Barça

La preparació de la final

El final de la lliga. El Barça afronta l’última jornada contra l’Eibar amb l’objectiu de mantenir el ritme de competició per arribar en les millors condicions a la cita clau del dia 25 a Sevilla

Avui contra l’Eibar a Ipurua, el Barça posarà punt final a la lliga amb l’objectiu clar de mantenir el ritme de competició i les cames tenses de cara a la final de la copa del Rei que disputarà el 25 a Sevilla contra el València. Aconseguir el doblet és ara el repte per a un equip que necessita les màximes alegries possibles per intentar mitigar la decepció que va suposar la desfeta europea contra el Liverpool. Valverde no va amagar que la derrota d’Anfield Road ha espatllat una temporada que feia pinta d’històrica però que va reivindicar com a molt bona perquè pot acabar amb tres títols: la supercopa, la lliga i la copa del Rei.

Després de la eliminació europea només s’ha parlat de futur i les anàlisis de la desfeta han estat dures. La feina d’alguns jugadors i del tècnic ha quedat en entredit, tant que fins i tot el president Josep Maria Bartomeu ha hagut de sortir públicament a garantir la continuïtat de Valverde. A dia d’avui, ningú pensa el contrari però encara queda la final de la copa, un títol que tot el barcelonisme, començant pels màxims responsables del club, exigeixen a l’equip després de deixar escapar la final al Wanda.

El tècnic n’és plenament conscient i també els jugadors. Per això caldrà arribar-hi en forma i el duel contra l’Eibar, un equip intens i que t’exigeix, és una magnífica ocasió per competir. Valverde ja ha avisat que no pensa fer una revolució en l’onze i que jugaran els que ho hauran de fer en la final. Té algunes baixes importants –Ter Stegen, Arthur, Dembélé, Coutinho i Luis Suárez– i ahir també va caure Boateng, amb molèsties al genoll. Per decisió tècnica no han viatjat Murillo i Vermaelen, així que per completar la convocatòria Valverde ha tornat a mirar al filial i s’ha endut Riqui Puig, Abel Ruiz, que va debutar contra el Getafe, Wague i Carles Pérez. Així, doncs, si fem cas de Valverde, l’equip que sortirà avui a Ipurua contra l’Eibar estaria format per Cillessen a la porteria, Sergi Roberto i Alba als laterals amb Piqué i Lenglet a l’eix defensiu, un mig del camp amb Busquets de migcentre i Rakitic i Arturo Vidal als interiors amb Messi, Malcom i Abel Ruiz en la davantera. Serà una magnífica ocasió perquè el jove del planter demostri les seves qualitats.

L’Eibar, com el Barça, ja ha fet la feina en la lliga i afronta el partit amb la intenció d’intentar guanyar el Barça per primer cop en la lliga. Mai ho han fet en les quatre últimes visites dels blaugrana. L’ambient serà de festa a Eibar perquè després del partit està previst que l’equip basc vagi a la plaça d’Unzaga per ser rebuts a l’Ajuntament, on s’espera una riuada de gent que els ovacionarà després d’haver aconseguit una temporada més la permanència. Mendilibar, que vol veure Messi sobre la gespa, va voler tenir bones paraules per a Ernesto Valverde, del qual va manifestar que és el millor entrenador possible per al Barça.

REFORÇ DEL FILIAL

Riqui Puig, Wague, Abel Ruiz i Carles Pérez han entrat en la convocatòria

MENDILIBAR

Va defensar la feina feta per Valverde i vol veure Messi sobre el terreny de joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)