Barça

La caiguda del Barça omple les portades de tot el món

El ressò d’un fracàs. Clam mundial per la històrica eliminació blaugrana a Anfield Road; la premsa de Madrid hi suca pa i la d’Anglaterra eleva la gesta del Liverpool a llegenda

L’històric desastre del Barça a Liverpool ha quedat reflectit en les portades de molts dels principals diaris del planeta. La magnitud de la tragèdia i la importància de l’eliminatòria que va deixar escapar ahir l’equip d’Ernesto Valverde, tot i disposar d’un avantatge de tres gols del partit d’anada, han provocat dures crítiques en la premsa d’arreu. Igual que L’Esportiu, els altres diaris catalans han dedicat un gran espai per lamentar el fracàs blaugrana. El diari Sport ha colpejat amb un titular molt dur: “El ridícul més gran de la història”. “El Barça escriu la pàgina més negra en caure eliminat de la Champions, de manera imperdonable, a Anfield”, afegeix en un dels subtítols. Mundo Deportivo, per la seva banda, juga amb el color de la samarreta del Liverpool per titular “Sonrojo” (vergonya) i, en un dels subtítols, considera que la manera com va arribar el 4-0 és “l’epitafi” d’aquest equip.

Des de Madrid, com era d’esperar, hi han sucat pa. El diari As ha titulat, amb gran riquesa tipogràfica, “Tro a Anfield”, sota un avanttítol en el qual es llegeix: “Nova hecatombe del Barça a la Champions i adéu al triplet”. Marca, per la seva banda, no s’ha quedat enrere: “Fracàs històric”, diu el seu titular principal. “Amb el 3-0 de l’anada. Amb les estrelles del Liverpool lesionades. Amb la lliga guanyada. Amb el precedent de Roma. Amb el Madrid fora. Amb el millor jugador del món”, destaca el seu avanttítol.

A Anglaterra, la gesta del Liverpool ja és llegenda. “El Liverpool a la final després d’una remuntada miraculosa” exclama The Guardian en un racó de la seva portada. El sensacionalista Daily Star juga amb el nom de Wijnaldum, un dels golejadors de la nit, per titular “Wijn-credible”. Al costat, hi afegeix una eloqüent sentència: “Les estrelles de Klopp enfonsen el Barça.” El Times, per la seva banda, dedica la fotografia de portada al tècnic alemany del Liverpool i obre la secció d’esports amb un contundent “Miracle a Anfield”.

L’Equipe omple la seva portada amb una imatge d’eufòria desfermada de Wijnaldum després d’un dels seus gols i titula “Vermells bojos”. El rotatiu parisenc escriu també que: “En un estadi d’Anfield entregat, els jugadors del Liverpool van aconseguir l’impensable i van remuntar, contra el Barça, els tres gols de l’anada.” A Portugal, A Bola dedica la fotografia i el titular de la seva pàgina 1 per a la que consideren “una de les més èpiques remuntades de la història del futbol.” A Itàlia, La Gazzetta dello Sport parla, a dues columnes, d’un Liverpool “embogit” que va enviar Messi “a casa.” I a l’Argentina, Olé no escatima enginy en la seva frase de portada: “Para el culé”, clama el diari esportiu de referència de la pàtria de Leo Messi. “El Barça torna a fracassar en la Champions, amb un avantatge de tres gols. El Liverpool l’atropella, el quart gol sembla d’amateurs, ni l’equip ni Messi van ser capaços de reaccionar”, etziba en el subtítol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)