Barça

No era el final, sinó tot just el principi

Futur. El Barça, motivat per haver tastat una final malgrat la derrota, aspira a continuar progressant

La derrota fa menys mal quan te l’esperes i per a les jugadores del Barça, que van sortir a la zona mixta amb una samarreta commemorant el subcampionat, les sensacions eren contradictòries després de caure amb estrèpit contra l’Olympique de Lió. D’una banda, va doldre la contundència de la derrota i el fet de no haver ni tan sols competit en la final, de l’altra, però, s’entenia el partit com una fase més del procés d’aprenentatge que fa anys que viu el conjunt blaugrana i que ara sí, inicia la fase definitiva: la de l’assalt al títol.

Posats a perdre, a més, el Barça va decidir fer-ho amb un plantejament valent, intentant no rifar la pilota i anant a buscar el rival amb una defensa avançada que va ser un suïcidi davant la velocitat i la potència de les davanteres rivals, però que va servir de missatge de cara al futur. I és que potser el conjunt blaugrana encara no estè preparat per enfrontar-se de tu a tu als grans d’Europa, però vol seguir el seu propi camí fins a aconseguir-ho: “Som un país amb una gran qualitat tècnica, però en l’aspecte físic encara ens falta molt”, va dir la defensa Pereira, que va confessar haver-se sentit superada per les atacants rivals. “Espero que l’equip hagi après d’aquesta experiència i que ens hagi aportat maduresa per al futur. De cara a l’any que ve espero veure un Barça més preparat”, va dir, per la seva banda, el tècnic, Lluís Cortés, que es va mostrar satisfet de les seves jugadores, sobretot després d’una segona part en què el conjunt culer va aconseguir tallar la sagnia i va marcar el seu primer gol en una final europea, obra d’Oshoala en el tram final. “Em quedo amb la sensació de l’equip en el segon temps, que ha volgut continuar tenint la pilota i seguir atacant. Al final les sensacions són bones perquè hem pogut marcar el primer gol que tant hem buscat”, va dir Marta Torrejón, una de les capitanes.

Repetir

I és que, a pesar de la derrota i algunes llàgrimes, el missatge del vestidor va ser eminentment positiu: “L’aposta del club és ferma i la nostra feina és recompensar-ho jugant finals com aquesta. Només ens queda continuar treballant i tant de bo n’arribin moltes més”, hi va afegir Torrejón, un missatge que va refermar la seva companya Paños: “Això és l’inici d’una cosa molt gran.”

EL CAMÍ

7
anys,
des de la primera participació, ha necessitat el Barça per arribar a la final de la Champions. Ara l’objectiu ja és guanyar-la

UN PAS MÉS

El vestidor està convençut que la derrota de dissabte les va fer créixer

VALENTIA

Tot i que va sortir malament, el tècnic va enviar un missatge amb el seu plantejament

L’Olympique, un mirall que no es cansa de guanyar

“Aquest partit ens ha de servir per fixar-nos a qui ens volem assemblar. Hem pogut viure aquesta experiència i esperem que aviat la puguem tornar a repetir”, va dir la portera, Sandra Paños, en referència a l’Olympique de Lió, un mirall per a tots els conjunts europeus. I és que les franceses van guanyar dissabte la seva quarta Champions seguida sense donar cap indici de cansament. Perquè, si algú havia especulat sobre una possible relaxació del conjunt lionès tenint en compte els seus èxits passats i la proximitat del mundial al seu país, el conjunt francès va tardar menys de mitja hora a demostrar que no era així. “Ens entrenem i ens ho passem molt bé i això és el que s’ha vist avui”, va confessar la migcampista Fishlock, que va explicar per què l’equip continua motivat per seguir triomfant: “Ens encanta guanyar, ens encanta aquesta sensació. Sabem que tot Europa ens vol prendre el lloc i per això volem seguir aquí a dalt”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)