Barça

Un repte d’altura

Després de tenir superàvit l’estiu passat, el Barça vol aconseguir una quantitat històrica amb l’operació sortida en el mercat, i si pot col·locar els nou transferibles pot arribar als 300 milions d’euros

Les baixes finals, en número i en pes dins l’equip, determinaran si el que fa el FC Barcelona aquest estiu és una revolució o una evolució controlada. En qualsevol cas, hi haurà força canvis en la plantilla perquè tant la direcció esportiva com la planta noble del Camp Nou consideren que ha arribat el moment de sacsejar l’equip per dotar-lo de més competitivitat entre tots els seus membres i per posar fi als símptomes de decadència gradual que ja s’han detectat malgrat la consecució del títol de lliga. Això requerirà uns recursos econòmics que han de sortir, com cada temporada, de l’assignació prevista en el pla estratègic per a fitxatges, però també de les vendes que es facin. L’estiu passat, el Barça va tenir superàvit econòmic per primer cop en molt de temps en el mercat, i enguany voldria repetir. A més a més, necessita fer algunes vendes abans del 30 de juny per poder quadrar els números.

Murillo i Boateng són baixes segures perquè tornaran als seus equips després de la seva fracassada i incomprensible cessió, i també Vermaelen, perquè acaba contracte, però la llista de transferibles aquest estiu s’enfila fins als nou jugadors. Serà molt complicat que el club pugui triomfar en tots els casos, però si ho fa podria aconseguir una quantitat de recursos econòmics històrica en un mercat de fitxatges, i sortir a comprar amb molta més tranquil·litat. Analitzem-los un per un.

Jasper Cillessen

El porter holandès ha ofert un molt bon rendiment des que va fitxar pel Barça, fa tres temporades. El club no el voldria vendre, però ell s’ha cansat, lògicament, de viure a l’ombra de Ter Stegen, i vol sortir. Però el FC Barcelona no el vol regalar i exigeix la seva clàusula. “Que el Barça demani 60 milions per mi no m’ajuda”, va afirmar Cillessen a VTBL. El jugador es prendrà un temps abans de decidir-se, perquè vol seguir en una lliga gran, i de moment descarta el Benfica, que el volia però que no pot pagar-ne un gran traspàs. El Barça sap que haurà de rebaixar les seves pretensions, però no escoltarà ofertes que no arribin a, com a mínim, els 25 milions d’euros.

Coutinho

La decepció amb el brasiler es majúscula. El fitxatge més car en la història del club ha estat un absolut fracàs. El seu rendiment aquesta temporada ha estat molt fluix, i això que d’oportunitats no li han faltat. En el Barça tenen molts dubtes que la seva situació sigui recuperable, perquè sobre la gespa no ha donat cap símptoma de millora i la relació que manté amb la grada tampoc és la millor. De fet, Coutinho mateix no veuria malament un canvi d’aires, perquè aquesta temporada no ho ha passat gens bé. El club blaugrana, però, vol recuperar bona part de la inversió que va fer i li ha posat un preu de 100 milions d’euros, una quantitat que pocs clubs podrien pagar. El PSG i alguns equips de la Premier són els únics que podrien afrontar el seu fitxatge. Si es queda tampoc serà un gran problema, però Coutinho no és intocable. I sense ell, també s’alliberaria una de les fitxes més altes i es deixarien de pagar força diners al Liverpool en variables.

Umtiti

El Barça vol incorporar De Ligt, un fitxatge estratègic perquè pot ser competència de Piqué des del primer dia i també ser el seu relleu de futur. I està molt content amb el rendiment de Lenglet. També es confia prou en Todibo així que Umtiti està en el mercat. Hi continua havent dubtes sobre el seu estat físic, i tal com ha quedat demostrat en els partits d’aquesta segona temporada, el seu rendiment no és el de la primera. El Barça considera que en podria treure uns 40 milions d’euros, però el problema és que el defensa francès no vol marxar després d’haver renovat i tenir un molt bon contracte. En condicions normals seria un jugador amb ofertes de sobres, però els dubtes sobre l’estat del seu genoll li resten pretendents.

Rakitic

El seu cicle en el Barça sembla que es podria acabar aquest estiu. El migcampista croat vol seguir, tal com ha assegurat en diverses ocasions, i Valverde el considera un futbolista molt important per a l’equip i també vol que continuï. Però el Barça considera que és un jugador pel qual pot treure una quantitat important de diners, 40 milions, i que la seva marxa té una lògica natural ara que cal fer canvis en els pesos pesants de la plantilla. Rakitic ja està absolutament amortitzat i els seus millors dies com a blaugrana ja els ha viscut. L’Inter de Milà està molt interessat en el seu fitxatge. Malgrat les reticències inicials, si el club li comunica que no compta amb ell, el croat, que volia una millora econòmica, no posarà grans traves a buscar-se una sortida. Encara té bon cartell.

