Anar passant el dol

El Barça guanya amb un gol d’Arturo Vidal i un altre marcat entre Messi i el visitant Djené un partit que comença trist per la desfeta d’Anfield i que acaba somrient. El Camp Nou no va arribar als 60.000 espectadors

barça 2 getafe 0

GETAFE:David Soria; Damián Suárez, Djené, Cabrera, Olivera; Foulquier (Samu Saiz, 75’), Maksimovic, Arambarri, Gaku (Portillo, 46’); Jorge Molina (Hugo Duro, 86’) i Ángel. BARÇA:Cillessen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Arturo Vidal, Rakitic (Aleñá, 62’); Malcom (Semedo, 78’), Messi I Coutinho (Abel Ruiz, 68’). GOLS:1-0, Arturo Vidal (39’). 2-0, Djené, en pròpia porteria (89’).ÀRBITRE:González González. Grogues a Foulquier, Olivera, Arturo Vidal i Djené.PÚBLIC:57.088 espectadors.

Era esperat el partit contra el Getafe com un plebiscit cap a l’equip després de la desfeta d’Anfield de dimarts passat. Poques conclusions es poden extreure. El soci del Barça, de manera majoritària, va donar l’esquena a l’equip. Per a molts, la decepció de l’eliminació contra el Liverpool ha estat tan gran que ja han donat la temporada per acabada i es van a quedar a casa contemplant el desenllaç d’una lliga guanyada pels de Valverde fa un parell de setmanes. Oportunitat per fer servir el seient lliure en l’últim partit al Camp Nou. Així que amb molts seients buits i molts d’altres ocupats per estrangers, pocs retrets hi va haver cap a l’equip. Algun xiulet quan es van presentar les alineacions i poca cosa més. Una vegada va començar el partit, la grada d’animació es va encarregar de donar suport als jugadors. Només no va poder impedir l’esbroncada a Coutinho. El brasiler ja havia rebut xiulets els últims partits jugats a casa. Encara van ser més intensos ahir després del pobre partit que va fer a Anfield i sembla evident que els seus dies a Can Barça, si arriba una bona oferta, estan comptats. Qui va rebre el màxim suport de la graderia va ser Messi, que va començar el partit moix, per anar entonant-se amb el pas dels minuts. També va ser aplaudit Cillessen. Valverde va escollir pràcticament els mateixos de Liverpool, però va donar la porteria a l’holandès. Perquè agafi minuts pensant en la final de copa i també perquè el d’ahir podria ser el seu últim partit al Camp Nou. Cillessen vol jugar i és a prop d’arribar a un acord amb el Benfica. Van ser aplaudits Cillessen i Messi i va passar desapercebut Rakitic. Res no va retreure la graderia al croat després de la seva fotografia a la Fira d’Abril el dia després d’Anfield. Sí va rebre algun xiulet Busquets. No va estar afortunat el de Badia a Liverpool i tampoc ho va estar en la primera part. Va perdre pilotes en zona de risc i ho va aprofitar el Getafe. Els madrilenys, lluitant per la lliga de campions, van plantejar un partit defensiu, buscant el contraatac. Jorge Molina va tenir un parell d’oportunitats i inclús se li va anul·lar un gol per un clar fora de joc. Li va costar al Barça entrar en el partit. No ho va fer fins avançada la primera part, fins als últims minuts, quan va crear tres oportunitats pràcticament consecutives. Soria va aturar un xut centrat de Rakitic i una rematada de Malcom, però no va poder evitar el gol en una jugada a pilota aturada. Falta centrada a l’àrea per Messi, pentinada per Piqué, rebutjada pel porter del Getafe i rematada a la xarxa per Arturo Vidal, que feia el seu tercer gol de la temporada.

La segona part va servir perquè el Barça anés superant el dol. La patacada d’Anfield és de les que costa oblidar, però no li queda més remei a l’equip de Valverde si vol arribar a la final de copa contra el València en dues setmanes en les millors condicions. Ho farà sense Luis Suárez i s’espera que amb Coutinho. Els xiulets inicials per al brasiler els va anar convertint una part de la graderia en aplaudiments, però Coutinho va haver de deixar el terreny de joc lesionat –té una elongació al bíceps femoral de la cuixa esquerra– i arribarà molt just a la final de copa.

L’equip havia començat trist el partit, però va estar més alegre en la segona part, arribant amb facilitat a l’àrea del Getafe i sent David Soria el salvador dels madrilenys. Va aturar fins a quatre clares oportunitats a Messi, Malcom i Abel Ruiz. L’entrada del davanter del filial va ser una de les coses que va agradar a uns aficionats tristos després del que va passar a Liverpool. També va destacar Aleñà, que va entrar per un Rakitic ovacionat quan va deixar el camp.

El porter del Getafe només va cedir al final davant la insistència de l’argentí, ja quan el partit moria i després que Portillo rematés al pal de la porteria de Cillessen. El segon gol, que va acabar marcant Djené, va servir per assegurar una victòria res important a efectes de classificació, però sí de recuperació anímica d’un grup que continua passant el dol.

COUTINHO

Va ser el jugador més xiulat, acaba lesionat i arribarà molt just a la final de la copa del 25