Barça

Més d’un culpable

La contundent davallada del Barça en aquest final de la temporada, exemplificada a Liverpool i a Sevilla, té diversos responsables i també diferents motius

En els propers dies, els màxims dirigents de l’entitat hauran de prendre decisions, i han de ser valentes

La inesperada desfeta de Liverpool ha fet molt mal al FC Barcelona. L’equip no aixeca el cap des d’aquella derrota, i fa la sensació que si la lliga no hagués estat al sac encara s’hauria pogut perdre en les tres últimes jornades. La davallada del Barça en aquest final de temporada ha estat tan contundent que fins i tot ha eclipsat la consecució del títol de lliga, guanyat amb una solvència insultant davant els seus principals rivals. Però en la nit d’Anfield en la Champions i en la del Benito Villamarín en la final de la copa del Rei, a l’equip se li van veure totes les vergonyes. Va quedar absolutament despullat. Allò que ja s’intuïa des de feia algun temps es va mostrar amb una contundència esfereïdora. Per això la caiguda ha fet tant mal.

Ernesto Valverde ha estat el gran assenyalat, però seria tremendament injust dirigir el focus únicament cap a l’entrenador, ratificat pel president, Josep Maria Bartomeu, i pels pesos pesants de la plantilla. Rellevant, sobretot, el de Leo Messi, autèntic líder del grup. Hi ha molts altres culpables en la caiguda de l’equip. La responsabilitat és global. I hi ha tants responsables com motius per explicar el perquè de tot plegat. Són molts els que han fallat. Començant per la directiva, continuant per la direcció esportiva, els jugadors i també el tècnic. Cadascú haurà d’assumir les seves errades i treballar per no repetir-les. Amb humilitat i sinceritat, però és un exercici que hauran de fer inexcusablement.

Ara venen uns dies perquè tots els protagonistes se’n vagin al racó de pensar i reflexionin. I quan tinguin fet el diagnòstic, que es prenguin decisions. Aquestes hauran de ser valentes i preses amb el cap fred i pensant en el futur del club. És absolutament irreal i injust parlar de fracàs per qualificar aquesta temporada, perquè s’ha aconseguit un dels grans títols i s’ha arribat a unes semifinals de la Champions i a una final de la copa. Però la magnitud de la desfeta obliga tots a reaccionar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)