Assaig amb empat

Valverde alinea un onze amb Semedo de lateral i Sergi Roberto d’extrem, que podria ser el de la final de copa si no es recupera Coutinho

Messi fa a els dos gols, acaba la lliga amb 36 i avantatja de quatre Kylian Mbappé en la Bota d’Or

eibar 2 barça 2

BARÇA:Cillessen; Semedo (Wagé, 46’), Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Aleñá, 64’), Arturo Vidal, Rakitik; Sergi Roberto, Messi, Malcom (Carles Pérez, 72’). EIBAR:Dmitrovic; De Blasis, Oliveira, Ramis (Sergio Álvarez, 76’), Cote; Escalante, Jordán; Orellana, Segi Enrich (Kike García, 65’), Cucurella; Charles (Marc Cardona, 84’). GOLS:1-0, Cucurella (20’). 1-1, Messi (31’). 1-2, Messi (32’). 2-2, De Blasis (44’).ÀRBITRE:Munuera Montero. Grogues a Ramis, De Blasis, Cote, Escalante i Jordi Alba.PÚBLIC:5.111 espectadors.

El Barça va tancar la lliga amb un empat a Eibar, onze punts d’avantatge respecte al segon classificat –l’Atlético de Madrid– i dinou respecte al Real Madrid, que hores abans havia caigut al Santiago Bernabéu contra el Betis. Era un partit sense importància per a la classificació, i Ernesto Valverde el va utilitzar per fer un assaig general de la final de copa, mentre que Leo Messi, per agafar un avantatge de quatre gols respecte a Kylian Mbappé en la lluita que tots dos mantenen per guanyar la Bota d’Or.

Valverde havia explicat que el partit d’Ipurua havia de servir per preparar la final de copa de dissabte contra el València. El tècnic no només volia que els seus titulars mantinguessin el ritme de competició, sinó que també va alinear un onze que ben bé podria ser el de la final del Villamarín si no es recupera cap dels lesionats. Va sortir amb Semedo com a lateral i amb Sergi Roberto acompanyant Messi i Malcom a la davantera. És segur que ni Luis Suárez ni Dembélé podran jugar la final i caldrà veure si Valverde recupera durant la setmana Coutinho i Arthur. Si el primer supera les molèsties musculars que el van obligar a abandonar el camp diumenge passat contra el Getafe, serà titular i Sergi Roberto tornaria a la defensa, però si el brasiler no es recupera a temps, l’onze d’Ipurua té tots els números per ser el de la final.

A l’equip li va costar molt superar la intensitat de l’Eibar. Els conjunts de Mendilibar sempre juguen al límit, pressionant molt amunt el rival i volent recuperar la pilota en camp contrari. Ho va fer també ahir, sense importar-li el fet de tenir al davant el campió de lliga. Mendilibar pensava que, com que era un partit sense cap importància a efectes de classificació per a cap dels dos equips, l’Eibar tindria una bona oportunitat per trencar amb unes estadístiques molt negatives. El conjunt basc no havia puntuat mai, fins ahir, contra el Barça. Nou partits jugats des que va pujar a primera divisió i nou derrotes. A més, no havia marcat cap gol contra el Barça en els quatre partits que els dos equips havien jugat a Ipurua. I després d’una bona recuperació de Sergi Roberto que Messi no va poder aprofitar i una bona arribada de Jordi Alba per la banda esquerra, els locals van aconseguir un dels seus objectius. Cucurella, jugador amb passat blaugrana, va aprofitar una bona assistència de Sergi Enrich, que es va anticipar a un poc consistent Piqué i va batre un Cillessen que hi podria haver fet alguna cosa més.

L’Eibar ho tenia tot a favor fins que va aparèixer Messi. La intensitat i la pressió dels jugadors locals asfixiaven la sortida de pilota dels blaugrana. Els de Valverde necessitaven desmarcades dels davanters. I en dos minuts en van arribar dues de seguides de Messi, ben vistes pels seus companys, que van ser dos gols. Arturo Vidal va assistir l’argentí en el 31, i un minut després ho va fer Rakitic. Dues dianes que capgiraven el resultat i que deixaven el registre de l’argentí en 36 gols en aquesta lliga, amb un avantatge de quatre respecte al davanter del PSG Kylian Mbappé, que disputarà el seu últim partit divendres després d’haver marcat també dos gols dissabte contra el Dijon.

La primera part encara va deixar un altre gol, el de l’empat de l’Eibar. Una mala sortida de Cillessen la va aprofitar De Blasis per empatar amb un xut des de lluny quan s’estava a punt d’arribar al descans. El gol va acabar servint als locals per puntuar per primera vegada contra el Barça.

La segona part, que va començar amb l’entrada de Wagué per un Semedo que es va retirar amb un fort cop al cap, no va tenir la mateixa intensitat que la primera i el resultat ja no es va moure, tot i que el Barça va tenir el gol a tocar en un parell d’accions en els primers minuts. Piqué no va poder culminar una de les seves clàssiques excursions i Malcom no va estar encertat en la passada definitiva en una segona acció que va acabar amb mirada de pocs amics de Messi cap al brasiler. L’Eibar també va estar a punt de marcar en els últims minuts, però Cucurella va enviar la pilota als núvols quan ho tenia tot a favor per fer el tercer del seu equip.

Va destacar, això sí, el debut de Carles Pérez en el primer equip. El futbolista del filial va ser premiat per Valverde i va tenir poc més d’un quart d’hora per gaudir de la seva primera experiència a primera divisió, com n’havia gaudit la setmana passada el seu company Abel Ruiz.