Barça

Aleñá treu el cap

Pas endavant. El jove migcampista es guanya la confiança i els elogis del barcelonisme després del gol i la bona actuació que va protagonitzar dimarts, contra l’Alavés, a Vitòria

Hi haurà final feliç per a la temporada de Carles Aleñá. I no només pels títols que pot aconseguir amb el Barça. El de Mataró arribarà al juny amb un somriure d’orella a orella, com a membre de ple dret de la primera plantilla i havent començat a confirmar els pronòstics que, des que hi va arribar, en edat de prebenjamí, l’han assenyalat com un dels escollits del futbol formatiu blaugrana. El gol que va fer a Mendizorrotza culmina un curs que no ha estat fàcil. El va començar al filial, recuperant-se d’una lesió al tendó del bíceps femoral de la cuixa dreta que l’havia deixat sense pretemporada. A principi de desembre, dos dies després que s’estrenés com a golejador a primera, al Camp Nou, contra el Vila-real (2-0), la baixa de llarga durada de Rafinha li va obrir definitivament la porta del primer equip. I dimarts, contra l’Alavés, quasi cinc mesos més tard, el dia que marcava per segona vegada, es va guanyar, per fi, l’elogi unànime del barcelonisme. La celebrada actuació d’Aleñá a Vitòria li arriba en un moment especialment oportú, perquè neteja el record de la mala tarda que va tenir a Osca, fa un parell de setmanes, quan Valverde va alinear un onze ple de suplents que no va superar el cuer. Els dubtes que va sembrar a El Alcoraz es van esvair de cop amb el pas endavant que va fer a l’estadi de l’Alavés. I no només pel gol que va marcar, per desencallar el partit i obrir un triomf que apropa, gairebé definitivament, el Barça al títol. També perquè Aleñá es va fer present com s’espera d’un jugador de les seves característiques.

Algú que el coneix perfectament és Joan Vilà, que fins l’estiu passat era el director de l’àrea de metodologia del Barça i que va viure en primera línia tota la seva etapa formativa. “Per la seva qualitat futbolística i per la seva personalitat, teníem clar que s’adequava al perfil de qui pot triomfar en el primer equip. Però tot costa. A Xavi i a Iniesta també els va costar”, explica a aquest diari. Vilà considera que el paper secundari que ha tingut aquest curs el dorsal 21 del Barça és normal, però no dubta a augurar-li més protagonisme en un futur immediat. “Crec, i espero, que el curs que ve tindrà més presència. El contrari em decebria molt”, diu. En la mateixa línia, el tècnic, que va ser futbolista del Barça i l’Almeria, considera que hi ha poca presència de jugadors del planter en el primer equip blaugrana. “Hauríem de ser més exigents en aquest sentit. Amb tots els respectes per a De Jong, Arturo Vidal i Arthur, si no som capaços de fer pujar més jugadors com Aleñá, no podem presumir de la Masia. A fora hem d’anar a buscar només els millors”, sentencia. Per la seva banda, Ramon Maria Calderé, exjugador del Barça i ara entrenador, parla sobre Aleñá des de l’experiència de qui també ha arribat al primer equip blaugrana després de molts anys en el futbol formatiu: “Es veia a venir, estic molt content per ell. Això sí, pensava que tindria més protagonisme, per la seva qualitat, per les seves característiques i perquè entén com ningú el joc del Barça.” Calderé, que també era un futbolista amb una bona arribada des de la segona línia, aconsella a Aleñá que busqui una mica de lluïment personal. “Ha de ser més egoista, per jugar al Barça no es pot anar amb timidesa. Domina l’essència del joc col·lectiu, té un bon xut, una bona esquerra, sap escollir els espais...”

LA PRIMERA TEMPORADA D’ALEÑÁ EN EL PRIMER EQUIP

22
partits:
14 de lliga (cinc com a titular), dos de Champions (un de titular) i sis de copa (tres de titular).

VEUS EXPERTES

2
gols.
Tots dos els ha fet en la lliga: contra el Vila-real, al Camp Nou, i contra l’Alavés, a Mendizorrotza.
920
minuts.
Ha jugat 486 minuts en la lliga, 91 en la Champions League i 343 en la copa.
A Xavi i Iniesta també els va costar. Però crec, i espero, que el curs que ve tindrà més presència. El contrari em decebria molt
Joan Vilà
EXDIRECTOR DE METODOLOGIA
Ha de ser més egoista, per jugar al Barça no es pot anar amb timidesa. Ho pot fer, té totes les qualitats
Ramon M. Calderé
EXJUGADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)