nord-europeus i centreeuropeus han manat amb mà de ferro una competició en què les blaugrana han quedat enrere, entre altres aspectes, per culpa del desavantatge físic. Avui a Munic (18 h, Vamos), en l’anada de les semifinals de la Champions League, l’equip de Lluís Cortés té un bon test per demostrar que l’aplicació de l’ADN blaugrana també es pot imposar a Alemanya, que ha aixecat 9 dels 17 títols de Champions disputats fins ara.

El Bayern de Munic, com el Barça, és un equip que encara no ha guanyat cap títol a Europa. Les esperances de les bavareses depenen d’aturar la circulació de l’equip de Cortés i enviar pilotes llargues per articular el seu atac mitjançant el joc directe. “Hem de ser valentes, fer una aposta adequada al nostres estil de joc, i si hem de morir que sigui amb els nostres ideals”, va explicar el tècnic Lluís Cortés: “Si som capaços de tenir possessions llargues, atraure el rival a zones on li podem fer mal, crearem ocasions. L’equip darrerament està sent eficient.”

El Barça no només haurà de lluitar contra cossos més alts i forts sinó també amb menys fatiga perquè les blaugrana estan immerses en un cicle en què acabaran disputant cinc partits en 15 dies. Així ho va voler la Federació Espanyola, que ha posat els partits de lliga posposats entre setmana abans dels enfrontaments a Europa. “Preferiria jugar en una setmana neta. Hauria estat un detall, tal com la Federació Alemanya ha fet amb el Bayern”, va manifestar Cortés, que, d’altra banda, li va restar importància: “Hem de guanyar-ho tot, així que ens és igual jugar abans o després.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)