Barça

Griezmann-De Ligt, augmentar el nivell

Amb De Jong ja fitxat, el Barça té encaminades les incorporacions de De Ligt i Griezmann per tenir una plantilla més competitiva

L’arribada de l’holandès es podria anunciar en qüestió de dies. Pel francès, que ahir va anunciar que marxa de l’Atlético, s’ha de pagar la clàusula

La desfeta de Liverpool portarà conseqüències. La directiva es va reunir dilluns i va demanar unitat per guanyar la final de copa de Sevilla del 25 de maig, però una vegada acabi el partit contra el València es començaran a executar decisions, algunes de les quals ja estan preses, en diverses direccions. Una d’aquestes direccions apuntarà a la plantilla. La directiva que presideix Josep Maria Bartomeu té clar que cal tornar a reforçar un grup que ha guanyat la lliga amb solvència, però que ha tornat a caure a Europa. Que cal més competència, que cal fitxar, com a mínim, un jugador titular en totes les línies. Ja es va anunciar el 23 de gener un acord amb l’Ajax per al fitxatge de Frenkie de Jong per 75 milions d’euros més 11 en variables. La direcció esportiva treballa en l’arribada d’un porter, perquè Cillessen acabarà marxant, tot i que es podria apostar pel del filial, Iñaki Peña. Per portar un lateral esquerre que pugui ser competència per a Jordi Alba i fins i tot mirar els extrems que hi ha al mercat per si es traspassen Malcom i Rafinha. Però aquests seran fitxatges destinats a tenir un millor fons d’armari. No seran els grans fitxatges que farà el Barça aquest estiu per reforçar l’onze titular. En aquest sentit, els dos grans objectius del club, una vegada ja s’ha fitxat De Jong, són el central de l’Ajax Matthijs de Ligt i el davanter de l’Atlético de Madrid Antoine Griezmann.

De Ligt

Dels dos, el primer que es podria convertir en blaugrana és el jove defensa holandès de 19 anys. Com va explicar Oriol Domènech en el programa El club de la mitjanit, les negociacions entre el jugador i el Barça estan molt avançades i no hi haurà problemes perquè el club blaugrana arribi a un acord amb l’Ajax. Només un canvi de parer o de condicions del representant del futbolista, el sempre controvertit Mino Raiola, podria fer que el jugador no fitxés pel Barça. L’acord entre el defensa i el Barça es va pactar en una reunió a Montecarlo el 12 d’abril i el club blaugrana espera que Raiola no el trenqui ara que el jugador ha augmentat la seva cotització amb les seves grans actuacions en la Champions. El pas següent serà parlar amb l’Ajax. No hi haurà cap problema, com tampoc n’hi va haver cap amb De Jong. Marc Overmars, director esportiu del club holandès, va posar un preu d’entre 70 i 80 milions per De Ligt i això és el que pagarà el Barça per un futbolista que vol seguir els passos del seu amic De Jong. Tots dos van debutar el mateix dia en el primer equip de l’Ajax –el 21 de setembre del 2016 contra el Willem II en la copa–, tots dos han crescut junts en l’equip ajacied i tots dos volen fer història junts en el món del futbol al Camp Nou. L’acord entre les tres parts sembla segur i l’anunci es podria fer aquesta mateixa setmana, tot i que el Barça prefereixi no avançar res sobre el futur de l’equip fins després de la final de copa. La temporada de l’Ajax, però, acaba avui. Els de Ten Hag van aprofitar l’ensopegada del PSV el cap de setmana passat i es proclamaran campions de lliga si no tenen una desfeta més que monumental contra el De Graafschap. Que ja s’hagi acabat el curs a Holanda podria fer que l’anunci es fes abans de la final de copa contra el València.

El Barça concep De Ligt com un fitxatge clau. Veu en l’holandès un jugador de només 19 anys, però amb experiència i capacitat de lideratge, un futbolista que pot capitanejar la defensa blaugrana com a mínim una dècada. Està considerat el millor central jove del món, i el Barça no vol deixar passar aquesta oportunitat. El veuen també com el futur relleu de Gerard Piqué, el líder actual de la defensa blaugrana. Tot i ser tots dos dretans, els veuen compatibles, i estan segurs que De Ligt es podrà adaptar ràpid al joc del Barça jugant al costat de Piqué. El català, de 32 anys i amb contracte fins al 2022, és un dels referents de De Ligt, i seguirà sent titular, però qui millor que ell per ensenyar a l’holandès com han de jugar els centrals del Barça. De Ligt, que amb només 17 anys va jugar la final de l’Europa League, ja ha disputat 116 partits amb l’Ajax i s’acomiadarà del club d’Amsterdam després d’aixecar la copa i la lliga aquesta temporada com a capità.

