Barça

Leo Messi i Núria Picas rebran la Creu de Sant Jordi

Premi. El govern ha concedit el guardó a l’argentí per la fabulosa trajectòria esportiva i la seva tasca social, i a la corredora de muntanya, pels seus triomfs esportius i el seu compromís amb el país

El govern de la Generalitat ha decidit atorgar la Creu de Sant Jordi al capità del FC Barcelona, Leo Messi, segons va informar ahir la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó. No és l’únic esportista guardonat, ja que entre les 29 persones i 15 entitats premiades també hi ha la corredora de muntanya Núria Picas. L’entrega dels guardons es farà a mitjan maig.

Budó va explicar que s’havia decidit premiar Messi “per la seva fabulosa trajectòria esportiva, que l’ha portat a ser reconegut com el millor esportista de tots els temps”. Messi ja ha guanyat 34 títols amb el Barça, entre els quals deu lligues i quatre Champions. El govern també ha tingut present la tasca que fa la Fundació Leo Messi i la seva aportació a l’hospital Sant Joan de Déu per a la construcció del Pediatric Center. Segons el govern, “Messi encarna uns atributs socials tan primordials com la humilitat, l’honestedat, l’aprenentatge, la creativitat, el sentit d’equip i el respecte”. La petició perquè Messi fos condecorat amb la Creu de Sant Jordi la van fer el FC Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de Barcelona, i va tenir l’aval de tres cartes signades pel president del Barça, Josep Maria Bartomeu; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza.

Del reconeixement a Messi, en va parlar Ernesto Valverde, que va destacar el que fa dins i fora dels terrenys de joc. “El premi és important des de diversos punts de vista, per la seva trajectòria, des del punt de vista social i personal, pel que significa Messi per als catalans, per tot el que els ha donat, per la seva actitud, pel que fa al camp i també pel seu compromís amb la societat catalana”, va dir el tècnic del Barça. També va valorar de manera positiva aquest premi Gerard Figueras. “Sentim una gran alegria pel que representa, per la integració a casa nostra de Messi des de ben petit, perquè és la figura del primer club del país. És una notícia positiva per a ell, per al club i per la dimensió que dona al premi”, deia Figueras.

La Creu de Sant Jordi s’atorga des del 1981 i distingeix les persones, naturals o jurídiques, pels seus mèrits o per haver prestat serveis a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

Leo Messi no és el primer condecorat relacionat amb el Barça que rep la Creu de Sant Jordi. També han estat reconeguts el mateix club (1992), el jugador de bàsquet Epi (1996), l’Agrupació Barça Veterans (2003) i els expresidents Agustí Montal (2004) i Raimon Carrasco (2013), així com Johan Cruyff (2006).

Altres esportistes que han estat condecorats amb aquest guardó en els últims anys han estat: l’atleta Tomàs Barris (2018), la nedadora Gemma Mengual (2017), l’alpinista Òscar Cadiach (2016), el pilot Àlex Crivillé (2002) i el ciclista Miquel Poblet (2002).

El compromís de Picas

També rebrà el guardó la corredora Núria Picas, “per la seva excel·lència esportiva com a corredora de curses de muntanya” i per “haver refermat un compromís insubornable amb la defensa de la democràcia i les reivindicacions nacionals de Catalunya”. “En el seu extens palmarès, destaca com a campiona de la copa del món d’ultratrails, l’obtenció del primer lloc en la 4 Trails dels Alps, en l’Ultra Trail del Mont Fuji, en la Transgrancanària, en la TNF d’Austràlia, i en l’Ultra Trail World Tour”, destaca l’acord de govern.

LES REACCIONS

El premi és per la seva trajectòria esportiva, que l’ha portat a ser el millor de tots els temps
Meritxell Budó
PORTAVEU DEL GOVERN
És una notícia molt positiva per a ell, per al club i per al premi, per la dimensió que agafa
Gerard Figueras
secretari general de l’esport
El premi és un reconeixement a tot el que Messi ha donat als catalans
Ernesto Valverde
entrenador del fc barcelona
Molt emocionada i feliç de rebre aquest guardó, però més per portar Catalunya arreu del món
Núria Picas
CORREDORA DE MUNTANYA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)