Barça

Escarni o clemència?

El Barça jugarà avui el seu últim partit al Camp Nou en aquesta temporada. L’equip, enfonsat anímicament, rep el Getafe, que es juga la quarta plaça

Tots els focus estaran absolutament posats en la rebuda dels aficionats culers a la plantilla i al cos tècnic després de la tragèdia d’Anfield Road

Xiulada o perdó? Tarda de veredicte al Camp Nou. El públic, sempre sobirà, parlarà avui a l’estadi. Primer partit a casa postcataclisme en la Champions. Veurem quina és la rebuda dels culers a la plantilla i al cos tècnic, i veurem també quin és l’aspecte a la graderia en aquest últim partit de la temporada al Camp Nou. S’entreveu poc color i una baixa entrada. Res en joc per al Barça, partit important per al Getafe de Bordalás.

El Barça és ara mateix un gladiador rendit. Ferit en l’honor damunt l’arena. Vençut. Trencat en cos i ànima. Ni una espasa curosament esmolada i forjada amb el millor acer hauria fet tan mal com van fer els gols de Wijnaldum i Origi. Quatre estocades directes al cor blaugrana. El Barça va perdre molt més que una batalla dimarts a Liverpool. La ferida és profunda. Deixarà seqüeles. Fins i tot un tòtem com Messi va haver de sentir insults a l’aeroport per part d’alguns aficionats dolguts l’altre dia en el viatge de tornada a Barcelona. Són les misèries de la derrota. La paraula ‘triplet’ ja no existeix.

Moltes nits de glòria ha viscut aquest equip al Camp Nou en els últims anys. Cert. Però en moments traumàtics la memòria es torna més fràgil. Mana el present i el present passa per la incredulitat i la ràbia que ha deixat el desastre d’Anfield. L’afició havia aparcat els desastres de París, Torí i Roma, però Anfield cou massa. Cou per com es va produir la derrota i per les esperances que hi havia dipositades en aquesta Champions després de la conjura feta el dia del Gamper pel líder espiritual del barcelonisme i també per la bona trajectòria de l’equip mostrada fins al Dia D, una trajectòria que no feia sospitar que fos possible una caiguda tan forta. Però si el KO d’Anfield cou és sobretot per la reincidència. La plantilla va jurar haver après d’errors pretèrits. A Liverpool va quedar clar que no era així i ara és el poble qui ha de parlar. El gladiador jeu estirat a terra. Ferit de mort, però encara amb un fil de vida. Espera la final de la copa del Rei i aquest Barça anhela el perdó. Polze amunt o polze avall? Veurem fins a quin punt el Cèsar és misericordiós.

Valverde ha convocat a tots els disponibles per al partit d’avui amb els afegits de Riqui Puig i Abel Ruiz. Messi figura en la convocatòria, però no hi seran els lesionats Dembélé, Suárez, ni tampoc Arthur, amb molèsties al pubis. Amath, Antunes i Bergara són baixa al Getafe per lesió i Bruno i Mata no han viatjat per sanció. El Getafe somia amb Europa i somia despert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)