Barça

600

Dimecres, quan es complien 14 anys des que va marcar per primer cop amb el Barça, Messi va signar el gol 600 com a jugador blaugrana

L’argentí presenta una mitjana de 0,9 gols per partit

El monumental gol de falta directa amb què Leo Messi va coronar la seva exhibició contra el Liverpool, dimecres passat, és el número 600 que signa amb la samarreta del FC Barcelona. Exactament 14 anys després del dia en què es va estrenar, contra l’Albacete al Camp Nou (2-0), amb cos d’adolescent i a passada de Ronaldinho, l’argentí arrodonia una altra xifra golejadora centenària. Als genis ja els passen aquestes coses. En tot cas, la fita convida a repassar alguns dels episodis de la gloriosa trajectòria del millor futbolista de tots els temps en el Barça.

Messi va trigar quasi cinc anys a arribar als cent gols, els mateixos que va necessitar per passar de ser un assistent amb una notable capacitat golejadora a convertir-se en un monstre de l’àrea. El Sevilla va ser la seva primera víctima centenària, el 16 de gener del 2010, al Camp Nou (4-0): centrada de Dani Alves des de la dreta i rematada des del punt de penal per superar Palop. Des d’aleshores, no han passat més de dos anys sense que celebri cent gols més.

El 200 el va fer l’1 de novembre del 2011, a la República Txeca, en un partit corresponent a la lligueta de la Champions, contra el Viktoria Plzen (0-4), en transformar un clar penal que Cisovski va cometre sobre ell mateix. El 300, el 16 de febrer del 2013, a Granada (1-2), aprofitant un mal refús del porter, Toño, després del qual només va haver d’empènyer la pilota, amb la cama dreta, fins al fons de la porteria. Als 400 hi va arribar el 18 d’abril del 2015, contra el València, al Camp Nou, en culminar una acció de contracop que va tancar el resultat d’aquell partit (2-0).

El gol 500 mereix un punt i a part, perquè va ser al Santiago Bernabéu, en el temps afegit, i perquè va suposar una sonada victòria (2-3). El Barça visitava el Real Madrid després de caure a la Champions, contra el Juventus, i es va refer en una gran nit. Messi va marcar en rematar una passada enrere de Jordi Alba i, tot seguit, va protagonitzar una de les estampes més èpiques de la seva carrera, quan es va treure la samarreta i la va mostrar a l’afició del Real Madrid.

Xifres a partir dels 600

Els 600 gols de Leo Messi en el Barça han arribat després de 683 partits. L’argentí té, per tant, una mitjana golejadora de 0,9 gols per partit. Una barbaritat. Ha marcat en totes les competicions i en les tres més importants, amb números difícils d’igualar: 417 gols en 450 partits a la lliga, 112 en 134 en la Champions i 50 en 72 a la copa. Després del Camp Nou, l’estadi on més vegades ha vist porta és el Santiago Bernabéu (15). Un total de 76 equips han patit la seva voracitat golejadora, dels 85 que ha tingut al davant com a jugador blaugrana. El Sevilla, amb 36 gols, és la seva víctima favorita, seguit de l’Atlético de Madrid (29), el València (27), el Real Madrid (26) i l’Espanyol(25)...

MESSI, DE CENT EN CENT

El gol 1
BARÇA - ALBACETE (01/05/2005)
El gol 100
BARÇA - SEVILLA (16/01/2010)
El gol 200
V. PLZEN - BARÇA (01/11/2011)
El gol 300
GRANADA - BARÇA (16/02/2013)
El gol 400
BARÇA - VALÈNCIA (18/04/2015)
El gol 500
R. MADRID - BARÇA (23/04/2017)

La premsa anglesa es treu el barret davant Messi

En les seves edicions d’ahir, com és lògic, les portades dels diaris anglesos reflectien amb admiració la descomunal actuació de Leo Messi contra el Liverpool. Els dos gols de l’argentí, a més de fer-lo arribar als 600 en el FC Barcelona, van tombar l’equip de Jürgen Klopp en una nit inoblidable i van encendre els elogis de la premsa d’Anglaterra.

Maestro Messi”, titulava la portada del Daily Telegraph. “L’enorme gol 600 del davanter amenaça el somni de la Champions de Klopp”, es podia llegir al subtítol. “Geni pur”, deia el Daily Express en el seu titular. “Messi aconsegueix un gol meravellós amb el qual el Barcelona enterra els reds”, comentava també.

“Messi, d’esquerra a dreta” exclamava el Daily Mail. “El petit mestre del Barça castiga el Liverpool”, hi afegia al subtítol. “Messed up” (en mal estat) titulava el Metro Sport, amb un joc de paraules que aprofitava el nom del capità blaugrana. “La superestrella del Barça fa que el Liverpool pagui molt cares les ocasions errades”, subtitulava.

També en referència al futbolista de Rosario, l’Star Sport lamentava en la seva portada que “L’as del Barça arriba als 600 gols per matar els reds”. The Times, per la seva banda, sota un eloqüent “Magic Messi”, posava l’accent en la jugada del partit: “L’impressionant lliure directe fa relliscar un Liverpool valent al Camp Nou.”

El gol 600 encén els elogis de tot el món

El president de Bolívia, Evo Morales, va sumar-se ahir a les mostres d’admiració que l’actuació de Messi contra el Liverpool ha despertat arreu del planeta. Morales, que en altres ocasions ja ha manifestat el seu afecte pel jugador argentí, va dedicar-li unes paraules en el seu compte de Twitter. “Vull enviar la meva felicitació al germà Lionel Messi, un gran jugador sud-americà, conductor del FC Barcelona. El meu respecte i admiració.”

Des del món del futbol, el brasiler Rivaldo també es desfeia en elogis cap a Messi. “No crec que el Barcelona pugui disfrutar mai en la seva història d’un futbolista com Messi. És únic i el millor jugador del món”, manifestava hores després del Barça - Liverpool. A més, l’exjugador blaugrana es mostrava convençut que Messi acapararà tots els guardons individuals de la temporada. “No veig ningú capaç de fer-li ombra per guanyar els premis a millor jugador del planeta. I això que estem només al mes de maig! Ho guanyarà tot: Pilota d’Or i FIFA World Player”, vaticinava.

Qui primer va haver de valorar l’actuació de Messi va ser l’entrenador del Liverpool, Jürgen Klopp, que a la sala de premsa del Camp Nou, es va mostrar resignat. “Quan té els seus moments és imparable. No pots defensar una falta directa. El primer gol no ha estat el més bonic, però demostra la seva habilitat estant on ha d’estar. Estic satisfet de com l’hem defensat. Soc un gran admirador seu i no estic sorprès de la seva actuació, perquè és un jugador de primera talla mundial”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)