Barça

“És una victòria convertir un títol en previsible”

Ernesto Valverde. No vol parlar del títol de lliga, però reivindica el treball que han fet per arribar al final del curs en una posició de privilegi

La lliga no s’atura. El Barça visita aquesta nit Vitòria per jugar contra l’Alavés del Pitu Abelardo. Ho fa sabent que li resten només sis punts per ser campió i que ho podria ser demà si guanya a Mendizorroza i l’Altético de Madrid cau en el Wanda Metropolitano contra el València. L’entrenador del Barça, Ernesto Valverde, va tornar a ser ahir prudent. Com acostuma a ser-ho sempre. D’entrada, espera avui un partit complicat, amb els vitorians jugant-se les seves possibilitats de jugar a Europa el curs vinent. “El partit serà dur perquè ells juguen molt junts, ens acostuma a costar quan juguem contra ells. No estan en una ratxa positiva, però estan fent una gran temporada i encara tenen possibilitats d’entrar a Europa. S’ho jugaran en els partits que queden. Ara tres punts són molt per a qualsevol equip.” Així ho va explicar el tècnic blaugrana, que no descarta rotacions tot i la possibilitat de sentenciar la lliga. “Qualsevol vol guanyar com abans millor el títol. Aquest partit ens ve molt seguit de l’anterior i acumulem unes quantes setmanes intenses. És possible que hi hagi canvis.” Valverde no va voler posar nota a la temporada “perquè encara no ha acabat i encara no hem guanyat res”, però sí que va voler reivindicar el que ha fet l’equip per arribar a aquesta situació de privilegi. “Quan portes la lliga ajustada i la lluites fins a última hora sembla que hi hagi més alegria, quan tens més marge sembla que sigui previsible, però és una gran victòria convertir un títol en previsible. No és normal, el que és normal és lluitar la lliga fins al final.”

L’entrenador blaugrana veu bé als seus jugadors físicament per afrontar aquesta recta final de la temporada. “Sabem que som en la recta final i amb possibilitats. Això encoratja a fer un pas més per poder guanyar. Quan et quedes sense objectius, et pesen les cames. Amb els objectius que tenim, estan més fresques”-

Noms propis de la roda de premsa van ser Dembélé i Coutinho. El tècnic considera que el francès encara no està al seu millor nivell després de la lesió. “La idea és que vagi agafant la forma, un no està igual abans que després d’una lesió. Té uns quants partits per trobar el seu lloc. Ens aporta velocitat i amb ell tenim sortida si el rival ens pressiona molt amunt. Ni Coutinho està per sobre seu ni ell ho ha estat o està per sobre de Dembélé. Tots els jugadors són iguals”. També va lloar Valverde l’adaptació que ha tingut Arthur al Barça: “És un jugador que té unes característiques que van molt bé amb l’estil del club, potser hauria tingut més dificultats en altres equips. Esperem moltes coses d’ell.”

Finalment, bones paraules cap a l’equip femení de l’entitat, que, després de guanyar per la mínima a Munic, diumenge vinent pot classificar-se per a la final de la lliga de campions per primera vegada en la seva història. “Si puc anar diumenge a veure el partit, hi aniré. Ja vaig ser l’any passat als quarts contra el Lió. És un pas més de l’ascensió del futbol femení, fa passes de gegant. Els equips progressen i que estiguin a un nivell molt alt a Europa encara el farà créixer més”, va dir Valverde.

L’ALAVÉS

“Serà dur perquè es juguen les seves possibilitats de ser a Europa el curs vinent”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)