Barça

La final al davant però Anfield en la memòria

Capità. Messi admet que, sigui quin sigui el desenllaç en la copa, el curs quedarà tacat per la desfeta a Liverpool. Atribueix l’eliminació als jugadors descarregant de responsabilitat Valverde

La pressió de convertir l’era Messi en una etapa de llegenda en la història de l’esport ha calat, també, en el vestidor del Barça. Canalitzar la presència del millor jugador de la història en una trajectòria col·lectiva que impressioni al món és una obsessió per al club. I Leo Messi és conscient que la seva imatge aixecant una Champions és l’única que pot calmar aquesta set. Per això, en la prèvia a la final d’un títol, Messi va aparèixer turmentat recordant la desfeta d’Anfield Road. La copa ha passat a ser un objectiu menor malgrat que el club està al davant del novè doblet de la seva història.“És cert que tornar a aconseguir un doblet és importantíssim per al club i el vestidor però, passi el que passi, ens quedarà la sensació estranya per tot el que va passar”, va manifestar l’argentí ahir, quatre anys després de la seva última compareixença en una roda de premsa.

“Som conscients que és una final i no guanyar-la ens deixaria una sensació pitjor de com estem ara. Per tant, hem d’acabar bé”, va dir Messi. El discurs del vestidor és el d’intentar no empitjorar una temporada que, malgrat un domini espaterrant a la lliga i una supervivència contínua a la copa, quedarà tacada per la no consecució de la Champions. “Ens va costar aixecar-nos; es va veure en els partits posteriors”, va explicar el capità del Barça: “Sabíem que no podia passar el mateix que a Roma però el partit que vam fer va ser lamentable. Estar a prop d’una final de Champions i que ens passi el que va passar no es pot permetre”, va declarar l’argentí, que assumeix la culpa: “El que no es pot perdonar és que no vam competir [...]. No vaig prometre portar la Champions. Vaig prometre que faríem tot el possible per portar-la i tampoc ho hem complert.” Messi, a més, va desviar el focus sobre la figura de Valverde, desgastada per l’eliminació: “Ha fet una feina impressionant. En l’eliminació contra el Liverpool no va tenir culpa pràcticament de res. Nosaltres vam ser els únics culpables.” I va respondre afirmativament sobre si li agradaria que el tècnic continués.

Sense comentaris

D’altra banda, Messi no va voler respondre sobre si li agradaria que Griezmann vestís el curs vinent de blaugrana. “No comentaré res sobre això”, va dir l’argentí, que tampoc es va mullar quan li van preguntar si creia convenient que la temporada vinent és necessari que es produeixin canvis en la plantilla: “Això correspon decidir-ho a uns altres. No soc la persona que ha de decidir ni parlar sobre aquests temes.” En canvi, el jugador es va mostrar motivat per tornar el proper curs: “No he dubtat mai sobre continuar al Barça. També he tingut decepcions amb la selecció argentina i tot i així ho he continuat intentant.”

[Valverde] ha fet una feina impressionant. Els jugadors vam ser els únics culpables
Leo Messi
capità del barça
No vaig prometre portar la Champions. Vaig prometre que faríem tot el possible per portar-la i tampoc ho hem complert

Piqué creu que no es renuncia a l’estil

El central de la Bonanova creu que són diferents circumstàncies les que porten l’equip a variar el seu futbol: “Intentem jugar com sempre i les circumstàncies intervenen. De vegades tens diferents jugadors que estan més còmodes jugant d’una altra manera. I hi ha altres vegades, com el cas del partit a Anfield, que és difícil aplicar l’estil perquè els rivals també juguen”, va explicar Piqué.

El barceloní també es va pronunciar sobre la futura arribada de De Jong: “Ha demostrat tant a la lliga holandesa com a la Champions que té nivell per competir en cotes altes i estic convençut que la propera temporada ens ajudarà molt”, va afirmar el jugador que també es va referir a les necessitats de l’equip de cara a la propera temporada: “Els anys van passant, vindran jugadors joves i en algun moment els que hi som anirem marxant. Però més que rejovenir la plantilla, el que necessitem són jugadors amb talent i que ens ajudin a guanyar títols.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)