Barça

“Suárez, Neymar i jo tenim un grup de WhatsApp”

Barça. Lionel Messi, que és al seu país preparant la copa Amèrica del Brasil, repassa en una entrevista el final de temporada amb el Barça i parla també de la selecció argentina

Leo Messi ja és a l’Argentina preparant la copa Amèrica del Brasil. Com quasi sempre que és al seu país, ahir va concedir una llarga entrevista a Fox Sports Argentina en què va parlar del Barça, de la selecció i també de la seva vida més íntima. El jugador blaugrana encara té molt present la derrota a Anfield. “Va ser una desgràcia, vam cometre errades greus. Ens van superar en ganes i en actitud”, va dir Messi, que va defensar el seu gran amic Luis Suárez. “El van començar a criticar, a dir que prefereix jugar la copa Amèrica amb l’Uruguai i no la final de copa. La realitat és que fa molt temps que juga amb molèsties al genoll. Després de Liverpool no podia més i no va tenir més remei que operar-se, no ho va escollir ell. Poden pensar que ho dic perquè és amic meu, però és la realitat.” I Messi no va parlar només de Suárez com a amic, també ho va fer de Neymar, ara que es parla d’un possible retorn del brasiler al Camp Nou. “Tinc un grup de WhatsApp en què estem Suárez, Neymar i jo. És un fenomen. Continuem parlant. El grup es diu Sud-americans, Els Tres Sudaques o una cosa així.”

Un altre dels aspectes que va tocar l’argentí és tot el que li va ensenyar Pep Guardiola. “M’agrada parlar de tàctica. Vaig tenir un mestre en Pep. Vaig aprendre molt d’ell. Et prepara els partits, cada partit de manera diferent, els prepara per guanyar-los. Et diu, jugarem així, passarà això, ens mourem així i després vas al camp i passa. Em va ensenyar molt. Quan va arribar jo em movia pel que jo entenia que havia de fer. Ell em va ordenar a mi i a tots”, diu Messi, que confessa que troba a faltar aquella època: “Trobo a faltar Iniesta i Xavi, aquella època. El joc que teníem, com afrontàvem els partits. Sabíem que guanyàvem. Juguéssim contra qui juguéssim, sabíem que guanyaríem.” Messi, però, reconeix que repetir allò és molt difícil. “Pe repetir allò s’han de donar moltes coses. Allò era un tècnic impressionant amb els jugadors idonis per a aquella idea. Pep ha fet el mateix en altres equips, però mai ha igualat el que vam fer al Barça. Teníem jugadors impressionants. Busquets, Xavi i Iniesta, un mig del camp amb un 90% de possessió.”

La selecció

Pel que fa a la selecció, Messi ho té clar. “Vull acabar la meva carrera havent guanyat algun títol amb la selecció i intentar-ho totes les vegades que sigui possible. Per al mundial encara queda molt i no sí si arribaré”, explicava el jugador del Barça, que confessa que Sabella és el seleccionador amb qui més va gaudir i que va ser especial per a ell ser dirigit per Maradona. Messi va parlar també d’algunes experiències amb el combinat del seu país i de les crítiques que rep sempre que no guanyen. “La final del mundial a Brasil ho hauria canviat tot. El de Rússia va ser un mundial atípic en moltes situacions, però prefereixo deixar-ho així. Després de perdre la final de la copa Amèrica contra Xile ens van criticar per tot arreu, però no em vull quedar amb els comentaris negatius cap a mi. A mi m’agrada venir a l’Argentina. A Thiago li encanta que vingui a la selecció”, va acabar Messi.

LES FRASES

El partit de Liverpool va ser una desgràcia; vam cometre errades greus, ens van superar en ganes i en actitud
Suárez feia molt temps que jugava amb molèsties i després de Liverpool no podia més. No va escollir ell, aquesta és la realitat
Trobo a faltar Iniesta i Xavi, aquella època. Juguéssim contra qui juguéssim, sabíem que guanyaríem
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)