Barça

Messi i tretze més

Messi lidera tots els recomptes estadístics del joc d’atac del Barça

Valverde ha fet jugar 35 jugadors, però només 12 han disputat més de la meitat dels minuts dels 60 partits d’aquest curs

Els números de la temporada 2018/19 assenyalen clarament que el pes de Leo Messi és més gran que mai i que l’argentí ha tingut al seu costat un grup de jugadors massa curt, sobretot si es té en compte que el FC Barcelona aspira a guanyar totes les competicions. Només dotze dels futbolistes entrenats per Ernesto Valverde han disputat més de la meitat dels minuts dels 60 partits que ha jugat el Barça aquest curs, entre la lliga, la lliga de campions, la copa i la supercopa espanyola. La llista la podria endevinar qualsevol aficionat al futbol: Ter Stegen, Semedo, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergio Busquets, Rakitic, Arturo Vidal, Messi, Luis Suárez i Coutinho. Dos més, Arthur i Dembélé, han quedat a prop del 50% d’aquests 5.400 minuts i, per tant, també se’ls podria incloure entre els més utilitzats. Darrere seu, però molt allunyats, Umtiti, Malcom i Aleñá no han jugat ni una quarta part del temps. El cas és que, tot i que des del mes d’agost de l’any passat ha utilitzat un total de 35 jugadors, Valverde solament ha confiat en catorze –quinze, si tenim en compte Cillessen, el porter de la copa– per fer front a l’exigent i carregada temporada del Barça.

Les xifres també són eloqüents per determinar la importància dels futbolistes blaugrana en aquest curs, en què han donat una lliga i dos disgustos a la seva afició. Que Leo Messi és el protagonista principal de l’equip no hi ha ningú que ho dubti. Aquesta vegada, però, la diferència entre el seu rendiment i el dels seus companys convida a reflexionar que potser cal envoltar-lo de jugadors més determinants en atac. Messi ha estat, per descomptat, el màxim golejador del Barça, amb 51 gols, més del doble que el segon, Luis Suárez (25), i a anys llum de Dembélé (14) i Coutinho (11). L’argentí és també qui més assistències ha donat (20), al davant de Jordi Alba (16) i Luis Suárez (10), i qui més passades de mèrit ha fet (189), molt allunyat dels seus companys de camp: Ter Stegen és el segon d’aquesta classificació (117) i Luis Suárez, el tercer (79). Per si no n’hi hagués prou, el capità del Barça ha rematat més que ningú (231), ha xutat entre els tres pals més que ningú (144 cops) i ha rebut més faltes que ningú (100).

Piqué i Vidal

Messi és també qui més pilotes ha perdut aquesta temporada (297), una dada que s’explica per la llicència que té d’arriscar-se de mig camp endavant. D’altra banda, i com és lògic, el davanter argentí no apareix en les estadístiques que compten les accions defensives, en què són protagonistes Gerard Piqué i Arturo Vidal: el central català és qui més pilotes ha recuperat (529) i ha rebutjat (305), mentre que el migcampista xilè és qui més faltes ha comès (86).

PER DAMUNT DE TOTS

Leo ha fet més gols, assistències, passades de mèrit i rematades que els seus companys

POC FONS D’ARMARI

L’entrenador del Barça ha comptat, principalment, amb catorze jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)