Un gol de Messi dona la 26a lliga al Barça

Campions. L’argentí ha tornat a ser suplent però la seva entrada ha permès trencar el mur del Llevant i, després d’uns minuts de patiment, celebrar el títol al Camp Nou amb l’afició

La victòria de l’Atlético de Madrid contra el Valladolid obligava el Barça a guanyar el Llevant per ser campió. I els blaugrana no han fallat. Ha costat més del que era previsible però finalment el Camp Nou ha pogut esclatar d’alegria quan Messi ha obert la llauna en el minut 62 de partit. Els blaugrana, i també el Llevant, han disposat de més ocasions però el marcador ja no s’ha mogut més. Amb el xiulet final de l’àrbitre, els jugadors del Barça han pogut alliberar-se de la tensió acumulada i celebrar la 26a lliga del club.

Valverde ha sorprès amb la seva alineació deixant Messi a la banqueta per segon partit consecutiu. Es nota que la champions es el gran objectiu i que es vol que els jugadors més importants arribin en el millor estat de forma possible. Per aquest motiu també ha descansat Busquets. El Barça ha sortit des del primer minut a buscar el triomf i ha dominat per complet el partit en un primer temps en que les ocasions no han volgut entrar. Luis Suárez i Coutinho han estat els dos jugadors que més ho han intentat però s’han topat amb un inspirat Aitor Fernández sota pals. El brasiler ha estavellat una falta al travesser poc abans del descans.

Amb 0 a 0 en el marcador, Valverde no ha dubtat i ha fet entrat Messi només començar la segona meitat. Ha seguit el Barça amb el seu assetjament a la porteria del Llevant però el gol es resistia. Messi ho ha intentat amb un xut massa tou i Rakitic ha tingut el gol però la seva fantàstica rosca ha marxat una mica desviada. Però en el minut 17 de la segona part, per fi, el Barça ha aconseguit trencar el mur del Llevant. I, com no, ha estat Messi després de rebre d’Arturo Vidal després d’una jugada embolicada dins de l’àrea. El Camp Nou ha esclatat d’alegria. Els valencians, però, han reaccionat i just després Borja Mayoral ha obligat Ter Stegen a intervenir. El Barça necessitava un segon gol perquè el Llevant no es donava per vençut i Morales ha tingut l’empat en una rematada massa alta.

Arturo Vidal s’ha animat a trepitjar la frontal i ha fet dues bones rematades que no han estat gol per ben poc. També Messi ho intentava però el gol de la tranquil·litat no arribava i el Camp Nou aguantava amb nerviosisme el pas dels minuts. I encara més quan Bardhi ha estavellat una pilota al pal. Finalment, però, el Barça ha aguantat. Merescut campió.