Barça

La porteria tancada amb clau

Amb pany i forrellat. Des de l’ensurt que va tenir en el primer partit de la competició al Kazakhstan (3-1), el Barça no ha encaixat ni un sol gol en el camí cap a la final somiada de Budapest

Si no encaixes, almenys segur que no perds. Això és el que li ha passat al Barça, que basant-se en la seva solidesa s’ha plantat a la final de la Champions després d’acumular set partits seguits en la màxima competició europea sense rebre cap gol. Paños va recollir en tres ocasions la pilota del fons de la xarxa en el primer partit contra el BIIK Kazygurt, però des d’aleshores ha aconseguit tancar amb clau la seva porteria.

“El model de joc no es treballa només en atac i la millora de les jugadores des del punt de vista defensiu ha estat molt gran. Ara totes tenen clar què han de fer en fase defensiva i això es veu els dies que toca defensar. Després et poden superar en un duel o en una acció puntual, però totes saben la seva funció. Òbviament també compta el factor sort, però les coses que depenen de nosaltres són les que hem de treballar”, va explicar el tècnic Lluís Cortés després de superar el Bayern en la semifinal, una eliminatòria que es va decidir, en part, per la resistència defensiva blaugrana i la gran actuació de la portera Paños, autora d’una aturada espectacular quan pitjor ho estava passant l’equip. “No encaixar és molt important: si deixes la porteria a zero el més segur és que acabis guanyant i nosaltres a la Champions hem fet una gran temporada. Esperem que la final sigui igual”, explica la sentinella blaugrana, que lidera la línia més fiable del conjunt culer; l’alacantina ha jugat els vuit duels disputats a Europa, així com les centrals Pereira i Mapi León, sense substitutes per culpa de les constants lesions de l’holandesa Van der Gragt.

Defensar atacant

Tot i els excel·lents números defensius en la Champions –també traslladats a la lliga–, el conjunt blaugrana ha plantejat tots els duels a partir de la intenció de fer mal amb la pilota, una filosofia que intentaran mantenir en la final contra un rival de l’entitat de l’Olympique de Lió. “Si volem fer coses gaire diferents ens equivocarem. Hem de ser fidels a la nostra idea, tot i que hi ha matisos que cal tocar i per això estem treballant aquestes dues setmanes. Però no farem un plantejament gaire diferent perquè no tindríem èxit”, va explicar Cortés en la prèvia a Barcelona, una idea que va reafirmar la lateral Torrejón, una altra de les habituals en la línia defensiva. “Sabem que el Lió té una capacitat ofensiva brutal i que haurem de defensar fort, però tampoc podem renunciar al nostre atac i haurem d’aprofitar les nostres ocasions. Deixar la porteria a zero és important, però també haurem d’anar pel gol si volem guanyar”, va dir.

LA RATXA

660
minuts.
El Barça no ha encaixat cap gol des del minut 60 de l’anada de la primera eliminatòria contra el BIIK Kazygurt

LA FRASE

Si deixes la porteria a zero el més segur és que guanyis. Esperem poder repetir-ho a la final
Sandra Paños
Portera del barça

IMBATUDES

Ni el Glasgow City, ni l’LSK Kvinner, ni el Bayern van aconseguir fer un gol al conjunt blaugrana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)