Al Barça, a més de la seva capacitat de lideratge, valoren també la bona sortida de pilota que té, el seu bon joc aeri (va marcar de cap contra la Juventus i contra el Tottenham) i que es pot entendre també amb Lenglet. La seva arribada provocarà, això sí, la sortida d’uns quants dels centrals que el Barça té en nòmina. Vermaelen acaba contracte i Murillo, la seva cessió. Marxarà un tercer. El club vol fer caixa amb Umtiti, que ha passat d’indiscutible a prescindible, i de la marxa o no del francès dependrà què es fa amb el jove Todibo. Es podria quedar com a quart central o marxar cedit si Umtiti no deixa el club.

Griezmann

Si l’anunci de l’arribada de De Ligt sembla proper, tampoc sembla que estigui gaire lluny el del fitxatge de Griezmann. El francès hauria hagut de vestir de blaugrana ja aquest curs, però a última hora va decidir quedar-se a l’Atlético de Madrid. L’estiu passat els directius del Barça tenien la seguretat que fitxarien Griezmann per 100 milions d’euros, la clàusula de rescissió del jugador, perquè el francès els havia donat la seva paraula, però Simeone el va convèncer per quedar-se a Madrid. La final de la Champions es jugava al Wanda Metropolitano i l’Atlético feia un projecte per ser campió d’Europa. La realitat, però, ha estat una altra, i els madrilenys van caure en els vuitens de final contra la Juventus. També van ser eliminats en els vuitens de copa i acabaran la lliga a molta distància del campió blaugrana. Això, i el fet que alguns futbolistes importants de l’Atlético, com Diego Godín, hagin decidit deixar el club, ha fet reflexionar Griezmann, que va activar el seu desig de marxar del conjunt madrileny fa mesos. El francès va tornar a trucar a la porta del Barça, com també ha trucat a la d’altres clubs.

La direcció esportiva i també la presidència van valorar el nou oferiment de manera molt positiva i van posar fil a l’agulla. Han treballat en un nou acord amb el jugador, semblant al que ja tenien fa un any. El davanter cobrarà una suma inferior als 23 milions que li paga l’Atlético. Pel que fa al club madrileny, el Barça ho té fàcil. Ha de pagar la clàusula de rescissió, que és de 120 milions d’euros. De fet, el jugador va comunicar ahir a l’Atlético el seu adeu i que pagarà la seva clàusula. Es va acomiadar de la seva afició en un vídeo sense comunicar el seu destí, que sembla que serà el Barça.

La direcció esportiva creu que Griezmann oferirà un alt rendiment i que pocs jugadors de la qualitat del francès tenen aquest preu. A més, arribaria perquè la davantera blaugrana sigui més competitiva i els davanters tinguin més competència. S’afegiria a una nòmina amb Messi, Suárez i Dembélé. Si arriba, com sembla que passarà, el sacrificat seria Coutinho. El brasiler ha rendit molt per sota del que s’esperava i l’afició l’ha xiulat en els últims partits. El club creu que podria obtenir un mínim de 100 milions pel brasiler, que ajudarien a pagar la clàusula de Griezmann, així com a recuperar part de la inversió que es va fer per ell.

L’arribada del francès no s’aprovava per unanimitat en un principi. No va agradar la manera com va jugar l’estiu passat amb el Barça ni com va anunciar la seva decisió. Va ser xiulat quan va jugar al Camp Nou i això ha provocat dubtes, però ara sembla que tothom té clar que es vestirà de blaugrana i serà perdonat.

GRIEZMANN

El francès va comunicar ahir a l’Atlético que marxa i que pagarà la seva clàusula

GRIEZMANN

Es va tornar a oferir al Barça fa mesos i la clàusula de rescissió és de 120 milions

DE LIGT

El seu preu oscil·la entre els 70 i els 80 milions i ja hi ha un preacord amb ell

DE LIGT

El Barça el veu com el central de la dècada i vol que s’adapti al costat de Piqué
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)