Barça

Valverde, en el selecte club dels repetidors

Dues lligues. És el novè entrenador en la història del Barça que suma dos títols de lliga i el sisè que ho fa en els seus dos primers anys

Ernesto Valverde, com tot el barcelonisme, té un somni al cap. Es diu “triplet”. El tècnic de Viandar de la Vera aspira a igualar la triple corona assolida amb el Barça per Pep Guardiola (2009) i Luis Enrique (2015). El somni està a només quatre partits. Tres a la Champions i la final de copa al Villamarín contra el València. De moment, però, ja s’ha convertit en el novè entrenador de la història del FC Barcelona que ha guanyat dues lligues i és el sisè que ho fa de manera consecutiva en els seus dos primers anys. Premi al treball des de la naturalitat.

Valverde entra en un club molt selecte. El precursor va ser l’uruguaià Enrique Fernández, campió de lliga amb el Barça en la dècada dels anys trenta. Amb ell, l’equip va conquerir els títols del 1948 i el 1949. El relleu el va agafar Fernando Daucik, que va aixecar dues lligues amb aquell Barça de les Cinc Copes, les temporades 1951-52 i 1952-53. El tercer d’aconseguir-ho va ser Helenio Herrera. Amb ell, el Barça va aixecar el títol el 1959 i el 1960. Des de llavors i fins a la dècada dels noranta, el club va guanyar lligues amb comptagotes. Amb l’arribada de Johan Cruyff es va fer la llum després d’anys de foscor. Johan no va trobar la tecla en el primer any, tampoc en el seu segon any. La seva primera lliga va arribar en la tercera temporada, el 1991. La primera de quatre amb el Dream Team. Encara avui en dia Johan és el tècnic de la història del club amb més lligues.

Amb Johan va néixer un estil i una filosofia. El seu gran hereu, Pep Guardiola, va guanyar-ne tres de seguides (2009, 2010 i 2011). I dues en van conquerir dos compatriotes de Cruyff. Premi per al Barça de Van Gaal els anys 1998 i 1999 i premi per al Barça de Rijkaard i Ronaldinho els anys 2005 i 2006. Luis Enrique (2015 i 2016) havia estat l’últim d’aconseguir dues lligues seguides. Valverde se suma a la llista. L’extremeny en suma cinc, comptant les tres guanyades amb l’Olympiacòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)