Barça

El Barça fa història i es classifica per la seva primera final (1-0)

Champions League. Les blaugrana tornen a vèncer el Bayern gràcies a un gol de penal de Mariona i aconsegueixen el bitllet per a Budapest en una eliminatòria patida fins al final

El Barça jugarà la primera final de la Champions League de la seva història en superar el Bayern de Munic en una eliminatòria vibrant i patida fins al final. Amb un Miniestadi gairebé ple, amb 12.764 espectadors que han permès superar així l’entrada dels quarts de final de l’any passat contra el Lió i establir un nou rècord de l’entitat, les de Lluís Cortés han tornat a mostrar una personalitat desbordant en el major dels escenaris: dominant durant la primera meitat i sabent patir a la represa, sobretot després de l’expulsió de Hamraoui.

En una primera part igualada, el Barça ha tingut el control del partit, tot i que el Bayern, amb la capitana Leupolz al centre de les operacions, també hi ha pogut dir la seva. De fet, la 8 visitant, la gran novetat de la tornada després de ser baixa en el partit de Munic, ha tingut la gran oportunitat de canviar l’esdevenir de l’eliminatòria amb una rematada que ha escopit el travesser. Abans, havien estat precisament les alemanyes les primeres en acostar-se a la porteria rival amb una rematada massa tova d’Skorvankova, una acció replicada, uns minuts després, per Martens amb la seva jugada clàssica: diagonal cap a dins però xut també massa fluix. Aleshores, el Barça ja s’havia fet amb el control del matx, tenint la possessió i sentint-se superior. Però sense gairebé inquietar la porteria de Benkhart, les de Lluís Cortés han vist com el Bayern anava fent passes endavant, traslladant el joc a camp blaugrana. I en aquestes, el travesser ha salvat el Barça després que Leupolz recollís un rebuig a la frontal i enviés una canonada inabastable per a Paños. Passat l’ensurt, les culers han tornat a avançar línies i just abans del descans, Duggan i Torrejón han tingut una bona opció. I encara hi hauria temps per a què en el darrer minut Martens convertís en or una pilotada llarga i encarrilés la classificació. I és que en un rebuig en llarg de la defensa blaugrana, l’extrem holandesa li ha guanyat la partida a Lewandowski, que s’ha vist obligada a fer-li penal, una oportunitat que no ha desaprofitat Mariona.

El gol no ha sentenciat, però, ni molt menys l’eliminatòria perquè el conjunt de la capital de Baviera ha sortit a per totes en el segon temps i al Barça li ha tocat patir, aferrat a l’instint de supervivència i a Sandra Paños, sobretot després de l’expulsió de Hamraoui. Abans, Däbritz havia xutat incomprensiblement fora quan ho tenia tot a favor per fer l’empat (50’) i Torrejón havia salvat el gol en una rematada de Rolfö. Però al 70’, Hamraoui ha vist la segona groga i el Bayern s’ha llençat amb tot a l’atac i s’ha fet un fart de penjar pilotes a l’àrea. Amb les catalanes tancades i incapaces de connectar amb Oshoala per mirar de sentenciar al contracop, les alemanyes ho han intentat de totes les maneres, tot i que en la seva única ocasió clara han topat amb una brillant Paños, que ha fet una de les aturades de l’any quan tot el Mini ja assumia l’1-1. Al final, el Barça ha pogut sentenciar en dues accions claríssimes, però no ho ha necessitat i ha lligat igualment un històric bitllet per a la final de Budapest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)