Barça

El Barça sempre ha passat amb un 3-0 en l’anada

Precedents. Mai s’han deixat eliminar amb un resultat tan favorable i l’últim precedent va ser en les semifinals del curs 2014/15 contra el Bayern

Farà bé el Barça de no donar per superada l’eliminatòria de semifinals contra el Liverpool perquè de ben segur que el duel a Anfield Road de demà serà d’una gran exigència i s’hi trobaran un ambient espectacular. El conjunt anglès no ha dit encara l’última paraula i hi deixarà la pell durant noranta minuts més per intentar aconseguir una proesa contra el conjunt d’Ernesto Valverde.

Ara bé, el que no es pot negar és que el Barça ho té gairebé tot a favor per segellar la classificació per a la final del primer de juny al Wanda Metropolitano. També la història. Perquè el Barça mai s’ha deixat remuntar una eliminatòria europea amb un avantatge com el que va aconseguir contra el Liverpool al Camp Nou. L’últim precedent, a més a més, és relativament recent. Va ser en la temporada 2014/15 quan el Barça es va imposar per 3-0 al Bayern de Pep Guardiola a casa i en la tornada a Munic va perdre per 3-2, un resultat que no li serviria per arribar a la final de Berlín i guanyar la Juventus. Aquell partit d’anada al feu barcelonista encara és recordat pel golàs de Messi en què va trencar la cintura a l’altre Boateng. Aquella nit, l’argentí va fer un altre gol i Neymar també va marcar.

Per trobar el primer precedent ens hem de remuntar als setzens de final de la recopa del 1978/79, la que es va guanyar a Basilea. Després del 3-0 a casa contra el Xakhtar, en la tornada a Donetsk es va empatar a un gol. El següent precedent més antic va ser en els setzens de la copa d’Europa 1991/92 contra el Hansa Rostock, amb un 1-0 a Alemanya en la tornada. En els vuitens de la Champions 1993/94, es va guanyar per 1-2 a Viena contra l’Àustria. El 1995/96, en els setzens de final de la copa de la UEFA, el Barça va derrotar per un contundent 0-4 el Vitória Guimarães en el duel de tornada, una eliminatòria molt fàcil. I el 2002, en la prèvia de la Champions, els blaugrana es van imposar per la mínima en la tornada contra el Legia Varsòvia.

El Liverpool també haurà de lluitar contra la seva pròpia història perquè mai ha aconseguit capgirar una eliminatòria europea amb un 3-0 desfavorable. A més a més, els de Jürgen Klopp, a diferència del Barça, no podran reservar jugadors importants perquè s’estan jugant la lliga.

EL LIVERPOOL

El conjunt anglès mai ha aconseguit aixecar un 3-0 desfavorable a Europa

Sis anys sense perdre a casa

Amb el triomf contra el Liverpool, el Barça va aconseguir acabar una altra temporada sense perdre al Camp Nou en competició europea. Són sis de consecutives. L’última derrota va ser en la temporada 2012/13 contra el Bayern de Munic. Una ratxa que fa que sigui la segona millor de la història de la lliga de campions, igualada amb la del Reial Madrid, que va assolir 32 partits sense perdre a casa entre el 1975 i el 1990. El rècord, de moment, el manté el Bayern de Munic, que va aconseguir sumar 43 partits invicte com a local entre el 1969 i el 1991.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)