Barça

Temps d’espera i de silenci

Mercat. Després de la confirmació que Griezmann deixa l’Atlético, el Barça manté la prudència per no repetir errors del passat mentre a França asseguren que jugarà al costat de Messi

L’estiu passat, Antoine Griezmann va convertir el seu possible adeu de l’Atlético de Madrid en un serial inaguantable que va acabar amb aquell surrealista documental, La decisión, en què confirmava que continuaria al club madrileny. El FC Barcelona es va sentir molt dolgut per la negativa del davanter francès a fitxar després de tenir-hi un acord tancat, però sobretot per la manera que va escollir per fer-ho públic, i l’Atlético, malgrat que va mantenir el jugador, tampoc es va sentir gaire còmode amb tants mesos d’intriga.

Per aquest motiu, i davant les noves informacions que situaven Griezmann de nou fora, van cridar-lo a files ràpidament perquè no maregés la perdiu un altre cop. Dimarts va ser el dia escollit pel jugador per informar els responsables del club, Simeone i els companys i el públic en general que havia pres la decisió de no continuar perquè busca nous reptes professionals després de cinc temporades “increïbles” a l’Atlético de Madrid. Ara bé, no va revelar quin serà la seva destinació, així que ja s’ha obert de nou el terreny per a les especulacions, perquè, a part del Barça, hi ha altres equips que estan interessants en ell. Un és el PSG, amb el qual la germana i agent de Griezmann va mantenir una trobada no fa gaire.

El més ben situat, però, es el Barça. El francès ja es volia vestir de blaugrana la temporada passada, malgrat que en l’últim moment es va fer enrere. De fet, en la seva edició d’ahir, el prestigiós diari L’Équipe ja posava en portada que Leo Messi ja espera Griezmann i donava detalls econòmics sobre l’operació. Bàsicament, al jugador se li mantindrien les xifres que es van pactar l’estiu passat, 17 milions d’euros de fitxa –a l’Atlético n’ha cobrat 23 l’últim any– i un contracte per a cinc temporades. El club blaugrana sempre ha tingut molt clar que si tornava a intentar el fitxatge de Griezmann seria inflexible en aquest punt i que no acceptaria negociar a l’alça després que els fes quedar malament l’estiu passat i que l’obligui ara a convèncer els seus socis i seguidors de la bondat de la incorporació. La massa social del Barça ja va deixar clar en el partit del Camp Nou que no veu bé la seva arribada.

El FC Barcelona ni confirma ni desmenteix encara si acabarà fitxant Griezmann. Van amb peus de plom perquè no volen repetir errors del passat. Saben que hi ha altres equips que s’han interessat pel davanter i no volen tornar a quedar com uns passerells. Però es innegable que tenen un acord amb els representants de Griezmann des del març i que el jugador no anunciaria que a partir de l’1 de juliol pagarà els 120 milions de la seva clàusula de rescissió si no tingués ja tancat un acord amb un club. De moment, però, venen dies d’espera i silenci.

EL DETALL

Si abona els 120 milions de la clàusula significa que té un acord signat

‘L’ÉQUIPE’

El diari informa que tindrà una fitxa de 17 milions i que firmarà per cinc temporades

“Més que enutjat, estic decebut”

El president de l’Atlético de Madrid, Enrique Cerezo, és una de les persones que també han quedat retratades en la marxa de Griezmann, perquè no fa pas tant va dir que seguiria “al dos mil per mil”. Però tot ha canviat, i ahir, en declaracions a Fox Sport, es va mostrar trist per la decisió. “Més que enutjat, estic decebut. Antoine tenia un futur brillant a l’Atlético, amb grans títols i grans campionats. El problema és que cada persona pensa d’una manera diferent i l’Antoine a hores d’ara ha pensat que era millor anar-se’n a un altre lloc. Respectem la seva decisió, ho sentim de tot cor, però la vida és així i hi ha coses que no es poden solucionar. Li desitgem la millor sort del món.” Cerezo hi va afegir que no sap on jugarà.

De Jong: “Seria bo per al Barça, si vingués De Ligt”

Frenkie de Jong veuria de molt bon ull que el seu amic i company De Ligt l’acompanyés en la seva aventura en el FC Barcelona. “Sincerament, no sé què farà De Ligt. És una decisió seva, tot i que la veritat és que no em faria res si vingués al Barça. Seria bo per a mi i també molt gran per al Barcelona, ja que fitxaria un bon jugador per als pròxims anys”, va assenyalar. El migcampista holandès també va explicar que no sap encara quin dorsal tindrà en l’equip blaugrana, però el que sí que té molt clar és que el nom que lluirà es el de De Jong, i no pas el de Frenkie com s’havia especulat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)