Barça

A guanyar i esperar

El Barça necessita sis punts per ser matemàticament campió de lliga, però ho podria ser demà si avui derrota l’Alavés i l’Atlético perd un dia després contra el València

Valverde explica que podria fer algun canvi en l’onze i sortir amb tres centrals

No passa pel seu millor moment, però té opcions europees

El Barça ja ha iniciat el compte enrere per revalidar el títol de lliga. Li manquen només sis punts més per convertir-se matemàticament en campió. Avui contra l’Alavés, per tant, afronta el penúltim esglaó per coronar-se de nou. Si no passa res d’extraordinari, la vint-i-sisena lliga hauria de caure dissabte vinent contra el Llevant al Camp Nou, però hi ha possibilitats que els de Valverde puguin ser campions demà mateix en funció del que faci l’Atlético de Madrid. Si el Barça suma els tres punts a Vitòria i els madrilenys perden contra el València al Wanda Metropolitano, els blaugrana es proclamarien campions sense necessitat de jugar.

Malgrat que el tècnic blaugrana i els seus jugadors volen aconseguir el títol com més aviat millor per centrar-se en l’eliminatòria de semifinals de la Champions contra el Liverpool, l’escenari amb el qual treballa Valverde és que per ser campions hauran de guanyar els dos pròxims partits. “Ningú ens regalarà res”, va assenyalar després del duel contra la Real Sociedad. Va introduir alguns canvis contra els donostiarres i podria fer el mateix avui contra l’Alavés i donar descans a algun dels jugadors. Això sí, no s’espera, ni molt menys, cap revolució. El Barça podria sortir amb Ter Stegen a la porteria, Sergi Roberto i Alba als laterals, Piqué i Lenglet a l’eix defensiu, Busquets, Arturo Vidal i Arthur al centre del camp i a la davantera Messi, Luis Suárez i Coutinho. Rakitic, que gairebé ho ha jugat tot aquesta temporada, s’ha quedat a Barcelona i, per contra, ha tornat Vermaelen. La presència de quatre centrals en la convocatòria podria significar que Valverde podria repetir el sistema amb tres centrals que va utilitzar contra l’Osca i això permetria donar descans a Alba i que en el seu lloc entrés Malcom. Caldrà veure què fa finalment.

Al marge de necessitar els tres punts per acaronar encara més el títol de lliga, una victòria del Barça serviria per allargar encara més la seva bona ratxa en el campionat estatal. L’equip blaugrana no perd des de l’11 de novembre passat contra el Betis al Camp Nou (3-4) i ja acumula 21 partits sense conèixer la derrota amb un balanç de 16 victòries i 5 empats.

Valverde es va queixar que tothom en l’entorn donava per fet que el seu equip guanyava els partits amb facilitat. Que ja es descomptaven els triomfs abans de saltar a la gespa. Però la realitat és completament diferent i les victòries cal treballar-se-les, sobretot en les jornades finals i contra equips que encara tenen objectius en joc. I l’Alavés és un d’aquests. Els vitorians no passen pel seu millor moment i acumulen cinc partits sense guanyar, una circumstància que els ha fet fora de les posicions que donen accés a disputar competició europea. Això no vol dir, però, que ja no tinguin possibilitats de reenganxar-se a aquestes posicions de privilegi en aquestes últimes jornades. Poden accedir encara a la setena plaça, que atorga la classificació per a les fases prèvies de la Lliga Europa. Malgrat tot, la temporada signada per l’Alavés es espectacular. Abelardo té baixes importants encara que en defensa recupera dos puntals del seu equip, com són Laguardia i Duarte.

DESIG

L’equip vol ser campió com més aviat millor per centrar-se en la Champions

LLISTA

No hi és Rakitic i hi ha quatre centrals, així que potser repeteix el sistema d’Osca

EL RIVAL

L’Alavés fa cinc jornades que no guanya, però pot aspirar a la setena plaça

El Barça va guanyar la setzena lliga a Mendizorrotza

El FC Barcelona ha visitat en tretze ocasions al llarg de la seva història el camp de l’Alavés i presenta un balanç de sis victòries, quatre empats i tres derrotes amb 24 gols a favor i 12 en contra. Les últimes derrotes del Barça en aquest camp van ser a les temporades 1999/2000 i 2001/02 mentre que la primera va ser en el campionat del 1932/33. Mendizorrotza, a més a més, va ser l’escenari on l’equip blaugrana va aconseguir la setzena lliga de la seva història la temporada 1998/99. Va ser amb Louis van Gaal a la banqueta i era el segon títol de lliga consecutiu amb el tècnic holandès com a entrenador.

El Barça es va imposar de manera contundent per 1 a 4, amb gols de Cocu, Kluivert, Figo i Luis Enrique. El gol dels vitorians el va marcar un exjugador blaugrana, Julio Salinas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)