Barça

Xavi: fogueig a Qatar i després, el Camp Nou

Oficial. El de Terrassa inicia la seva carrera com a entrenador a l’Al-Sadd, com a pas previ i en clau d’aprenentatge abans del seu desitjat salt a la banqueta del Barça

Xavi Hernández és des d’ahir el nou entrenador de l’Al-Sadd. Oficial. El de Terrassa agafa el relleu del portuguès Jesualdo Ferreira i enceta la seva aventura a les banquetes en el mateix club en què fa pocs dies va penjar les botes com a futbolista. Primer, Qatar; després, el Barça.

Xavi, que mai ha amagat el seu gran desig de ser algun dia l’entrenador del FC Barcelona, ja havia manifestat que no es veia ara mateix preparat per assumir el repte d’asseure’s a la banqueta del Camp Nou sense haver tingut cap experiència prèvia, i ha preferit finalment iniciar la seva carrera com a entrenador a Qatar. L’Al-Sadd ho va fer públic ahir, a través d’un comunicat en les seves xarxes socials, i Xavi mateix ho confirmava poques hores després: “Estic molt il·lusionat amb aquesta nova etapa que oficialment començo avui com a entrenador de l’Al- Sadd. Després d’acabar la meva inoblidable carrera com a jugador, començo ara aquest repte amb moltes ganes i amb la responsabilitat de tornar amb treball i compromís la confiança que el club ha dipositat en mi”, assegura.

L’excapità del Barça signa per una temporada, amb opció a renovar any a any fins al 2022, any en què es disputarà el mundial de Qatar. El seu germà, Òscar Hernández, l’acompanyarà com a ajudant en el cos tècnic, on també hi seran Sergio Alegre, fins ara assistent de Félix Sánchez en la selecció de Qatar, i Iván Torres com a preparador físic i el doctor Toni Tramullas com a responsable dels serveis mèdics.

El nou Al-Sadd de Xavi Hernández començarà a caminar el proper dia 14 de juliol a Girona. L’equip qatarià farà una estada a territori gironí del 14 al 29 de juliol. El debut oficial de Xavi com a tècnic serà aquest agost. I serà en una cita important per al club. Estrena en la Champions asiàtica, el dia 6, contra l’Al-Duhail. El partit de tornada de l’eliminatòria es jugarà el dia 13 d’agost.

Xavi va posar punt final a la seva carrera com a jugador als 39 anys, el passat dia 20 de maig a l’Azadi Stadium, a Teheran, en un partit en què l’Al-Sadd va perdre per 2-0 contra el Persepolis del croat Branko Ivankovic.

Adeu després de quatre temporades en l’Al-Sadd i de tota una vida en el Barça. Adeu aquell dia al Xavi futbolista. Ara, les banquetes.

PRIMERES PARAULES

Assumeixo el repte amb ganes i amb la responsabilitat de tornar amb treball la confiança que el club ha dipositat en mi
Xavi Hernández
Estic molt il·lusionat amb aquesta nova etapa que començo com a entrenador

Ànims de Xavi a la selecció femenina

L’oficialitat de la notícia no va agafar Xavi Hernández a Qatar. El català és aquests dies a Madrid, on està acabant de completar el curs d’entrenador que li permetrà obtenir la llicència UEFA Pro i poder entrenar així equips professionals.

Aprofitant que aquests dies és a Las Rozas, Xavi va fer acte de presència ahir a l’entrenament de la selecció espanyola femenina que dirigeix Jorge Vilda i els va donar el seu suport i ànims amb vista a l’imminent mundial de futbol de França, que començarà el proper dia 7 de juny.

La selecció femenina, amb deu futbolistes del Barça incloses dins la llista de 23 components, debutarà en aquesta copa del món de França el pròxim dia 8 de juny contra Sud-àfrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)