El somni, més a prop

El Barça es podria convertir en el primer conjunt de la lliga espanyola que es classifica per a la final de la Champions League femenina si acaba de rematar el gran resultat aconseguit en el partit d’anada

Les blaugrana van tenir més oportunitats que el seu rival i es van estavellar dues vegades contra el pal en la primera meitat

bayern 0 barça 1

BARÇA:Paños; Marta Torrejón, Pereira, Mapi León, Leila; Losada (Aitana, 71’), Hamraoui,Alexia; Mariona (Andressa Alves, 84’), Martens i Toni Duggan (Oshoala, 65’). BAYERN:Benkarth; Skorvankova (Lewandowski, 71’), Hendrich, Laudehr, Schweers; Maier (Magull, 78’), Demann; Däbritz, Lohmann, Rolfö; i Damnjanovic (Beerensteyn, 78’). GOLS:0-1 (63’) Hamraoui.ÀRBITRE:Jana Adámková.T.G.:a les locals Damnjanovic, Demann i Skorvankova; i a les visitants Marta Torrejón i Leila.

El futbol és un esport capritxós i el Barça sembla disposat a demostrar que el que semblava que es podia convertir en una temporada per oblidar, amb canvi de tècnic i havent de claudicar de nou en la batalla contra l’Atlético per l’hegemonia estatal, es podria convertir en un any històric. I és que a falta encara dels 90 minuts del partit de tornada, que es jugarà diumenge que ve al Miniestadi, el conjunt blaugrana va fer ahir a Munic un pas de gegant per convertir-se en el primer equip de la lliga espanyola que arriba a la final de la Champions League.

Per aconseguir-ho, haurà de fer bo el 0-1 del partit d’anada en què el Barça, més enllà de marxar amb un resultat que qualsevol hauria signat abans de començar, va donar la sensació que és lleugerament superior al Bayern, un equip encara més inexpert en la competició –mai abans havia arribat a les semifinals–, però que en la lliga alemanya ha aconseguit tractar de tu a tu el totpoderós Wolfsburg. I és que el conjunt català, tot i patir en el tram final, va tenir ocasions per marxar, fins i tot, amb un resultat més ampli, ja que el pal va evitar el gol en dues ocasions en el primer temps.

Les eliminatòries dels últims anys contra els principals gallets del futbol europeu han donat a les jugadores una experiència en les grans cites que va quedar palesada en el duel d’ahir. El Barça va fer un partit molt seriós i a més va disposar de l’aportació de les estrangeres Hamraoui i Martens, que van demostrar la seva qualitat diferencial per decantar la balança. La francesa va ser l’autora de l’únic gol de l’enfrontament, mentre que la internacional holandesa va liderar l’atac de l’equip de Lluís Cortés en la segona part, en què va mostrar la seva millor cara, una versió que el conjunt blaugrana, a vegades, ha trobat a faltar en aquests gairebé dos cursos.

En un inici de matx fulgurant, el Bayern va posar la por al cos a les visitants en uns primers minuts de domini que haurien pogut veure’s traduïts en l’1-0 en una rematada creuada de Damnjanovic, que va sortir molt a prop del pal (6’). Per sort, poc després, Duggan va replicar amb una excel·lent maniobra a la frontal de l’àrea que va acabar amb un xut defectuós, però que va servir per canviar la dinàmica del matx. I és que l’ensurt de la davantera de Liverpool va frenar l’empenta local dels primers minuts i el partit es va igualar amb les millors ocasions, això sí, per al Barça: en el 22’, una centrada de Hamraoui es va enverinar i el travesser va acabar salvant el 0-1, mentre que, passada la mitja hora de joc, Vicky Losada va tornar a topar amb el pal després d’una excel·lent jugada col·lectiva.

Abans del descans, Paños va ser decisiva per salvar el gol de Däbritz, l’atacant més activa del conjunt local i que en la segona meitat tornaria a vorejar la diana en dues ocasions (38’). Però, tot i que les bavareses havien tingut l’última oportunitat del primer temps, el descans li va provar molt més al Barça, que va sortir amb una marxa més després de la represa, guiat sobretot per una excelsa Martens, que va ser un punyal per la banda esquerra, el seu hàbitat natural. L’holandesa es va fer un fart d’encarar la seva marcadora i en una d’aquestes accions, en el minut 51, l’àrbitra, incomprensiblement, no va assenyalar el punt de penal després que Hendrich través la número 22 blaugrana quan aquesta es plantava sola davant la sentinella rival. Tot i la injustícia, l’acció va reafirmar les bones sensacions de les catalanes, que van continuar collant i portant el partit a camp rival fins que van trobar el premi a través de Hamraoui. Entrant des de segona línia, la migcampista va recollir una magnífica passada filtrada de Mariona i va superar la portera local amb una rematada creuada (63’).

El gol recompensava la bona feina blaugrana, que, això sí, a partir del 0-1 va fer un pas enrere, en part per la por de perdre un botí magnífic i, també, perquè les alemanyes van fer un pas endavant. Däbritz va tornar a posar l’ai al cor a les visitants, però la seva jugada individual va trobar la mateixa resposta que en el primer temps, amb una altra decisiva intervenció de Paños. Va ser aleshores quan el Bayern va viure el seu millor tram de joc, amb un Barça aculat i que ho va acabar fiant tot a intentar sentenciar l’eliminatòria a través d’una recuperació i la velocitat d’Oshoala, que va rebre l’alta mèdica just abans de l’inici del partit i que va reaparèixer després d’un mes fora dels terrenys de joc per culpa d’una lesió que es va fer en el duel de lliga al camp de l’Atlético. Però el gran ensurt el va tornar a donar l’atacant alemanya Däbritz, que, després d’una falta que es va inventar la col·legiada a la frontal de l’àrea culer, va enviar un potent xut al travesser (81’). El marcador, però, no es va moure i el Barça ho té tot a favor per fer història.

L’ALTRA SEMIFINAL

L’Olympique de Lió va derrotar el Chelsea (2-1) i ho té tot a favor per ser a la final

LA MILLOR VERSIÓ

Hamraoui, amb el gol, i Martens van liderar la victòria blaugrana en el partit d’anada