Barça

Ivan Rakitic

L’imprescindible

Ernesto Valverde ha utilitzat Ivan Rakitic en tots els partits que el Barça ha jugat en la Champions

Ivan Rakitic, amb 31 anys, està en un dels millors moments de la seva carrera. “Em trobo millor que mai, estic en un moment perfecte de la meva carrera, el mundial m’ha ajudat molt, he millorat i tinc la confiança dels companys, de l’entrenador i de l’afició. Vull que això no pari mai”, deia el croat ahir. La confiança en ell d’Ernesto Valverde és total. És imprescindible el croat per al tècnic des que aquest va arribar a la banqueta blaugrana. Només cal mirar els seus números. Rakitic ha disputat 32 partits en aquesta lliga que acaba de guanyar el Barça, un total de 2.491 minuts. La temporada passada va participar en 35 partits de lliga. I els números encara són millors pel que fa a la lliga de campions. Rakitic ha disputat els deu partits d’aquesta edició del torneig, amb un total de 851 minuts, només superat en tres minuts per Sergio Busquets. El croat, que va marcar a Wembley contra el Tottenham, és imprescindible per a Valverde. És l’equilibri, un suport vital per a Busquets quan toca defensar i replegar-se i l’ajuda per a tot el grup per la banda dreta, per allà on Messi segueix poques vegades als laterals. És per això que sembla difícil d’imaginar un Barça sense Rakitic la temporada vinent. Té tres anys més de contracte i una millora pendent, però hi ha qui s’ha plantejat la seva venda, allà a la zona noble, per treure’n diners i sufragar part del fitxatge de De Jong. “Espero decidir-ho tot jo. Després podeu preguntar al mister si compta amb mi, jo he parlat amb el president i confia en mi. Tinc tres anys més de contracte, estic gaudint i no hi ha millor lloc que el Barça”, deia el croat ahir. No va dir res respecte a això posteriorment Valverde, però sabut és que el tècnic no vol que marxi. “Ivan és un jugador fonamental per a nosaltres. No ara que soc jo l’entrenador, ja ho era abans. No hi ha cap dubte en aquest sentit”, ha dit el tècnic més d’una vegada.

Imprescindible com és, Rakitic serà avui titular en les semifinals de la Champions, esperant arribar a una nova final. Ja en va jugar una, a Berlín contra la Juventus, i va marcar. “Arribem bé, després de guanyar la lliga, no es pot arribar millor. Hem après d’anys anteriors, de les errades que vam tenir”, explicava el croat, que va deixar ben clar que tot el grup vol seguir el seu capità i el seu desig de guanyar “la copa linda”. “Quan el capità diu una cosa, tots a seguir el camí. Si mires els números de Leo, veus que ha guanyat deu lligues i veus que aixeca la copa amb tantes ganes..., això t’enganxa. Hem de seguir el millor jugador de la història.”

Les xifres
10
partits
de Champions –tots– ha disputat Rakitic aquesta temporada. Amb 851 minuts disputats, és el segon jugador més utilitzat per Valverde
32
partits
de lliga de 35 de disputats ha jugat Rakitic aquest curs
1
gol
ha marcat el croat en la lliga de campions aquest curs. Va ser a Wembley contra el Tottenham
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)