Malcom

El seu fitxatge, l’estiu passat, va ser una absoluta sorpresa. Quan semblava que signaria pel Roma, el Barça es va avançar i va pagar-ne 40 milions d’euros, una xifra gens menyspreable. L’extrem brasiler va ser una aposta de la direcció esportiva per si Dembélé acabava marxant, però Valverde no el va demanar ni comptava amb ell. I ho ha demostrat amb escreix aquesta temporada. L’ha fet jugar molt poc, i no són pocs els que consideren que hauria d’haver jugat més, tenint en compte el baix rendiment de Coutinho a la banda. El jugador vol marxar perquè no vol repetir un any com aquest, en què ha passat molts partits a la banqueta i també d’altres a la grada. El Barça el té en el mercat i confia a poder treure’n la mateixa quantitat que va costar, és a dir, uns 40 milions. Al seu favor hi juga la seva joventut, 22 anys, i el seu rendiment en la lliga francesa abans d’arribar al FC Barcelona. Monchi el va voler per al Roma, i potser intentaria fitxar-lo per al Sevilla, encara que seria complicat que el conjunt andalús arribés a la xifra que el Barça vol. Hi ha diversos equips que han temptejat el seu possible fitxatge i públicament han aparegut ja els noms de l’Arsenal, el Tottenham, l’Inter de Milà i el Borussia Dortmund.

André Gomes

Cedit a l’Everton, no s’espera que el Barça tingui gaires dificultats per trobar-li una sortida en el mercat. El migcampista portuguès continuarà en la lliga anglesa, on té molt bona premsa. El seu actual club el vol comprar i s’espera que no tardi gaire a presentar alguna oferta prou atractiva per al club blaugrana. Hi ha altres equips que també el volen, com és el cas del Tottenham, que ja s’hi va interessar la temporada passada, i el West Ham. El Barça vol recuperar bona part de la inversió que va fer per ell i confia a obtenir-ne una quantitat entre els 25 i els 30 milions d’euros. No hauria de ser cap gran problema, perquè els clubs d’Anglaterra tenen força diners i el que es demana pel portuguès no és, ni de bon tros, cap disbarat.

Denis Suárez

El gallec està cedit a l’Arsenal, que té una opció de compra per ell de 25 milions d’euros, que no exercirà amb tota seguretat. Denis Suárez només ha participat en sis partits en el club londinenc. El València està interessat a fitxar-lo perquè Marcelino el va tenir a les seves ordres en el Vila-real i confia en ell. El Barça, que el va renovar fins al 2021 per poder fer un bon traspàs per ell, voldria aconseguir-ne prop de 30 milions. Denis voldria anar cap al campió de copa, així que caldrà buscar un acord que satisfaci tots dos clubs.

Rafinha

Ja va estar a punt de marxar l’estiu passat al Betis, però finalment es va quedar sota les ordres de Valverde. Va tenir molt poques oportunitats i només va jugar quan Messi es va lesionar. En el mercat d’hivern va estar a punt de marxar, però la greu lesió va frenar la seva possible sortida. Mai ha estat un jugador de quedar-se en un club si no pot tenir oportunitats de jugar, així que no posarà gaires dificultats per marxar. Té bona anomenada a Itàlia malgrat que l’Inter no va voler fer efectiva la seva opció de compra l’estiu passat, i també en la lliga espanyola i l’anglesa. El FC Barcelona considera que pot treure entre uns 20 o 25 milions per Rafinha.

Cucurella

L’Eibar va fer efectiva la seva opció de compra de 2 milions d’euros per ell, però el Barça no tardarà a pagar-ne 4 per repescar-lo i tornar-lo a posar en el mercat. Des de la direcció esportiva estan convençuts que poden obtenir uns 10 milions d’euros pel seu traspàs. Té propostes d’equips de la lliga alemanya i del Benfica.

10

milions

per Cucurella

25

milions

per André Gomes

80

milions

per tres homes

100

milions

per Coutinho, volen

PRIMERES SORTIDES

Murillo i Boateng acaben la seva cessió i marxen, i Vermaelen acaba el seu contracte

COUTINHO

Si marxa, el club s’estalvia la seva fitxa i també pagar diverses variables

RAKITIC I UMTITI

Es volen quedar però el Barça confia poder treure 40 milions per cadascun

NECESSITATS

El Barça hauria de fer algunes vendes abans del 30 de juny per quadrar números
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)