Barça

Confiança total

Després d’escoltar molta gent i fer una mena d’auditoria esportiva sobre el primer equip de futbol, Josep Maria Bartomeu decideix que Ernesto Valverde continuarà sent l’entrenador del Barça la temporada vinent

Ernesto Valverde continuarà sent l’entrenador del Barça la temporada vinent. La decisió és definitiva i l’ha pres el president del club, Josep Maria Bartomeu, després d’uns dies reflexionant i també rebent pressions perquè el tècnic fos destituït. Després de caure en la final de copa contra el València, encara amb la desfeta d’Anfield en la Champions molt present, van ser molts els barcelonistes que van demanar mesures dràstiques en el primer equip i decisions urgents de la junta directiva. Des de la zona noble del Camp Nou, però, es va apostar per la calma i per no prendre cap decisió en calent, com ja explicàvem ahir. L’entrenador, Ernesto Valverde, va optar per agafar-se uns dies de desconnexió i va marxar amb la seva família a l’estranger després de tornar de Sevilla. Allà esperava notícies. Té un any més de contracte i es veu amb forces per continuar, però sabia que el president del club, Josep Maria Bartomeu, que ha estat sempre el seu gran defensor, estava rebent moltes pressions, des de fora i també des de dins del club, perquè apostés per un relleu a la banqueta aquest estiu.

Bartomeu, després d’escoltar l’afició i els seus companys de junta, va decidir no precipitar-se i demanar una mena d’auditoria esportiva a les diferents àrees del club per saber les raons per les quals el Barça, després de guanyar la lliga amb comoditat, ha fallat en la Champions els dos últims anys, primer a Roma i després a Liverpool. Volia tenir un diagnòstic clar abans de prendre una decisió i saber què ha de fer per millorar els resultats del primer equip en les properes temporades, especialment a Europa. L’auditoria, o la ronda de consultes fetes per Bartomeu, va acabar ahir a la tarda i el president del Barça va decidir que ja n’hi havia prou. No volia continuar escoltant a més gent i va prendre la decisió ferma de seguir apostant per Valverde com a entrenador del primer equip la temporada vinent. Així li va comunicar al tècnic. En les properes hores, el club podria fer públic un comunicat de suport a l’entrenador o el mateix Bartomeu fer una declaració en la que ratificaria Valverde en el càrrec per tercera temporada consecutiva.

Moviments

Les consultes fetes per Bartomeu no només han tingut la banqueta com a protagonista. També s’ha analitzat la plantilla i la direcció esportiva que encapçala Pep Segura, també qüestionat per una part important de la directiva després d’haver fallat en molts reforços.

Després d’analitzar tots els informes, una de les coses que tenen clara des de la junta és que cal fer canvis en la plantilla. Que cal que arribin jugadors importants que siguin capaços de lluitar per la titularitat amb els que han estat indiscutibles fins ara. Bartomeu, després de la final de Sevilla, ja va avisar que hi hauria novetats. Sap que hi ha d’haver més competència en quasi totes les posicions, i en aquesta línia s’ha fitxat ja Frenkie de Jong per al mig del camp i s’aspira a contractar un central (Matthijs de Ligt), un lateral esquerre i un o dos davanters (Antoine Griezmann era un dels escollits, però no és clara la seva arribada, després que un sector amb molt pes en la plantilla no estigui d’acord amb el seu fitxatge, havent manifestat al president les seves preferències pel retorn de Neymar, operació complicada amb el PSG, però en la qual, segons RAC1, comença a treballar el Barça, operació que potser es va començar a estudiar en una trobada entre el primer capità i el president del Barça).

Acabin com acabin totes les negociacions en un estiu que es preveu llarg i amb molts moviments, és clar que la directiva sap que la plantilla ha de tenir setze o disset titulars. I és aquí on van aparèixer alguns dubtes sobre la continuïtat de Valverde. No es va dubtar de la seva capacitat de gestió ni de la feina que ha fet, guanyant dues lligues i una copa en dues temporades. Es va analitzar si l’encara entrenador del Barça serà capaç de gestionar una plantilla amb molts més jugadors importants i si serà capaç de fer seure alguna de les vaques sagrades si un altre jugador està en millor forma. Després de diverses consultes, Bartomeu va decidir que Valverde està capacitat per treballar amb una plantilla amb molta més competència que la que ha tingut aquesta temporada. A més, en la seva decisió, el president ha valorat de manera molt positiva el suport que el tècnic ha rebut públicament i també en privat de jugadors importants en la plantilla del Barça com Messi, Suárez o Piqué.

La decisió de Bartomeu, que també ha valorat aquests dies si la banqueta i el club podrien suportar la pressió quan comenci la temporada vinent després que molts seguidors haguessin demanat un relleu a la banqueta per les derrotes en la Champions i en la copa, és definitiva i amb ella s’acaben els rumors que situaven a altres tècnics en la banqueta del Barça la temporada vinent. En aquest sentit, s’havia parlat tant del català Robert Martínez, actual seleccionador belga, com de Ronald Koeman, seleccionador holandès. Els dos havien parlat ahir sobre un possible fitxatge pel Barça. Cap dels dos va ser gaire clar per respecte a les seves respectives seleccions. Des del club blaugrana, s’havia insistit que ningú s’havia posat en contacte en cap dels dos entrenadors ni amb el seu entorn.

IDEA

Es vol un tècnic capaç de gestionar una plantilla amb disset o divuit titulars

REFORÇOS

Es busca molta competència, i apareix el possible retorn de Neymar

BARTOMEU

El president valora molt el suport dels jugadors a l’entrenador
Arriba a la conclusió que no hi ha ningú millor que Valverde per al Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)