Barça

Suárez, com Kubala

El gol que va marcar dimarts, a l’Alavés, eleva el davanter uruguaià fins al podi dels golejadors del FC Barcelona en la lliga, amb la mateixa xifra que va signar Kubala, però amb 24 partits menys que el mite hongarès

Gol a gol, Luis Suárez ha complert el somni de la seva infantesa i s’ha guanyat un lloc en la història del FC Barcelona. La seva decisiva aportació en els èxits blaugrana dels últims cinc anys és tan inqüestionable com l’eficàcia golejadora que ha demostrat des que, l’estiu del 2014, va aterrar al Camp Nou. Tot i que se l’esperava amb els braços oberts, no va tenir una bona arrencada com a futbolista del Barça: la sanció que va haver de complir després de l’incident amb Giorgio Chiellini en el mundial del Brasil va retardar el seu debut i, quan per fi va trepitjar la gespa, li va costar Déu i ajuda veure porteria. Això sí, des que ho va fer no ha tingut aturador.

Suárez va marcar el seu primer gol amb la samarreta del Barça el 25 de novembre del 2014, a Nicòsia, en un partit corresponent a la lligueta de la Champions contra l’Apoel, que va acabar amb golejada (0-4). Dimarts passat, a Vitòria, va fer l’últim, que és, a més, el 131è que signa en la lliga, una xifra que suposa una nova fita en la seva llorejada trajectòria blaugrana. I és que el penal que va transformar contra l’Alavés, per sentenciar el partit a Mendizorrotza, el situa com a tercer màxim golejador del club en la competició de la regularitat, empatat amb el llegendari Ladislao Kubala, però amb 24 partits menys. Al davant té dos mites més. Un encara en actiu i inabastable: Leo Messi, autor, de moment, de 416 gols. L’altre és el recordat César Rodríguez, que en va fer 190. Sigui com sigui, Luis Suárez ja ha arribat al podi dels golejadors del Barça en la lliga.

Xifres de llegenda

Només l’irregular inici del seu any de debut l’ha deixat per sota dels 20 gols en la lliga. Amb tot, aquell curs, el 2014/15, el va tancar amb 16 dianes. En el següent, però, Suárez va exhibir-se signant 40 gols, que li van donar el Pitxitxi i la Bota d’Or europea. La temporada 2016/17 en va fer 29 i només Messi el va superar en la llista de golejadors. El curs passat en va marcar 25 i va quedar al darrere de l’argentí i de Cristiano Ronaldo. I, de moment, aquest n’ha fet 21 i lluita amb el madridista Benzema per la segona posició, perquè Messi ja es troba, amb 33 dianes, a anys llum.

En el global de competicions, Luis Suárez també presenta unes xifres dignes dels millors davanters de la història barcelonista. En total, ha marcat 176 gols, que el situen en la cinquena posició del rànquing, molt a prop dels 182 de Josep Samitier, un altre nom majúscul. Cinc gols ha marcat en el mundial de clubs i un en cadascuna de les supercopes, l’estatal i l’europea. En la copa ha vist porteria 19 vegades, les mateixes que en la Champions League. La màxima competició continental, però, se li resisteix des de fa més d’un any. Aquest és, de fet, el principal repte al qual s’enfronta en el que queda de temporada.

2018/19 · 21
Ja és el tercer golejador del Barça en la lliga.
2017/18 · 25
Messi i Cristiano el van superar en el pitxitxi.
2016/17 · 29
Messi va ser pitxitxi i ell segon, davant de Cristiano.
2015/16 · 40
Va ser màxim golejador de la lliga i Bota d’Or.
2014/15 · 16
La sanció li va impedir veure porteria fins al desembre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)